1 miljoen kijkers voor Gewoon Jan Smit


De kijkcijfers van vrijdag 22 september 2006 (SKO)

Gewoon Jan Smit (TROS, Ned1, 21:29) – De derde aflevering van de realitysoap Gewoon Jan Smit werd gisteren door 1.034.000 kijkers (madl: 15.3%) bekeken. Jan Smit is momenteel erg succesvol in de hitlijsten. ‘Op weg naar geluk’, het nieuwe album van Jan, is met grote overmacht binnengekomen op de eerste plaats in de Album Top 100. De eerste single van zijn nieuwe album, ‘Als de morgen is gekomen’, staat ook al op nummer 1 in de hitlijst.

Jan Smit denkt dat zijn succes voor een deel te danken is aan de TROS-realitysoap. “Ik denk dat mensen mijn platen zijn gaan kopen, doordat ze zagen hoeveel tijd en energie ik erin steek“, vertelde de Volendamse zanger onlangs bij Veronica. “Door de docu-soap werden ze indirect betrokken bij het schrijfproces, kregen ze een band met zo’n nummer. Mensen weten nu ook dat ik me echt bezighoud met het schrijven van de teksten. Dat het geen rijmelarij van likmevestje is.” Jan wordt de drukte om zijn persoon niet zat. “Ik heb dit jaar acht dagen vakantie gehad. Kort door de bocht zit ik tot en met eind 2007 vol. Een jaar heeft 365 dagen, 350 daarvan zitten vol met optredens, interviews. Maar ik klaag niet. Mijn hele leven is vakantie!” Recht tegenover Gewoon Jan Smit werd Baantjer op RTL 4 door 936.000 kijkers bekeken en trok een nieuwe aflevering van Sterren dansen op het IJs 1.657.000 kijkers voor SBS 6.

TROS TV Show (TROS, Ned1, 22:03) – Reinout Oerlemans ontving gisteren in de studio de bekende zangeres Kim Wilde, sprak op locatie met Ayaan Hirsi Ali en bracht Henk van der Meijden thuis een bezoek. De tweede aflevering uit het nieuwe seizoen van de TROS TV Show trok gisteren 659.000 kijkers (madl: 10.7%). Ivo Niehe was twee weken geleden de eerste gast in het nieuwe seizoen van het showprogramma. “Reinout doet het anders, heeft een ander interessegebied“, vertelt Niehe in Party. “We hebben er veel over gesproken, dat weten mensen niet. Ach, hij vindt het ook lastig, omdat hij veel te weinig tijd heeft. Reinout heeft exact hetzelfde probleem als ik in het begin bij de TV Show. Je kunt zo’n programma er niet zomaar even bij doen. En hij helemaal niet. Hij wil met zijn productiemaatschappij echt een wereldconcern neerzetten, terwijl ik in het begin juist bang was dat mijn bedrijf te groot zou worden. We haden op gegeven moment bij Ivo Niehe producties 120 man aan het werk. Nou, Reinout wil nog veel groter worden, hij werkt ook internationaal. Ik zei onlangs tegen hem: ‘Ik deed vijf dagen over de TV Show’, en hij zei: ‘Ik moet het in een paar uur doen’. Tja, dat is het verschil.

De afdeling (KRO, Ned3, 21:01) – De KRO ging gisteren op Nederland 3 van start met het tweede seizoen van de komedieserie De Afdeling, waarin het draait om een groep collega’s op een provinciaal kantoor. Sandra Mattie speelt Sophie in de serie. “Sophie is heel vrolijk, eerlijk en recht door zee!“, vertelt Mattie in Televizier. “Ze neemt geen blad voor de mond en gaat altijd op haar gevoel af. Ik speel haar mmet heel veel plezier.” Zelf heeft Sandra nog nooit gewerkt op een soort afdeling. “Nog nooit en ik denk ook niet dat dat bij me past. Maar de serie werd opgenomen op de achtste etage van een echt kantoorgebouw, ergens bij Sloterdijk in Amsterdam. Ik fietste tijdens de opnamen dus twee maanden letterlijk naar kantoor. Die periode vond ik al pittig, laat staan een echte kantoorbaan. Dat is veel te veel regelmaat voor mij en ik kan niet eens typen. Als actrice heb ik veel meer afwisseling, want om de zoveel tijd heb ik eigenlijk een nieuw beroep. Dat verveelt nooit.” De afdeling werd door 158.000 kijkers (madl: 2.5%) bekeken. Daarna scoorden nieuwe afleveringen van het Rat van fortuin en De Lama’s respectievelijk 329.000 en 1,1 miljoen kijkers voor Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen