729.000 kijkers voor Prison Break


De kijkcijfers van donderdag 8 juni 2006 (SKO)

Prison Break (RTL5, 21:30) – RTL 5 zond gisteren voorlopig de laatste aflevering van de gevangenisserie Prison Break uit. In het najaar brengt RTL 5 de resterende afleveringen van het eerste seizoen op het scherm. Acteur Wade Williams speelt cipier captain Brad Bellick in de hitserie.

In juli zal hij weer op de set verschijnen voor de opname van 22 nieuwe afleveringen. “Het is een godsgeschenk om deel uit te mogen maken van zo’n grote productie“, aldus Williams in de GPD-bladen. “Om als acteur een vaste baan te hebben, staat gelijk aan het winnen van de loterij. Complimenten over de serie speel ik meteen door aan anderen, ik eis geen enkel aandeel in het succes op.” Williams denkt dat het succes van de serie voor een groot deel te danken is aan de onconventionele verhoudingen tussen goed en slecht. “In de serie zijn de gevangenen de helden, terwijl ze nota bene misdaden als moord en verkrachting op hun geweten hebben. Ondertussen ben ik de slechterik, terwijl ik alleen maar mijn werk doe – en, vooruit, een ietsepietsje corrupt ben. Maar serieus, de grens tussen gevangenen en de rest van ons is volgens mij dunner dan we denken. Het is vaak het verschil tussen een afschuwelijke gedachte, iets wat we allemaal wel kennen, en de daadwerkelijke uitvoering ervan. Je weet nooit wat iemand precies over die grens duwt, en daarom pas ik ervoor snel te oordelen.” Prison Break werd gisteren door 729.000 kijkers (madl: 13.6%) bekeken. De voorlopig laatste Jensen! scoorde daarna 551.000 kijkers.

WK Voetbal: Van The Man (NOS, Ned2, 21:32) – De NOS zond gisteren de documentaire Van The Man uit over voetballer Ruud van Nistelrooij. Studio Sport volgde hem voor deze documentaire vier maanden lang en sprak met hem over zijn ambitie. De rest van de uur durende documentaire, die door 979.000 kijkers (madl: 18.2%) bekeken werd, is vooral gevuld met een eindeloze reeks doelpunten van Van Nistelrooij, gesprekken met zijn ouders en een beschrijving van zijn sportleven. Van Nistelrooij gaat op het voetbalveld door het leven als Van Nistelrooy. Op het moment dat hij wereldfaam verwierf bij Manchester United ruilde hij de ij aan het eind van zijn achternaam in voor de y, omdat dat in het buitenland makkelijker uit te spreken is. Ook voetballer Dirk Kuijt koos ervoor de ‘ij’ door een ‘y’ te vervangen. “We speelden met FC Utrecht ooit een wedstrijd in Engeland“, aldus Kuijt. “Toen mijn naam werd omgeroepen, heb ik eerst een halve minuut slap gelegen van het lachen. Het klonk ongeveer als

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen