639.000 kijkers voor Gooische Vrouwen


De kijkcijfers van donderdag 7 september 2006 (SKO)

Gooische Vrouwen (Talpa, 20:30) – De Talpa-serie Gooische Vrouwen was vorig jaar met gemiddeld ruim anderhalf miljoen kijkers een waar kijkcijferkanon. Waar de komedieserie toen nog profiteerde van de lead-in van De Wedstrijden, moet de serie het nu doen met de magere instroom van Deal or no deal. De eerste aflevering van Gooische Vrouwen trok gisteren 639.000 kijkers (madl: 10.6%).

Linda de Mol, Cheryl in de serie, kreeg onlangs voor het eerst last van haar rol in Gooische Vrouwen. “Ik kreeg een anonieme brief van een bewoonster hier in de buurt. Ze schreef dat ze eerst blij was geweest dat we hier kwamen wonen. Maar nu ik in zo’n ordinaire serie zit, haal ik de omgeving naar beneden“, schatert Linda in De Telegraaf. Na Gooische Vrouwen was Bridget Maasland te zien in het nieuwe programma Hoe word ik een Gooische vrouw, waarin Bridget een sterrentour doet door het Gooi. Dit programma werd door 469.000 kijkers (madl: 7.4%) bekeken.

Klasgenoten (RTL4, 21:33) – De eerste aflevering van Klasgenoten nieuwe stijl trok gisteren 934.000 kijkers (madl: 14.9%) voor RTL 4. Robert ten Brink is de presentator van het programma. Ten Brink, zelf ooit te gast in Klasgenoten, heeft een duidelijke verklaring voor het succes. “Het is natuurlijk leuk om meer over die bekende Nederlander te weten te komen, maar het programma drijft voor het grootste deel op jeugdsentiment en daardoor is het voor iedereen herkenbaar“, vertelt Robert ten Brink in het AD. “Toen ik weer in die schoolbank zat, merkte ik dat er eigenlijk helemaal niets was veranderd na al die jaren. Iedereen verviel meteen weer in zijn oude rol: de populaire jongen, het muurbloempje, de nerd en de betweter. Ook grappig was dat je je meteen weer elkaars geheimen herinnerde. Dat schept een band.” Enige uitzondering was Heleen van Royen, vertelt Robert. Eigenlijk wist niemand dat die schrijfster van die bestsellers bij hen in de klas had gezeten. Dat kwam niet alleen omdat ze toen met een andere achternaam door het leven ging, maar ook omdat ze destijds een dikke uilebril droeg en een lelijke beugel. Kortom: Heleen was bepaald niet moeders mooiste, terwijl ze nu glamour uitstraalt.

Interview Natascha Kampusch (SBS6, 18:28) – Het eerste deel van het interview dat Natascha Kampusch aan de Oostenrijkse televisie gaf werd gisteren door 772.000 kijkers (madl: 18.6%) bekeken bij SBS 6. Kampusch, die acht jaar bij een ontvoerder in gevangenschap heeft geleefd, blikte in de Kronen Zeitung terug op de uitzending. Ze vertelt zich bij het zien van de beelden te hebben geschaamd voor haar uiterlijk. “Toen ik het terugzag, was dat pijnlijk voor me. Ik kleurde helemaal rood.” Haar tv-optreden riep in Oostenrijk ook vragen op. Haar zeer volwassen taalgebruik is opmerkelijk voor iemand die meer dan acht jaar opgesloten heeft gezeten. “Dat heb ik mezelf bijgebracht. Dat heeft hij (haar ontvoerder, red.) mij niet geleerd.” Ze legt uit dat ze veel heeft gelezen (‘verpakkingsteksten’) en heel veel tv heeft gekeken. In totaal heeft de Oostenrijkse televisie twee uur met haar gepraat waarin ze er alles uit mocht gooien wat ze wilde. “Het was geen verhoor maar een aangenaam gesprek. De wens om de openbaarheid op te zoeken kwam van haar zelf,” aldus interviewer Christoph Feurstein. “Ik zelf kreeg kippevel toen ze vertelde van het moment dat ontvoerder Wolfgang Priklopil haar als 10-jarig meisje op weg naar school in zijn auto ontvoerde. Of toen ze sprak over de doodse stilte in de geïsoleerde celruimte van drie bij drie meter die Priklopil van te voren onder zijn garage had gebouwd.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen