281.000 kijkers voor Pinkpop 2006


De kijkcijfers van maandag 5 juni 2006 (SKO)

Pinkpop 2006 (NPS/VARA/VPRO, Ned3, 19:01) – Veel concertbeelden en interviews van de afgelopen drie dagen Pinkpop zag de kijker gisterenavond terug in de uitzending Pinkpop 2006 op Nederland 3. Presentatoren Dolf Jansen en Giel Beelen deden voor het programma backstage verslag van het festival, dat dit jaar voor de 37e keer gehouden werd in Landgraaf.

Na jaren van dalende bezoekcijfers is de 37e van Pinkpop weer druk bezocht. Vorig jaar kwamen er slechts 20.000 bezoekers naar Zuid-Limburg. Dit jaar was het festival zo goed als uitverkocht en betraden circa 65.000 mensen het festivalterrein. De organisatie had bewust gekozen voor veel grote namen om de dalende bezoekscijfers tegen te gaan. De festivaldirectie contracteerde als klap op de vuurpijl de Red Hot Chili Peppers, waar 500.000 euro voor is neergeteld. “Te gek dat die er staan, ik denk dat iedereen die wel wil zien“, aldus presentator Giel Beelen. Pinkpop 2006 trok gisteren tussen 19.00 en 00.05 uur gemiddeld 281.000 kijkers (madl: 4.9%).

Villa BvD (Talpa, 23:05) Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder streken dit jaar neer in het pittoreske Titisee waar zij verslag doen van het WK 2006 voor het Talpa-programma Villa BvD. De voetbaltalkshow werd afgelopen zondag gedurende de finale van het EK voetbal onder de 21 jaar, die door 3,7 miljoen kijkers bekeken werd, veelvuldig aangekondigd. Uiteindelijk keken gisteren 321.000 kijkers (madl: 10.3%) naar de eerste uitzending van Villa BvD, dat tot 9 juli te zien zal zijn bij Talpa. Het WK Voetbal zal ook deze zomer zonder enige twijfel weer miljoenen kijkers gaan scoren. Maar of het toernooi ook kijkcijferrecords gaat breken valt niet te voorspellen, zei Bas de Vos van Kijk- en LuisterOnderzoek onlangs bij het ANP. “Omdat het WK dit keer erg dicht bij huis wordt gespeeld is de beleving in Nederland wel erg groot, dat merk je nu al. WK’s en EK’s zijn topevenementen, ook als het gaat om kijkcijfers. Daarom is de bestbekeken tv-uitzending ooit uiteraard een voetbalwedstrijd. Het is de wedstrijd Nederland-Brazili

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen