591.000 kijkers voor Zingen met sterren

Geplaatst op zo 04 jun 2006 om 11:42


De kijkcijfers van zaterdag 3 juni 2006 (SKO)

De afbeelding “http://sbs6.sbs.nl/images/database/z/zingenmetsterren/cover6/co_zingenmetsterren.jpg” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Zingen met sterren (SBS6, 20:00) – SBS 6 bracht gisteren de tweeënhalf uur durende amusementshow, waarin kin- deren de kans kregen samen met hun grote idool een lied te zingen. De avond stond in het teken van het Liliane Fonds, het fonds voor kinderen met een handicap in de derde wereld.

Sterren die meededen aan het programma waren onder meer Edsilia Rombley, Jim, Corry Konings en Antonie Kamerling. Eén van de deelnemers was de negenjarige Nika uit Helmond. In het live-programma zong zij samen een lied met Edsilia Rombley. Nika’s ouders zagen een oproep op televisie voor het programma en besloten hun dochter op te geven. “Vorig jaar won ze al een talentenjacht van de Helmondse Stadsradio. Ze mocht toen een nummer van Anouk op cd opnemen. Dat nummer hebben we naar SBS6 gestuurd“, vertelt moeder Anniek in de GPD-bladen. Edsilia verraste Nika met de boodschap dat zij samen met haar mee mocht doen aan Zingen met sterren. Nika: “Ik heb nog een hele tijd met Edsilia gepraat. Maar toen iemand vertelde dat de politie buiten bekeuringen aan het uitdelen was, moest ze weg want ze had geen parkeerbonnetje. Ik vind Edsilia heel leuk, ze is altijd zo blij.” Zingen met sterren werd door 591.000 kijkers (madl: 9.4%) bekeken.

Vermist Special (TROS, Ned2, 21:22) – Op 26 mei 2004 wordt de jonge Tinka van Rooij voor het laatst gezien in haar woonplaats Breda. Pas op 9 juni 2004 komt het stoffelijke overschot van de 27-jarige letterlijk boven water in de Biesbosch. Tinka blijkt op een afschuwelijke manier om het leven te zijn gebracht. Wie zitten er achter de moord? Waarom moest de Brabantse dood? In de Vermist Special van gisteren was aandacht voor de ontrafeling van dit moordmysterie. Arno N. blijkt de moordenaar van Tinka. “Toen we in de garage waren, zette ik direct het stroomstootwapen op haar gezicht. Het was de bedoeling haar knock-out te maken en dan haar nek te breken“, aldus Arno N. in Vermist. “Tinka zakte in elkaar en greep met haar handen naar haar hoofd. Vervolgens kroop ze naar een hoekje waar een brommertje stond. Ik heb haar twee klappen met die hamer gegeven. Op haar achterhoofd. In ieder geval boven op haar hoofd. Die hamer hadden we al klaar gelegd als back-up als het echt verkeerd zou gaan. Zo’n hamer met een gleufje erin achter. Ja, een klauwhamer. Het klinkt misschien raar, maar ik heb geen emotie getoond, maar het lucht wel op om het nu toe te geven.” De Vermist-special trok 626.000 kijkers (madl: 9.4%).

Rauw (Talpa, 23:44) – Met Rauw introduceerde Talpa een nieuw concept: de improvisatiecomedy. De acteurs kennen hun karakter en de beginsituatie van elke aflevering, maar zijn verder blanco. “Dat is helemaal nieuw in Nederland“, vertelt actrice Jennifer Hoffman, die in de serie Anouk speelt, bij de TROS. “Het is onwaarschijnlijk leuk om te doen, maar ook erg moeilijk. Ik ben helemaal kapot na de opnamen, volledig leeg gespeeld. Ik denk wel dat het voor mij een van de grootste uitdagingen tot nu toe is. Het voordeel is wel dat er geen goed of fout is, want er staat niets op papier. We zijn met een heel goede groep acteurs, waar ik veel van kan leren. (..) Alle acteurs zijn wel min of meer gecast op wie ze zijn, alleen spelen we in Rauw een uitvergrote versie van onszelf.” Een herhaling van Rauw scoorde gisteren 195.000 kijkers (madl: 5.8%) rond middennacht op Talpa.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.560.000
02. Hart van Nederland (SBS6) 1.529.000
03. Lotto Weekend Miljonairs (RTL4) 1.185.000
04. Dit was het nieuws (Ned2) 1.034.000
05. Shownieuws (SBS6) 975.000

06. Marco van Basten, de voetballer (Ned2) 910.000
07. Kassa (Ned3) 904.000
08. Half acht nieuws (RTL4) 886.000
09. Journaal 18:00 (Ned2) 869.000
10. Laat ze maar lachen (RTL4) 832.000

11. Postcode Loterij Miljoenenjacht (Talpa) 804.000
12. TV Toppers (Ned1) 714.000
13. Blauw bloed (Ned1) 669.000
14. In oranje (Ned2) 646.000
15. Crime Scene Investigation (RTL5) 629.000

Marktaandelen 18:00 / 24:00
1. RTL4 / 13.0%
2. Ned2 / 12.9%
3. Ned1 / 11.9%
4. SBS6 / 10.3%
5. Talpa / 7.7%
6. RTL5 / 6.9%
7. Ned3 / 6.7%
8. RTL7 / 5.4%
9. NET5 / 4.5%
10. Vero / 4.1%
11. Eurosp / 1.6%
12. Discov / 0.9%
13. MTV / 0.5%
14. TMF / 0.5%
15. N.geog / 0.3%

M
arktaandelen per zendergroep
1. Publieke Omroep 31,5 procent
2. RTL Nederland 25,3 procent
3. SBS Groep 18,9 procent

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
43 Reacties op “591.000 kijkers voor Zingen met sterren”


 1. Jorzz

  Veronica zakt nu wel erg weg na een succesvolle FilmMeiMaand. RTL4, ondanks de herhaling van Laat ze maar Lachen, toch net marktleider. Talpa heeft geluk gehad dat Miljoenenjacht 1x op zaterdag was. Maar het is nu afgelopen. RTL5 scoort mooi gemiddeld en RTL7 gaat deze week erg goed.

 2. Mike

  Wat een lage kijkcijfers voor het dure Zingen met sterren….

 3. Maarten

  Miljoenenjacht scoort prima op de zaterdagavond

 4. Craig

  Zing met sterren wat een originele naam.

 5. Luuck

  Gisteren eindelijk weer eens de miljoeneurovraag bij weekend miljonairs! erg leuk om te zien. gelukkig is ze gestopt, want anders was ze naar beneden gevallen en nu ging ze alsnog weg met 250.000 euro. prachtige afsluiter van het seizoen!

 6. Simon

  SBS vanavond met: Smaakpolitie in Duitsland, Rommelzolder tot Oranjedroomhuis en WK-voetbalvrouwen. En dat tegenover Jong Oranje… Iedereen die van voetbal houdt kijkt dan toch Jong Oranje… Misschien is vanavond SBS meer wat voor vrouwen die wél van het WK houden, maar niet van voetbal… Vaag hè… SBS denkt gemakkelijk te scoren met Oranje, alleen zijn ze vergeten dat Jong Oranje op het zelfde tijdstip moet voetballen…

 7. Martijnjdd

  @Luuck: Wat was er nu spannend aan Weekend Miljonairs?
  In de promo die de hele week voorbij kwam, werd al gemeld dat er een miljoenenvraag gesteld ging worden. Dat zit je dus een hele uitzending te kijken naar een vrouw die continue twijfelt of ze stopt (dan wel doorgaat), terwijl je als kijker weet dat ze aan het einde toch bij de miljoenenvraag uit gaat komen.
  Zo’n promo verknalt toch volledig het programma?!

 8. Craig

  Nee want er is kans dat het miljoen eruit gaat en dat maakt het toch weer spannend. :)

 9. [MikE]

  Weet iemand hoe nauwkeurig die kijkcijfers nou precies zijn? En hoe komen ze aan die stats? Zend bijv. mijn kabel een signaal uit naar de kabelaar die dit doorgeeft aan SKO?

  Ik las namelijk gisteren ergens iets dat dit de meest onbetrouwbaarste manier is van metingen uitvoeren, en dat het bizar is dat het een markt van miljarden euro’s is terwijl niemand weet wat dan het preciese rendement is.

 10. Theo

  @MikE
  Een duidelijke uitleg is te vinden op kijkcijferonderzoek.nl

 11. Theo

  Maak er maar kijkonderzoek.nl van ;)

 12. Jordy ||

  Ik heb ook m’n twijfels bij de cijfers van de SKO…
  Het gaat via een kastje wat je aansluit op de tv, dat precies registreert hoelang je naar een programma kijkt en naar welke programma’s je kijkt.
  Vervolgens zend dat kastje de gegevens rond middennacht naar de SKO en zij verwerken dat tot de kijkcijfers.

 13. Martijnjdd

  @Craig: Dan kijk je toch alleen de laatste vraag?
  Ik vind WM sowieso een retesaai-programma, maar als je als kijker weet dat vraag 1 t/m 14 toch al goed beantwoord worden, snap ik er helemaal niets meer van.
  Bij Miljoenenjacht schakel ik ook alleen maar bij het kofferspel in. Het overige uur kan me gestolen worden.

 14. Theo

  Ik heb dat hele miljoenjacht nog nooit gezien.
  Volgens mij ben ik 1 van de weinigen.

 15. Craig

  Theo je bent niet alleen. :)

 16. [MikE]

  @Iedereen: Ik heb het dus gelezen. Hoe kunnen die metingen nou ooit representatief zijn voor heel Nederland. Die paar duizend metertjes moeten dus aantonen dat Miljoenenjacht 804.000 kijkers hadden. Ze zouden dus net zo goed 400.000 kijkers hebben gehad.

 17. Simon

  @ Mike
  Weet jij een beter manier dan??? De kijkcijfers bij heel Nederland meten??? Ze kijken toch ook weer hoeveel mensen er naar 1 tv kijken… Moeilijk allemaal… En ik ken eigenlijk niet met een kijkcijferkastje… Iemand wel??? Of heeft iemand er hier misschien zelf 1?

 18. [MikE]

  @Simon: Ja, als je het digitaal doet dan kun je alles heel nauwkeurig zien. Zoals bijv. bij Narrowcasting.

 19. A

  @ Simon. Als je die hebt, dan mag je dat niet openlijk bekennen.. toch ?

 20. Martijnjdd

  @[Mike]: Misschien is Talpa wel de topper van afgelopen seizoen geweest en hebben alleen de 2000 mensen met een kijkcijferkastje niet gekeken. :D

  Het kan toch nooit dat zo’n leuke zender zulke slechte cijfers haalt, terwijl de concurrent met herhaalde herhalingen torenhoog scoort. ;)

  Zo lusten we er nog wel een paar.

 21. Tim

  Wat slecht dat zingen met sterren, een wereld van verschil en kwaliteit met Dancing with the Stars. Bovendien is het allemaal een beetje dubbelzinnig, SBS krijgt een bepaald bedrag van Liliane Fonds dus een deel van het geld van de nieuwe donateurs gaat naar SBS ipv naar de kinderen die het echt nodig hebben….

 22. Mediaservice Redactieâ„¢

  @Tim: Het was idd een erg slecht programma.
  Vooral die muziek was zo vals als een trompet met een kokosnoot erin.

 23. [MikE]

  @Martijnjdd: Misschien heb je wel gelijk. Ik denk dat het zeker mogelijk is, hoe kunnen in godsnaam 2000 mensen representatief zijn voor de rest van Nederland. Dit vind ik het zelfde als de peilingen van Maurice de Hond.

 24. Theo

  Volgens mij is het allemaal 1 groot complot.
  RTL betaald gewoon heel veel geld aan SKO, en daarom hebben ze bijna altijd goede kijkcijfers.
  De directeur van SKO is ook weer bevriend met Catherine Keyl, en daardoor scoort Catherine en Max ook zo goed.
  En het schijnt dat de onderdirecteur van SKO een hekel heeft aan Jack Spijkerman, daarom heeft hij ervoor gezord dat de kijkcijfers van Koppensnellers steeds slechter werden.
  Nu doet wel weer het verhaal de ronde dat 1 van de leden van de raad van commissarissen een verhouding heeft met Lotte (je weet wel van die soap) dus ik denk dat die kijkcijfers binnenkort gigantisch op gaan lopen.

 25. Jordy ||

  Theo, niet zo sarcastisch :P
  Het kan toch best wel zijn, dat in werkelijkheid er 100.000 mensen meer kijken naar een programma dan op de SKO-site staat vermeld?
  Als iedereen nou ‘ns overstapt op digitale televisie, dan is dat veel makkelijker voor het aantal kijkcijfers

 26. Anoniem

  Najib loopt warm van ruim 800.000 naar 600.00 en nu 400.000
  vind het ook maar saai programma

 27. Joost

  Het gaat volgens mij ook meer om de verhoudingen tussen programma’s dan echt om de cijfers. En die verhoudingen zijn voor deze kleine groep vrijwel gelijk aan de hele bevolking (iets opblazen heet dat in de statistiek).

 28. MikE

  @Joost: Daarom kloppen die peilingen van De Hond dus ook altijd zo goed?

 29. wim

  jorzz, hoezo rtl 4 marktleider.
  De PO was gisterenavond met 31.5 marktleider

 30. Martijnjdd

  Als SKO niet representatief is, wil ik graag met terugwerkende kracht de soap Goudkust weer op de buis!

 31. Chiel

  Was dat zo leuk dan? Heb alleen de laatste weken of FOX/V8/FOX8 meegemaakt… NET5 zou het toch gaan herhalen… ?

 32. wim

  ja Martijnjdd, talpa was inderdaad een topper dit seizoen, maar dan in blunders op de buis brengen en het voetbal naar zijn kloten helpen.

 33. Chiel

  Toch dus ;)

  De niet zo succesvolle soapserie Goudkust komt terug op de buis. Dat schrijft Mediafacts web-log vandaag. Net 5 zou de serie vanaf aflevering 1 dagelijks gaan herhalen van 19:00 tot 20:00 uur.

  SBS 6 heeft enkele jaren geleden de uitzendtijd van de soap zodanig veranderd dat dat de kop kostte. Per aflevering trok Goudkust gemiddeld slechts 300.000 kijkers, waarna de soap in 2001 werd stopgezet. De ‘’eerste aflevering’’ zal in de zomer van dit jaar te zien zijn bij Net 5.

 34. Chiel

  Niet dus…

  Geen Goudkust in de zomer..
  Vorige week werd er gemeldt dat de soapserie ‘Goudkust’ terug zou keren. Hierin speelden onder andere Lieke van Lexmond en Joris Putman. De serie werd enkele jaren stopgezet, wegens te weinig kijkers. De vrouwenzender NET5 zou echter de soapserie weer gaan uitzenden, vanaf de zomerstop van ‘ONM’ en ‘GTST’. Hier blijkt echter helemaal niets van waar te zijn. “Dit is echt complete onzin. We hebben ook geen idee hoe dit gerucht de wereld in is geholpen, want hier is helemaal nooit sprake van geweest..” aldus een persvoorlichter van NET5.

 35. De ONM Club

  Talpa bracht afgelopen seizoen mooie programma’s. Jammer dat 85% geflopt is. Maar in talpa begrippen was Lotte, Gooische Vrouwen, Voetbal, Robinson, Koppensnellers, 1 tegen 100, enz… toch wel netjes. En Lieve lust met 450.000 kijkers ook wel op het begin!

 36. Exxon

  Ik had dat al een paar maanden geleden gelezen op mediafacts ofzo…

  2-0 voor Oranje, maar Oekraine had toch een paar goeie kansen…

 37. Jantje

  @Exxon

  Correctie: 3-0 voor jong oranje. Het zal mij benieuwen of Talpa marktleider is geworden op zondag.

 38. Maurice

  @ Jantje: Hahaha wat denk je nou zelf, tuurlijk is talpa marktleider met deze wedstrijd geworden…

 39. Craig

  Omdat de wedstrijd van SBS6 overdag was daarom.

 40. Altere

  Er waren veel mensen buiten terwijl er een uitzwaaiwedstrijd werd gespeeld. De wedstrijd tegen Australie zal niet veel of zelfs minder hebben gescoord van de wedstrijd op Talpa …

 41. rose-anne

  gh

 42. Anoniem

  Wel een beetje raar, het is een hartstikke leuk programma, en sommigen van jullie reageren er zo raar op…Ja, Rose-Anne is een natuur-talent.
  Ik hoop echt dat dit vaker uitgezonden wordt, ook nog voor het goede doel!
  Gewoon echt, tòppie!!!

  Dikke kus

 43. !#Michael#!

  @ Chiel

  Goudkust was de beste NL soap ever!!!! Daar konden GTST en ONM nog een puntje aanzuigen! En geloof me, ik keek destijds 1.5 uur soap perdag, ik begon om 19.00u met GK (SBS6/FOX8), 19.30u ONM (VER), 20.00u GTST (RTL4) GK verdiende het miljoenenpubliek van GTST echt waar!!! Die soap was inverhaalijnen en actuurs/actrices briljant!!! Ik was zo boos toen het stopte en ook nog met een verschrikkelijk slecht eide, waar in de 1 na laatste aflevering nog niets gesloten was en in de laatste alle verhaalijnen en complotten goed gemaakt werden door een of andere spirituele bobo :S :X :(

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.