988.000 kijkers voor RTL Boulevard


De kijkcijfers van dinsdag 10 oktober 2006 (SKO)

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Daphne Bunskoek maakt het naar omstandigheden goed. Dat vertelde de RTL 4-presentatrice gisteren in RTL Boulevard. Bunskoek raakte zaterdag betrokken bij een verkeers- ongeval, waarbij een bromfietser ernstig gewond raakte. “Ik ben gewoon enorm aangeslagen, omdat ik het vreselijk vind voor de andere betrokkene in dit ongeval. Ik vind het gewoon heel vreselijk en ik hoop dat het goed gaat met die jongen. (..) Niemand wil dit meemaken en dat het dan publiekelijk moet, ik klaag er niet over, maar dat maakt het niet makkelijker.

Daphne Bunskoek werd dinsdag vervangen door Robert ten Brink. Maandag viel Jeroen Latijnhouwers in. In de uitzending van maandag werd niets gezegd over het verkeersongeluk. “Niet omdat ik, zoals iedereen weet, gesteld ben op mijn privacy, maar vooral ook omdat het hier ook gaat om iemand anders.” Het kan nog wel een paar dagen duren voordat Daphne weer is te zien in RTL Boulevard, laat een woordvoerster van RTL 4 weten aan Novum Nieuws. “Het is een liveprogramma, waarin elke dag een topprestatie van haar wordt verwacht“, aldus de zegsman. “Ze moet goed in haar vel zitten om het goed over te brengen op de mensen.” RTL Boulevard werd gisteren door 988.000 kijkers (madl: 21.1%) bekeken.

Het beste idee van Nederland (Veronica, 22:35) – Het derde seizoen van Het beste idee van Nederland ging gisteren met 270.000 kijkers (madl: 5.2%) van start bij Veronica. In Het beste idee van Nederland selecteert een vierkoppige jury uit 250 uitvindingen het briljantste idee. De winnaar krijgt 10.000 euro en zijn uitvinding wordt in productie genomen. Miryanna van Reeden is dit seizoen consumentenjurylid in het Veronica-programma. “Geen idee waarom ze bij mij hebben aangeklopt, maar ze zijn wel aan het juiste adres!“, vertelt Van Reeden in Televizier. “Ik zoek altijd oplossingen voor problemen, ben erg praktisch ingesteld en zeker niet kritiekloos. Als jurylid moet ik me afvragen: Wil ik het hebben? Voegt het iets toe? En ik kan me goed inleven in andere consumenten.Bern Schneider is oprichter en juryvoorzitter van Het beste idee van Nederland. Het belangrijkse criterium om een idee daadwerkelijk in productie te nemen, is volgens Schneider de commerciële haalbaarheid. Dat betekent volgens hem niet dat het meest commerciële idee wint. “Nee, het is een combinatie van factoren. Als we kunnen kiezen tussen een idee dat een enorm commercieel succes zou kunnen worden, en een idee dat iets kan toevoegen aan de maatschappij, gaan we voor het laatste. Dat is belangrijker.

De Gouden Kooi (Talpa, 19:32) – Het nieuwe realityprogramma De Gouden Kooi stopt als de kijker het massaal laat afweten, vertelde Talpa-baas John de Mol onlangs in Spits. “Dan zijn de tv-wetten meedogenloos en staat hier over vier maanden misschien een bord in de tuin: te koop. Ja, dat weten de deelnemers. Maar daar ga ik niet van uit. De miljonairs, zoals wij de deelnemers noemen, ook niet. Bovendien hebben we voldoende vangnetten in huis om het programma van impulsen te voorzien.” Als De Gouden Kooi na een jaar een winnaar oplevert, dant wint hij of zij één miljoen euro. “Pas in het derde jaar kun je de complete waarde van het huis winnen. Daarnaast loopt de jackpot elke dag door, eerst met duizend euro per dag, in jaar twee met tweeduizend euro per dag en zo verder. Als De Gouden Kooi vier jaar doorloopt, wandelt de winnaar met misschien vijf miljoen euro weg.” De kandidaten moeten minstens een jaar in De Gouden Kooi verblijven. “Dit huis is intussen 2,2 miljoen euro waard. We vinden het dan ook niet in verhouding om de volledige waarde binnen een jaar weg te geven. Geven mensen in het eerste jaar op, dan zijn ze hun borg van tienduizend euro kwijt. Dat geld gaat overigens naar een door hen te bepalen goed doel.” De Gouden Kooi trok gisteren 389.000 kijkers (madl: 7.0%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen