988.000 kijkers voor Verkiezing lijsttrekker VVD


De kijkcijfers van woensdag 31 mei 2006 (SKO)

Verkiezing lijsttrekker VVD (NOS, Ned1, 19:29) – In een speciale uitzending op Nederland 1 werd, net als in het Half Acht Nieuws bij RTL 4, live verslag gedaan van de verkiezing van de VVD-lijsttrekker. Mark Rutte werd enkele minuten na half acht verkozen tot lijsttrekker van de VVD. Rutte kreeg de steun van 51,5 procent van de VVD-leden. Rita Verdonk behaalde 45,5 procent en Jelleke Veenendaal slechts 3 procent van de stemmen.

Premier Jan Peter Balkenende heeft Mark Rutte gisterenavond gefeliciteerd. Hiermee komt “een eind aan een spannende periode“, die de minister-president “van afstand” gevolgd heeft. Hij “kijkt uit naar het debat met Rutte, ook al zal de campagne pas volgend jaar beginnen.” PvdA-leider Wouter Bos heeft de nieuwe VVD-lijsttrekker tevens gefeliciteerd met zijn overwinning. Hij verheugt zich erop de komende maanden met Rutte in debat te gaan, aldus Bos. In de strijd om het lijsttrekkerschap kwamen volgens Bos vooral verschillen in stijl naar voren, niet zozeer in inhoud. Bos: “Als je kijkt naar de voorstellen die ze tijdens hun campagne deden, moet je constateren dat de VVD, ook onder Rutte, een partij is en blijft voor grote bedrijven en hoge inkomens.” Volgens Gerrit Zalm van de VVD zouden Rutte en Verdonk “een mooie tandem” op de kandidatenlijst voor toekomstige verkiezingen. De extra uitzending op Nederland 1 werd door 988.000 kijkers (madl: 18.0%) bekeken, het Half Acht Nieuws trok 1.328.000 kijkers voor RTL 4.

Mis(s) Verkiezing (TROS, Ned2, 20:32) – TROS-presentatrice Lucille Werner was al jaren met de voorbereidingen van de eerste Mis(s) Verkiezing bezig en gisteren kwam haar droom uit: een anderhalf uur durende liveshow waarin de mooiste vrouw met een lichamelijke handicap werd verkozen. “Ik wilde zo graag dat deze verkiezing er kwam“, aldus Lucille Werner bij TVgids Online. “Het wordt tijd dat mensen anders tegen gehandicapten aan gaan kijken. Deze vrouwen zijn stuk voor stuk prachtig en daar doet hun handicap helemaal niets aan af.” De gehandicapte dames waren onder andere te zien in badkleding. “Als we dat niet zouden doen, dan zouden we de plank totaal mis slaan. Deze meiden hebben een handicap en dat zou je wegstoppen als je de badpakkenronde zou overslaan. Zelf hebben ze er ook geen problemen mee. Ze liggen tenslotte ook ’s zomers op het strand. Maar ze hebben wel lef. Ik ben dan ook hartstikke trots op al die meiden die vanavond op de catwalk staan.” De Mis(s) Verkiezing 2006, die werd gewonnen door de 21-jarige Roos Prommenschenckel, trok 1.619.000 kijkers (madl: 25.0%).

TROS Zomeravondcaf

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen