894.000 kijkers voor Denkend aan Showroom


De kijkcijfers van dinsdag 11 juli 2006 (SKO)

Denkend aan showroom (NCRV, Ned1, 21:02) – De NCRV begon gisteren met een achtdelige reeks van het tv-programma Denkend aan Showroom, waarin programmamakers Jan Fillekers (foto) en Henk van der Horst terugblikken op het programma Showroom, dat ze tussen 1977 en 1983 maakten. Het programma was destijds zeer succesvol. De makers trokken met een camera het land in om bijzondere onbekende Nederlanders te portretteren. De hoogtepunten van die zoektocht zijn in Denkend aan Showroom weer eens te zien. De eerste aflevering trok 894.000 kijkers (madl: 17.1%).

In de eerste aflevering was onder anderen een deftige dame uit Scheveningen te zien. Koken kan ze niet, behalve water. Ze houdt zich vooral bezig met het vereeuwigen van leden van het koningshuis op wandkleden. “De eerste jaren zocht de redactie naar geschikte mensen, maar uiteindelijk kwamen de onderwerpen vanzelf“, vertelt Jan Fillekers in het AD. “Na het interview met Henk Kuiper kregen we bijvoorbeeld tien andere mensen aangeboden die zonder stroom op de hei leefden. Sommige mensen hadden een verhaal wat ze konden afdraaien, anderen moest je op hun gemak stellen. Het feit dat wij al bekend waren door Farce Majeure hielp hier wel bij.

Spraakmakende zaken (IKON, Ned1, 21:52) – Na Denkend aan showroom startte de IKON op Nederland 1 met een nieuwe, achtdelige reeks van het programma Spraakmakende zaken met presentator Paul Rosenm

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen