744.000 kijkers voor Herman helpt


De kijkcijfers van dinsdag 3 oktober 2006 (SKO)

Herman Helpt (RTL5, 21:31) – De eerste aflevering van het nieuwe RTL 5-programma Herman Helpt met top- kok Herman den Blijker scoorde gisterenavond 744.000 kijkers (madl: 11.6%), na een nieuwe aflevering van CSI: Miami (1,0 miljoen kijkers). In Herman Helpt krijgt Den Blijker de opdracht om in een voor hem onbe- kende keuken aan de slag te gaan. Daar moet hij de mensen ter plaatse genoeg tips geven om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te krijgen.

Herman den Blijker zal vanaf half januari een nieuw televisieprogramma voor RTL 5 presenteren. Daarin krijgen vier stellen een pand tot hun beschikking, waar ze zo goed mogelijk een horecazaak moeten runnen, berichtte het Algemeen Dagblad onlangs. RTL is bezig met de aankoop van panden in onder meer Den Haag, Groningen, Maastricht en Rotterdam. De deelnemers krijgen bezoek van acteurs die zich voordoen als lastige klanten. Kijkers kunnen de horecazaken ook zelf testen. De winnaar krijgt de horecagelegenheid waarin hij actief was cadeau.

Hart van Nederland – vroege editie (SBS6, 19:00) – Evelien de Bruijn is blij dat ze de kans heeft gekregen om bij SBS 6 de vroege editie van Hart van Nederland te presenteren. “De formule is geniaal, nieuws gebracht op een manier dat iedereen het kan begrijpen“, vertelt De Bruijn in de GPD-bladen. De Bruijn zal haar allereerste uitzending op 14 augustus niet snel vergeten. “Het ging de hele dag goed, tot de opnameleider zei dat er nog een minuut tot uitzending was, op dat moment dacht ik, ik kan niet meer praten. En toen kwam er toch geluid uit.” De vroege editie van Hart van Nederland werd gisteren door 337.000 kijkers (madl: 7.1%) bekeken. “Ik laat me op dit moment alles uitleggen over marktaandelen“, aldus de 32-jarige Evelien. “We hebben een vliegende start gemaakt doordat Boulevard nog niet was begonnen, daarna kregen we een dipje, maar ik heb het idee dat we langzaam een plekje beginnen te verwerven. Het is natuurlijk wel een tijdstip waarop er om de kijker gevochten wordt.” Recht tegenover de vroege editie van Hart van Nederland werd Big Brother bij Talpa door 331.000 kijkers bekeken. Na Big Brother scoorde de tweede aflevering van De Gouden Kooi 398.000 kijkers in de vooravond van Talpa.

RTL Boulevard (RTL4, 18:35) – SBS Shownieuws mocht maandag exclusief de nominaties voor de Gouden Televizier-Ring bekendmaken. RTL Boulevard was de showrubriek van SBS 6 echter voor. “Het is gelukt“, riep RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde tijdens de uitzending van maandag. “De nominaties geven ze ieder jaar aan een concurrerend entertainmentprogramma, maar dat laten we niet gebeuren natuurlijk. We hebben als gekken zitten bellen om het boven water te krijgen.” Achteraf bleek alle moeite voor niets, vertelde Verlinde dinsdag tijdens de uitzending. “We hadden gisteren gewoon de Avro-bode kunnen pakken. Een Avro-lid heeft ons een brief gestuurd dat maandag de Avro-bode al in de bus lag waar gewoon alle genomineerden in stonden. Volgens mij is dat mis gegaan, want de Avro rolt meestal op dinsdag, woensdag of donderdag in de bus, maar deze is er gewoon te vroeg uit gegaan. Dus volgend jaar nemen we een abonnement op de Avro-bode.” RTL Boulevard scoorde gisteren 893.000 kijkers (madl: 19.5%). De vroege editie van Shownieuws werd gisteren door 640.000 kijkers (madl: 11.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen