2,5 miljoen kijkers voor Engeland – Trinidad & Tobago


De kijkcijfers van donderdag 15 juni 2006 (SKO)

WK: Engeland – Trinidad en Tobago (NOS, Ned2, 17:51) – Trinidad en Tobago van de Nederlandse Leo Beenhakker leek weer te gaan stunten, maar een rake kopbal van Peter Crouch maakte een eind aan de droom. Engeland vond pas in de 82e minuut een opening in de hechte defensie van de voetbaldwerg, maar het bleek genoeg voor de zege. Uiteindelijk werd de wedstrijd 2-0 gespeeld.

Bondscoach Beenhakker is erg teleurgesteld over het verlies. “We zijn zwaar teleurgesteld, allemaal. We kunnen er wel een beetje mee leven, maar het doet toch pijn“, aldus Beenhakker in Telegraaf. “Het is altijd hard als je als underdog zo lang in de wedstrijd blijft en dan zo laat toch nog doelpunten incasseert. Natuurlijk heeft Engeland de zege verdiend. De Engelsen hadden veel goede kansen. We moeten afwachten. We kunnen nog verder komen.” De wedstrijd Engeland – Trinidad & Tobago werd vanaf zes uur ’s avonds door 2.484.000 kijkers (madl: 51.5%) bekeken. ’s Middags trok de wedstrijd Ecuador – Costa Rica (3-0) 985.000 kijkers (madl: 52.7%) en is daarmee de minst bekeken wedstrijd van het WK 2006 in Nederland tot nu toe. Later op de avond scoorde Zweden – Paraguay (1-0) 2.983.000 kijkers (madl: 46.3%). In de rust van deze wedstrijd (om 21.50 uur) werd de rustuitzending van Villa BvD door 225.000 kijkers bekeken bij Talpa; Veronica trok 687.000 kijkers met het WK Lingerie.

Waar een wil is (RTL4, 21:31) – Irene Moors, gisteren te zien in een herhaling van het programma Waar een wil is (498.000 kijkers (madl: 7.6%)), nam in maart samen met haar collega Carlo Boszhard een pilot op van het programma Bowlen met de sterren. In dit programma gaan bekende Nederlanders tegen elkaar bowlen. “Het was maar een proefprogramma, maar tijdens de opnamen hebben we werkelijk gegierd van het lachen, waanzinnige pret gehad!“, aldus Carlo Boszhard onlangs in Party. “Het is nog onzeker of het wordt uitgezonden maar we hebben het opgenomen en gemonteerd en het eindresultaat is echt om je te bescheuren. Die beslissing is helaas niet aan ons. Dit vak is uitermate onzeker, ook voor mij ja. (..) De ellende van dit vak, de achterkant van alle glamour en glitter, is dat je nooit, echt nooit, helemaal zeker bent of je het volgende seizoen weer door mag gaan met je programma, ook al scoort het als een gek. Soms is dat gekmakend.

Lowlands warm up (VPRO, Ned3, 00:54) – De VPRO startte gisteren met een tiendelige serie hoogtepunten van het festival Lowlands 2005. De VPRO draait tien weken lang warm voor het aankomende Lowlands festival op 18, 19 en 20 augustus. Op dit jaarlijkse evenement staat nieuwe en vernieuwende muziek centraal naast toneel, film, moderne dans en theater. Lowlands Warm Up werd vannacht door 28.000 kijkers (madl: 3.7%) bekeken. Nederland 3 zal uitgebreid verslag doen van Lowlands 2006 in augustus. Het gratis Haagse popfestival Parkpop is dit jaar ook te zien op Nederland 3. De VPRO en NPS zenden het festival op zondag 25 juni van 13.00 uur tot 17.30 uur live uit. Giel Beelen en Andrew Makkinga hebben de presentatie in handen. “Parkpop treedt hiermee in de voetsporen van diverse andere grote popevenementen die ook (gedeeltelijk) live op televisie of radio te volgen zijn“, aldus de organisatie.

De afbeelding 
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen