461.000 kijkers voor Actienieuws

Geplaatst op Sat 12 Aug 2006 om 11:31


De kijkcijfers van vrijdag 11 augustus 2006 (SKO)

Actienieuws (SBS6, 19:00) – De laatste aflevering van het SBS 6-programma Actienieuws werd gisteren door 461.000 kijkers (madl: 11.3%) bekeken. Op maandag wordt Actienieuws vervangen door de vroege editie van Hart van Nederland. Gallyon van Vessem is de presentatrice van Actienieuws.

Van Vessem zal ook te zien zijn in de vroege Hart van Nederland. “Ik was erg trots op het programma Actienieuws, zeker als je kijkt hoe het tweeëneenhalf jaar heeft gescoord“, vertelt Van Vessem in Party. “Maar mijn beste reverentiekader wordt toch gevormd door mijn vriendinnen, die hun dochters en zonen allemaal hebben verboden om naar Actienieuws te kijken. Terwijl ze toch allemaal tante Gallyon op de televisie willen zien, maar ze zeggen: ‘het is zo’n hard programma! En vooral op het vroege tijdstip’. Nu ga ik dus het zachtere Hart van Nederland presenteren en dat doe ik samen met Marlayna Sahupala en Evelien de Bruijn, die net nieuw is; zij komt van RTV Utrecht. De eerste paar weken, om er helemaal in te komen, ga ik bijspringen in het team van de late editie van Hart van Nederland.

Bundesliga: Bayern München – Borussia Dortmund (Talpa, 20:41) – Talpa zond gisteren live de openingswedstrijd de Duitse Bundesliga uit. De openingswedstrijd werd gespeeld tussen de clubs Bayern München – Borussia Dortmund. Bayern München is goed begonnen aan het voetbalseizoen in Duitsland. De kampioen won in eigen huis van het Borussia Dortmund, 2-0. Roy Makaay maakte het eerste doelpunt voor Bayern, Schweinsteiger het tweede. Met de goal nam Makaay wraak op het bericht dat hij mocht vertrekken als het de club uit Beieren lukte Ruud van Nistelrooy van Manchester United over te nemen, schrijft Novum. Makaay kon echter blijven omdat Van Nistelrooy voor Real Madrid koos. In de eerste de beste Bundesligawedstrijd liet ‘Het fantoom’ zien dat hij nog altijd goud waard is. De Nederlandse spits schoot in de 23e minuut van net buiten het strafschopgebied door een woud van verdedigers raak. De openingwedstrijd Bayern München – Borussia Dortmund werd door 255.000 kijkers (madl: 4.4%).

Amsterdam – Bejing Classic Car Endurance Rally (RTL7, 19:51) – De deelnemers aan de Amsterdam – Beijing Classic Car Endurance Rally bereikten gisteren in hun klassieke bolides de eindstreep in de Chinese miljoenenstad. Na 17.500 kilometer door veertien landen wachtte de avonturiers een hartelijke ontvangst. RTL 7 doet in de uitzending van zondag 13 augustus uitgebreid verslag van de feestelijke finish. Tussen 20.00 en 20.30 uur is te zien hoe de karavaan de intocht beleeft.In de uitzending van gisterenavond, die door 192.000 kijkers (madl: 3.8%) werd bekeken, was te zien hoe de rallyrijders in China een afstand van 700 kilometer afleggen, tijdens de rit van Yingchuan naar Baotou. Een hoge positie in het klassement wordt voor de fanatieke rallyrijders steeds belangrijker. De meeste deelnemers zijn echter minder met de wedstrijd bezig en willen vooral zonder problemen aankomen. Enkele equipes proberen juist zo laag mogelijk in het klassement te eindigen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
32 Reacties op “461.000 kijkers voor Actienieuws”


 1. ONMClub.net

  Leuk dat ook Gallyon HvN gaat doen, Actienieuws liep al van de start naar achteren. Kan me nog goed herinneren dat er 700.000 kijkers waren

 2. Joost

  @ ONMclub.net. Nee hoor, Actienieuws heeft altijd naar behoren gescoord. Zelfs in zomerperiode wist Actienieuws gemiddeld boven de half miljoen kijkers te scoren. Erg mooie cijfers voor SBS 6, alleen de productiekosten haal je er natuurlijk amper mee uit.

 3. Jorzz

  Zozo, 4 in het Land op de 4de plek! Had wel ietsje meer van Voetbal verwacht, maar het was ook niet een Nederlandse club…

 4. Mediaservice Redactieâ„¢

  Je ziet dat het RTL half 8 Nieuws in een stijgende lijn zit, het verschil met Hart van Nederland is nog maar iets meer dan 20.000 .

  Knap trouwens van 4 in het Land 1.092.000 kijkers,
  het EK Atletiek scoort trouwens ook behoorlijk goed!

 5. ONMClub.net

  @ Joost: Ik bedoel niet dat ze slecht scoren, maar in het begin hadden ze al elke werkdag 650.000 – 750.000 kijkers. Na een seizoen liep dit terug naar 500.000

 6. Chiel

  Als HVN later begint heeft 4IHL altijd meer kijkers…

 7. Jordy ||

  En had Actienieuws niet grote problemen met het opvullen van ‘t programma?

 8. Richard

  @ Chiel

  Dat is zo, maar als HvN later begint, en 4ihl eerder, dan gaat het wel ten koste van HvN kijkers! HvN had nou maar 1,3 miljoen kijkers.. Anders is het altijd zo’n 1,6 miljoen, en zo leren mensen 4ihl kennen en gaan mensen dat kijken ipv HvN.

 9. thijs

  actienieuws… hoe kan je zo sensatiegericht zijn dat je daarnaar kijkt. het waren er dan ook niet al te veel maar toch veel te veel in mijn ogen.

 10. Jorzz

  Vorig jaar begon Actienieuws toch pas om 19:15 t/m 19:30?

 11. Chiel

  4IHL heeft nu wel bewezen dat er niet meer kijkers bijkomen… Ik zie het zelf ook niet gebeuren, wel een aardig programma overigens.

 12. Jordy de Mol

  Bundesliga zit dus niemand op te wachten…Talpa moet echt beter communiceren dat er meer voetbal te zien is. Ze doen het nu alleen op de eigen zender, maar daar kijken ook al zo weinig mensen naar! Vanavond bijvoorbeeld Eerste Divisie voetbal om 18.00 uur, met waarschijnlijk triest lage cijfers!

 13. Johan

  ik had ook wel meer kijkers verwacht voor het voetballen, maar ik denk dat de voornamelijk mannelijke voetbalkijkers zich liever ‘op laten warmen’ door Monica Lierhaus op de ARD.

 14. Zeg ik

  Als ik geweten had dat er voetbal was had ik de tv niet na wedding planner uit gezet ,jammer.

 15. Maurits

  Vroeger was ter land ter zee een kijkcijfer topper… valt nu ook wel mee.
  En dat domme de weddingplanner doet t ook nog goed, vond t erg saai n.l. gister, maar goed de vrouwen zitten al met zakdoeken klaar.
  Vond de vrijdag avond als je geen baantjer-fan bent al erg saai en zwak, naast baantjer was er bijna niks. Goed dat talpe nu met man en paard en kopsnellers komt..

 16. Martijnjdd

  @Maurits: Op vrijdag was er in het voorjaar altijd Wie is de Mol?!

 17. Maurits

  Ja klopt, haha die was ik even vergeten.
  Maar normaal is er toch niet veel te beleven op vrijdag.
  Vond gisteren de kwaliteit van t voetbal op talpa uitermate slecht!
  Vage kleuren, zacht geluid.. viel me tegen

 18. Roog

  Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel Nederlandse kijkers “Pirates of the Carribean” (gisteravond om 21.05 op het Vlaamse “Eén”) heeft getrokken. Valt dat ook nauwkeurig na te gaan.
  Er waren gisteren namelijk wel opvallend hoge cijfers voor het kopje “overigen”.

 19. Altere

  Het laat aankopen van de rechten heeft er misschien tot geleid dat er nog niet genoeg gecommuniceerd is met de kijkers. Maar als het misschien van mond tot mond gaat en natuurlijk op de zondag de sportweekplanning bekend wordt gemaakt, zal het vast en meer kijkers opleveren. Veel mensen zijn nog op vakantie en het voetbalseizoen start wel heel erg vroeg (net zoals het televisieseizoen) …

 20. johan b.

  EK Atletiek scoorde gelukkig veel beter dan een wedstrijd uit de Duitse competitie. De “sportliefhebber in brede zin” wist dus wat hij moest kiezen.
  Ben trouwens ook benieuwd naar het aantal Nederlandse kijkers voor “Pirates” op Een. De kijkcijfers voor de Jupiler Leaugue zijn gehalveerd tov SBS, maar pas medio september kun en mag je hierover pas een echte mening vormen. Het is flauw om deze halvering nu al serieus te nemen.
  Wat mij betreft, tot in september

 21. Altere

  Btw, als je hoort wat een drama de voetbalrechtenverkoop in Vlaanderen is …

  zie hier: http://www.home.nl/nieuws/cultuur/artikel/00244643

 22. Pat

  Deze aflevering van Goochelaar Ontmaskerd was vorige week ook al te zien …..herhaling van herhaling :) handig bezig sbs6

 23. Pat

  Ehmm ik bedoel 2 weken geleden .. vorige week heb ik het niet gezien.

 24. Chiel

  Neem ik ‘m voor niks op… Zou wel erg slecht zijn van SBS… De laatste aflevering (2 weken geleden) bestond ook al voor de helft uit herhalingen (dit omdat het in Amerika geen afleveringen van 1 uur zijn maar specials…)

  Ik zie nu dat ‘t geen herhaling is van vorige week, maar van een week of 4 geleden. Vorige week was er namelijk illusionist 2 (met lang haar)

  Zo komt mijn “Goochelaars Ontmaskerd DVD nooit vol…

 25. Exxon

  Volgende week komt een CSI Special en een extra lange CSI aflevering (HH) op RTL4. Weet iemand hier iets van? Is die extra lange afl. Lady Heather’s Box uit S3?

 26. Erik H.

  En is iedereen soms vergeten dat Gallyon de eerste presentatrice van Hart van Nederland was ?

 27. Craig

  Dat was Milka Petersson ofzo toch?

 28. Jordy ||

  Samen met…

 29. ronaldo

  Gallyon en Milka waren de eerste twee totdat na een jaar gallyon stopte en Cilly Dartel haar kwam vervangen (op aanraden van albert verlinden kwamen ze op haar – link met musical)

 30. Mike

  Vrijdag heel de avond De Wedstrijden gekeken. En het nieuwe format ziet er prima uit. En beeld en geluid was ook super. Afmetingen waren ook prima voor me breedbeeld tv.

 31. Brigitte

  @Exxon

  Nee volgens mij zenden ze de laatste aflevering van seizoen 5 uit.. Grave Danger. Maar ik kan het ook fout hebben natuurlijk :]

 32. Richard

  @ Brigitte
  Wat je zegt klopt, er zijn al promo’s en daarin zie je stukken uit Grave Danger.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.