1,4 miljoen kijkers voor Halve Finale Songfestival

Geplaatst op Fri 19 May 2006 om 10:30
De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijferpeiling.PNG” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.
De kijkcijfers van donderdag 17 mei 2006 (SKO)

Halve Finale Eurovisie Songfestival (NOS, Ned2, 21:00) – Het is Treble niet gelukt om met hun lied ‘Amambanda’ de finale te halen van het 51ste Eurovisie Songfestival in Athene. “Uiteindelijk was dat evenement misschien niks voor ons“, aldus Caroline Hoffman van Treble in het Algemeen Dagblad.

Waren we te klein, te puur, te basic en te simpel in vergelijking met andere extravagante acts. Zijn we teveel uit het dorp getrokken. Of kwamen ons stemmen niet uitgebalanceerd genoeg over. Wie weet, maar ik zie het nog steeds als een groot avontuur dat niemand van ons afpakt.” De eliminatie van Treble betekent dat Nederland voor het tweede jaar op rij de eindronde mist. “Dat mensen van tevoren misschien minder positief over ons waren… Tsja, wij hebben ons daar niet aan gestoord. Iedereen mag zeggen en denken wat hij wil. Wij hoopten dat Nederland trots op ons zou kunnen zijn en balen dat dat niet is gelukt.” De halve finale werd door 1.423.000 kijkers (madl: 23.6%) bekeken.

Kees & Co (RTL4, 20:35) – RTL 4 zendt volgende week donderdag (25 mei) de allerlaatste aflevering van de populaire komedie Kees & Co uit. Na acht seizoenen valt het doek voor de populaire serie. De relatie tussen Kees (Simone Kleinsma) en Frank (Victor Löw) lijkt solide en klaar voor een volgende stap. Frank vraagt Kees ten huwelijk en zij zegt ja. Grootste struikelblok voor Kees is Sonja. Want Kees trekt na de bruiloft bij haar man in en zal haar eigen huis en buurvrouw Sonja dus moeten achterlaten. Maar wat Kees niet weet is dat Sonja ondertussen de liefde van haar leven tegen het lijf loopt en door hem gevraagd wordt mee te verhuizen naar Australie. Maar Sonja durft geen ja te zeggen omdat zij haar alleenwonende buurvrouw Kees niet alleen achter wil laten. De dames lopen dus met hetzelfde dilemma zonder dat ze dat van elkaar weten. En in plaats dat ze het beide uitspreken, draaien ze om de hete brij heen wat uitmondt in een fikse ruzie. Als de dames het weer bijleggen, komt alles weer goed. “Nou ja, helemaal goed? Een afscheid tussen de twee dames is tenslotte onvermijdelijk“, verklapt een woordvoerder van RTL. De één na laatste aflevering van Kees & Co trok gisteren 1.133.000 kijkers (madl: 20.1%).

Pauls Punt (VARA, Ned3, 23:09) Paul de Leeuw ontving gisteren in zijn programma Pauls Punt op Nederland 3 acteur Daan Schuurmans. Schuurmans gaat een homoseksueel spelen in de film Alles is liefde, vertelde hij in de uitzending die door 804.000 kijkers (madl: 21.9%) bekeken werd. De Leeuw speelt in de productie de partner van Schuurmans. De presentator is een badmeester die graag wil trouwen. Zijn grote liefde (Schuurmans) heeft echter bindingsangst. De rolprent gaat over Sinterklaas, die tien minuten voor de tv-uitzending van zijn intocht een hartstilstand krijgt. Tijdens de intocht worden verschillende liefdesparen geïntroduceerd, die onder meer de gebroken liefde, kalverliefde, onbereikbare liefde en uitgebluste liefde vertegenwoordigen. Uiteindelijk hebben de in totaal zes verhaallijnen met elkaar te maken. Wendy van Dijk en Kim van Kooten zijn ook te zien in de film. De opnames beginnen in september. De film moet volgend jaar in de bioscoop te zien zijn.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.489.000
02. Songfesitval Halve finale (Ned2) 1.423.000
03. Half acht nieuws (RTL4) 1.238.000
04. Goede tijden, slechte tijden (RTL4) 1.201.000
05. Kees & Co (RTL4) 1.133.000

06. Hart van Nederland (SBS6) 1.106.000
07. CSI: New York (RTL5) 966.000
08. Journaal 18:00 (Ned2) 952.000
09. Villa Felderhof (Ned1) 917.000
10. RTL Boulevard (RTL4) 883.000

11. Editie NL (RTL4) 839.000
12. Pauls punt (Ned3) 804.000
13. Netwerk (Ned1) 787.000
14. Het roer om: Jimmy’s Farm (RTL4) 748.000
15. Wonderen bestaan (Ned1) 705.000

Marktaandelen 18:00 / 24:00
1. Ned2 / 17.4%
2. RTL4 / 14.8%
3. Ned1 / 12.4%
4. RTL5 / 9.3%
5. SBS6 / 8.9%
6. Ned3 / 7.8%
7. RTL7 / 4.9%
8. Vero / 4.8%
9. NET5 / 4.7%
10. Talpa / 2.3%
11. Discov / 1.1%
12. Eurosp / 0.8%
13. An.pl. / 0.5%
14. N.geog / 0.5%
15. MTV / 0.3%

Marktaandelen per zendergroep
1. Publieke Omroep 37,6 procent
2. RTL Nederland 29,0 procent
3. SBS Groep 18,4 procent

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
19 Reacties op “1,4 miljoen kijkers voor Halve Finale Songfestival”


 1. Roon

  Wat trekt het liedjes festijn nog een hoop kijkers. Ook Kees en Co blijft goed scooren op de donderdagavond van RTL 4 die toch altijd al sterk is. Overgens doen alle RTL zenders het goed vanavond! Ook nog een kleine tegenvaller is 4 in het land, het is jammer dat dat programma niet wil scoren. Het is toch een goed programma en het kijkt lekkerder dan Hart van Nederland.
  Vanavond kan het gevecht tussen Reinout en Abert voor de laatste keer plaatsvinden, en ik denk dat vanavond Albert het wint!

 2. KrokanteKrab

  Als ze wel door waren gegaan dan zou ik mijn haar roze verven en dat zal dus ook nooit gebeuren

 3. Sandra

  Wat een politiek was het songfestival gisteravond toch weer, want je weet bij voorbaat al dat alle oost-europes langen voorgetrokken worden! En als er nog plek over is dan kan er misschien een west-europes land mee. Nee, dit is echt niet leuk meer, vorige jaar waren de stemmen politiek. Want voordat de stemmen bekend werden wisten mijn ouders al precies te zeggen, welke land elkaar punten zou gaan. Ik zeg boycotten het sonffestival wat dit is niet leuk voor niemand. Belgie ook dit jaar, ontzettend hun best gedaan, ze hebben er zelfs geld van de politiek voor gekregen om er iets moois van te maken, maar ze gaan ook niet door. Omdat alle oost-europes landen op elkaar stemmen. Hier wordt ik echt niet vrolijk van.

 4. Erwin

  Tja het is allemaal een corrupt zooitje. Zaterdag zal je dat helemaal wel zien hoe doorzichtig het allemaal is. Maar vanaf volgend jaar gaat dat anders worden heb ik begrepen. Nou ik ben benieuwd.
  Mooie kijkcijfers, dat dan weer wel.

 5. Joost

  Wat een slechte nrs allemaal met als duidelijk dieptepunt IJsland. Ben eigenlijk blij dat we niet tussen al die ellende staan zaterdag. Lijkt me tijd om er eens voorgoed mee te stoppen. Geldverslinderij, corrupt en slechte muziek…

 6. Johan

  ik heb gisteren op de Belg “Zo is er maar 1” gezien, een goed format

 7. Rico

  Heb ik iets gemist op school?
  Sinds wanneer ligt Armenie in Europa? Israel is trouwens ook al jarenlang deelnemer, terwijl dat geografisch niet in Europa ligt. Misschien dat de Antillen en Suriname ook mee kunnen doen? Krijgen wij daar misschien punten van!

  Trouwens… niet alle OostEuropese nummers zijn door vanwege politieke redenen. Het nummer van Bosnie was erg mooi.

 8. Joost

  Het eurovisie songfestival is niet verbonden aan europa en daarom doen landen als armenie en israel mee

 9. MikE

  @Rico: Elk land dat lid is van de Europese publieke omroepen kan meedoen, daarin zitten ook enkele laden uit het midden oosten en Afrika.

  Vandaar Israel en die andere landen ook gewoon mee kunnen doen.

 10. Joost

  Prem Radhakishun en Jan Mulder worden wellicht de opvolgers van ‘Barend en van Dorp’ op Talpa. Dat zei Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn gisteravond op BNR Nieuwsradio. Hij was kort daarvoor te gast in een proefprogramma van de twee heren.

  Volgens Nawijn heeft het programma een ander opzet dan de talkshow ‘Barend en Van Dorp’. “Het programma duurt een half uur. In het eerste kwartier gaan Prem en Jan in discussie over een actueel onderwerp, en in het tweede kwartier wordt er een gast geïnterviewd door het duo.” Het programma is gepland voor dit najaar.

  Nawijn zei ook dat hij lid van de VVD wil worden, als Verdonk de nieuwe lijsttrekker wordt en schoonschip maakt.

 11. Johan

  het programma wat nu (tussen 12 en 13 uur) op TV5 wordt uitgezonden vind ik ‘een mooi plaatje’, kwa decor

 12. René

  Hoewel ik het niet altijd met Prem Radhakishun eens ben vind ik zijn stijltje wel goed. In combi met Jan Mulder zou dat best wel eens goed kunnen zijn.

  Hoe hoe kan iemand even bijschrijven? Ik was positief!!

 13. René

  Hoewel ik het niet altijd met Prem Radhakishun eens ben vind ik zijn stijltje wel goed. In combi met Jan Mulder zou dat best wel eens goed kunnen zijn.

  Hoe hoe kan iemand even bijschrijven? Ik was positief!!

 14. 103 Dalmatiers

  Twee flapdrollen die geen van beide hun bek kunnen houden. Nee, dat wordt leuke TV.

 15. Altere

  @Joost: er kwam zelfs een keer een aanmelding van Libanon of Libie. Maar zij eiste dat Israel niet mee mocht doen. Toen de EBU daar op inging, trokken zij hun lidmaatschap/aanmelding in …

 16. Anonymous

  @Mike: dan is dat toch echt krom, want er wordt toch duidelijk gesteld de EUROPESE publieke omroepen. Dus vandaar dat landen in Afrika en Azië er ook aan mee kunnen doen ;)
  Kijk als ze dat willen, dan moeten ze wel een aanpassing gaan doen, noem het dan geen EUROvisie songfestival meer (wat toch verwijst naar EUROPA).

  Net zoiets als je een Hollandse avond hebt, waar men gezellig K3 gaat draaien :)

 17. ZORTAX

  @Johan, Zo is er maar 1 op één is vanavond op één hoor, niet gisteren.
  Spijtig dat topfavoriet van Belgie Kate Ryan niet doorgaat, vond dat nummer wel thuishoren bij de 10 beste gisterenavond, ipv we are the winners shit song.

 18. Diederik

  @ Zortax

  We are the winners is top-5 materiaal voor morgen. en terecht!

 19. ZORTAX

  @diederik, hahaha morgen nog geen top 10 materiaal vrees ik :p

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.