914.000 kijkers voor Hoe mooi is jouw straat?


De kijkcijfers van dinsdag 5 september 2006 (SKO)

Hoe mooi is jouw straat? (RTL4, 21:02) – De eerste aflevering van het nieuwe programma Hoe mooi is jouw straat? met Sylvana Simons werd gisteren door 914.000 kijkers (madl: 14.3%) bekeken. Samen met nieuwe afleveringen van Verhuisbericht (878.000 kijkers) en In Holland staat een huis (859.000 kijkers) vormt Hoe mooi is jouw straat? de komende weken de goed bekeken dinsdagavond-woonavond van RTL 4.

In Hoe mooi is jouw straat? proberen bewoners onder leiding van Sylvana Simons verwaarloosde of saai ogende straten op te knappen. Af en toe bekroop Sylvana het gevoel dat ze fungeerde als een soort buurttherapeute. Haar rol was dan om mensen weer bij elkaar te brengen. In een aantal uitzendingen kreeg Sylvana dat inderdaad voor elkaar en soms slaagde haar missie niet.” Je merkt hoe anoniem we soms leven in Nederland“, vertelt de presentatrice in het AD. “Mensen die elkaar in acht jaar niet een keer gedag hebben gezegd. Eigenlijk vreselijk toch. Het leuke is dan om te zien hoe televisie daar verandering in kan brengen. Maar ik heb ook meegemaakt dat conflicten dusdanig geëscaleerd waren, dat je daar binnen twee dagen niets aan kunt doen. Dan moet je je daar ook bij neerleggen.

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:01) – De tweede aflevering van de nieuwe talkshow Pauw & Witteman werd gisteren door 671.000 kijkers (madl: 18.0%) bekeken. In de tweede uitzending was onder meer Gretta Duisenberg te gast. Ze vertelde over haar reis, via Syrië, naar Libanon waar ze contact zocht met Hezbollah. Maandag ging Pauw & Witteman van start met Mariska Hulscher als spraakmakende gast. Voor presentator Paul Witteman is het wel even wennen dat hij nu ook gasten als Mariska Hulscher interviewt, vertelde hij in De Wereld draait door. Witteman: “Ik moest wel even wennen aan de gedachte, toen iemand van de redactie dit opperde, maar ik zou haar onrecht doen als ik zou zeggen dat ik het vervelend vond. Ik vond eerlijk gezegd dat ze zich kranig hield. Ik vind het een intelligente vrouw die goed formuleert en die, hoewel ze bijna alle onheil over zichzelf heeft uitgeroepen, nu toch een lot heeft dat ze niet verdient.” Witteman vindt het niet vervelend dat hij nu ook lichtere onderwerpen bespreekt. “Op een gegeven moment kies je voor zo’n programma en dat is een afwisseling van lichte en zware gasten. Ik had ook kunnen zeggen dat je mij niet moet hebben voor zo’n programma, maar ik wil dat programma graag maken. Ik vind het leuk om het met Jeroen te maken en ik merk dat als ik dit soort gasten interview, dan merk ik dat ik er zeker plezier in heb.

De wereld draait door (VARA, Ned3, 19:32) – De makers van de talkshow De wereld draait door zijn niet blij dat ze in het nieuwe seizoen een half uur later van start gaan om 19.30 uur. Door de verschuiving moet het programma voor een groot gedeelte concurreren met het goed bekeken Acht Uur Journaal op Nederland 1. “We gaan rond dat tijdstip de beste munitie inzetten, dan moet je denken aan onze leukste rubriek of interessantste gast“, vertelt eindredacteur Ewart van der Horst in de GPD-bladen. “Kijk, het liefst hadden we een vast blok tussen zeven en acht gehad. Om zeven uur een ‘jong’ Journaal, en daarna ons programma. Dan had je een ijzersterke vooravond gehad en was de jonge kijker vrij om naar het Journaal om acht uur te kijken. Nu blijft waarschijnlijk de jongere doelgroep bij ons, althans daar gaan we alles aan doen, en wordt het Journaal een soort sterfhuisconstructie.” Inhoudelijk verandert er dit seizoen niet veel aan het programma volgens Van der Horst. “De rubrieken blijven allemaal behouden, we proberen het alleen nog iets leuker en spannender te maken. Zo wordt Café de wereld ‘dagvers’ en zijn De Jakhalzen, die eerst onder een externe productiemaatschappij vielen, nu in de redactie geïntegreerd.” De wereld draait door werd gisteren door 500.000 kijkers (madl: 10.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen