557.000 kijkers voor Evelien


De kijkcijfers van dinsdag 17 oktober 2006 (SKO)

Evelien (NET5, 21:27) – Bij NET 5 ging gisteren een nieuw seizoen van de dramaserie Evelien van start. Kim van Kooten speelt de hoofdrol in de serie. De opnames zijn pas net achter de rug. “Ik was de hele dag in touw omdat Evelien in bijna alle scènes is te zien. Alles moest door elkaar; ik heb wel dertig keer van kleding gewisseld. Op ’t laatst wist ik écht niet meer in welke aflevering ik zat“, vertelt Kim in het AD. Er zat een jaar tussen de opnamen voor de vorige serie.

Het was heerlijk om iedereen weer te zien van de Evelien-cast. Het leuke is: het zijn bijna allemaal dezelfde mensen als de eerste keer.” Er is een duidelijk verschil met de eerste draaidagen, vertelt Kim. Toen durfde zij alleen te fluisteren. “Ik durf nu meer. Waarschijnlijk heb ik meer lef gekregen door de speelstijl van de anderen. Als hysterische moeder hoeft Olga Zuiderhoek niets te doen om grappig te zijn. Net als Peter, die zijn rol lekker vet speelt. Als hij met een grasmaaier loopt, is-ie al leuk!” Evelien werd gisteren door 557.000 kijkers (madl: 8.3%) bekeken na een nieuwe aflevering van de Amerikaanse dramaserie Grey’s Anatomy (557.000 kijkers).

De nationale ouderavond (Teleac/NOT, Ned2, 19:58) – Alle scholen in Nederland zijn sinds februari dit jaar verplicht in hun lessen aandacht te besteden aan actief burgerschap en sociale integratie. Hoe scholen dat moeten doen wordt nergens vermeld. Teleac/NOT biedt de helpende hand. De uitzending van De Nationale Ouderavond, dat sinds 2002 jaarlijks te zien is bij de omroep, ging gisterenavond over burgerschap. Aan de hand van een eenmalige soap probeerde de cabaretgroep Femmage tijdens deze tv-ouderavond uit te leggen dat mensen moeten kijken op welke manier ze wat voor elkaar kunnen betekenen. “Door situaties uit te vergroten maken we ze herkenbaar voor iedereen“, vertelt Marlous Luiten van Femmage. “Iets wat een beetje asociaal is, blazen wij enorm op. Tegelijkertijd moeten de kijkers zich ook wat schuldig voelen, omdat ze het gedrag bij zichzelf herkennen. Misschien worden mensen zich dan bewust van hun eigen idiote gedoe.” De Nationale Ouderavond 2006 trok gisteren 148.000 kijkers (madl: 2.5%).

Holland’s next top model (RTL7, 20:33) – Rosalie van Breemen is één van de juryleden van Holland’s Next Top Model, waarvan een herhaling gisteren door 319.000 kijkers (madl: 4.7%) werd bekeken. Zelf geniet ze ontzettend van haar rol in de jury. “Ik kende het format al van de Amerikaanse televisie en vind het leuk om deze dames klaar te mogen stomen voor het echte werk en af en toe een beetje aan ze te schudden“, vertelt Rosalie aan TVGids Online. De Amerikaanse versie van de modellenwedstrijd was al eerder bij RTL te zien. Volgens Rosalie is er toch wel een groot verschil tussen beide programma’s. “De Nederlandse meiden zijn toch wat nuchterder en liever dan de Amerikaanse dames. Ze staan wat meer te mutsen, maar ook in Nederland zit de competitie er lekker in hoor!” Een goed model moet volgens Rosalie aan veel eisen voldoen. “Het is een harde wereld, je krijgt niks cadeau en eigenlijk zit niemand op je te wachten. Een topmodel moet daarom ballen hebben en nooit van ophouden weten. Af en toe ga je echt gigantisch op je bek.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen