VARA met nieuw seizoen Vuurzee

[img=330,150 left]http://omroep.vara.nl/img.db?250041[/img]De VARA komt met een nieuwe reeks van de gewaardeerde thrillerserie Vuurzee. Dat zegt Hans Schwarz, bij BNN verantwoordelijk voor film en drama, bij Publiek Centraal.

Volgens Schwarz gaat het drama een zonnige toekomst tegemoet in het nieuwe omroepmodel per september.

Alle omroepen zijn op dit moment druk bezig met nieuw Nederlands drama“, aldus Schwarz. De NCRV en KRO komen met een nieuwe serie afleveringen van Keyzer & De Boer Advocaten, de AVRO gaat door met Spoorloos Verdwenen, de VARA komt naast nieuwe afleveringen van Vuurzee ook met een nieuwe reeks van de komedieserie Shouf Shouf Habibi, de VPRO komt onder meer met een nieuw politiek drama en de NPS brengt een nieuwe jeugdserie op de buis. BNN behoudt ONM.

Schwarz hoopt dat het dramavolume op peil blijft. “Financieel is het natuurlijk wel de vraag of we het allemaal kunnen blijven maken. Drama is toch een dure tak van sport en alle betrokkenen hopen dat ondanks de bezuinigingen het genre zoveel mogelijk buiten schot zal blijven de komende jaren.

Op dit moment ziet Schwarz een duidelijke toename van drama op tv. Zo lanceert tv-zender Talpa momenteel veel nieuwe dramaseries. “Voor drama in het algemeen is het natuurlijk uitstekend wat Talpa doet. Sinds augustus hebben ze bijna tien series gelanceerd. Het is wel een beetje schieten met hagel, maar dat geldt voor de hele zender. Van Speijk en Koppels vind ik heel geslaagd en om Gooise Vrouwen heb ik in het begin erg gelachen. Lieve Lust en Samen vond ik tamelijk desastreus. Wat je wel in gedachten moet houden is dat commerci?le omroepen uiteindelijk maar ??n prioriteit hebben en dat is geld verdienen. Dus ik ben altijd erg benieuwd hoe lang een ingeslagen koers wordt volgehouden. Van de tien series zijn er maar twee echt een succes. Dan wordt het toch wel een dure hobby. Als je Talpa en drama zegt dan heb je het natuurlijk ook wel alleen over tv-series; aan de Nederlandse film doen ze niets. Dat geldt eigenlijk voor het hele commerci?le tv-landschap.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen