588.000 kijkers voor Gooische Vrouwen


De kijkcijfers van donderdag 14 september 2006 (SKO)

Gooische Vrouwen (Talpa, 20:30) – Gooische Vrouwen scoorde vorig jaar op de zondagavond wekelijks ruim anderhalf miljoen kijkers voor Talpa. Een week geleden ging op donderdag- avond het tweede seizoen van de serie van start met een ietwat teleurstellende 639.000 kijkers (madl: 10.6%). De tweede aflevering uit de nieuwe reeks werd gisteren door 588.000 kijkers (madl: 9.8%) bekeken.

Gooische Vrouwen werd vorig jaar bekroond met een Gouden Beeld voor Beste Dramaserie 2005. Ook in België wordt de serie rond Cheryl en haar vriendinnen goed bekeken en verder is de serie verkocht een Frankrijk. Daar worden de acteurs nagesynchroniseerd. Linda de Mol is de bedenkster van de serie. “Toen ik hoorde dat Spangen ging stoppen, baalde ik enorm. Want dat betekende dat ik niet meer kon acteren, terwijl ik dat juist zo leuk vond“, vertelde Linda onlangs in TROS Kompas. “Ik besloot dat ik dan zelf maar wat moest verzinnen. Al een tijdje liep ik rond met het idee om een serie te maken over Gooise vrouwen en gelukkig was Talpa meteen enthousiast. Ik vond het geweldig dat ik de rol van Cheryl kreeg, omdat zij, net als ik, in de wereld van BN’ers leeft. Dat levert voor mij heel herkenbare situaties op.” Na Gooische Vrouw werd de tweede aflevering van Hoe word ik een Gooische vrouw? met presentatrice Bridget Maasland door 444.000 kijkers (madl: 6.9%) bekeken.

Editie NL (RTL4, 18:14) – Elsemieke Havenga vertrekt dit najaar nog bij Editie NL, dat gisteren door 492.000 kijkers (madl: 14.5%) bekeken werd. De presentatrice zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. “Het komt nu langzaam een beetje waar ik het hebben wil, denk ik“, vertelt de presentatrice. “Ik heb twee jaar geleden een boekje geschreven, ‘Zij maken het verschil’. Ik heb mensen geïnterviewd die mooie dingen doen in het leven en daarop gebaseerd heb ik nu een concept bedacht en als dat allemaal gaat zoals ik denk dat het gaat, dan wordt het heel erg leuk.” Waar een eventueel tv-programma uitgezonden zal worden, weet Elsemieke zelf ook nog niet. Evert Santegoeds verspreidde het gerucht dat Elsemieke bij Editie NL vertrekt, omdat het niet zou boteren met haar collega Jeroen Latijnhouwers. Havenga: “Dat al helemaal niet natuurlijk. Je moet nooit geloven wat er geschreven wordt.” Jeroen Latijnhouwers vult aan: “We zijn heel blij met elkaar, Evert S., als je kijkt. En check je bronnen. O nee, die heb je niet, want je verzint zelf je verhalen.

Klasgenoten (RTL4, 21:31) – Robert ten Brink presenteerde gisteren de tweede aflevering uit een nieuwe reeks Klasgenoten. Zelf heeft Robert zo’n veertien jaar geleden ook in Klasgenoten gezeten. “Met Koos Postema toen nog. Het grappige was: het voelde meteen weer als vroeger“, vertelt Robert ten Brink bij TVgids Online. “Dezelfde koppen, dezelfde verhoudingen, de lul van toen was nog steeds een lul en de lolbroek was nog steeds een lolbroek. Ik bewaar goede herinneringen aan het programma en toen RTL mij vroeg om dit seizoen een nieuwe reeks te gaan presenteren, voelde dat meteen goed. In mijn achterhoofd dacht ik meteen: ‘o, dat kan ik wel’.” De tweede aflevering van Klasgenoten, met als hoofdgast Johnny de Mol, werd door 750.000 kijkers (madl: 11.8%) bekeken bij RTL 4. Zusterzender RTL 7 was gisteren marktleider met een marktaandeel van 12,8 procent. De zender bracht, net als Nederland 3, twee wedstrijden uit de UEFA Cup op het televisiescherm.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen