Kijkcijfer voorspellen: Rozengeur & Wodka Lime

Naar een idee van de weblogbezoekers, vanaf heden: ‘Kijkcijfer voorspellen’. Peil je voorspel- lende gave door de SKO-kijkcijfers van nieuwe shows of opmerkelijke uitzendingen te raden.

Voorspel vandaag de kijkersaantallen van:

Rozengeur & Wodka Lime (Talpa, 22:00 / 23:00) – In maart 2005 begon RTL 4 met het laatste seizoen van Rozengeur & Wodka Lime. De eerste aflevering uit de vijfde reeks scoorde 884.000 kijkers. Vanavond is het alweer tijd voor het zesde seizoen van de vrouwenserie. Dit keer niet bij RTL 4, maar bij Talpa.

Het verschil met RTL 4 is dat de vaste uitzend- zondag door Talpa wordt ingewisseld voor de maandagavond, na Expeditie Robinson.

Isa Hoes, Medina Schuurman en Ghislaine Pierie, de drie hoofdrolspeelsters van het eerste uur, zijn blij dat Talpa tot een doorstart besloot, kort nadat RTL 4 de stekker eruit had getrokken. Medina in het AD: “Nou ja, we zijn wel wat gewend, hoor. Tot nu toe was elk jaar opnieuw de vraag: gaat het door of gaat het niet door.” Volgens Isa kan je het niet vergelijken met een werknemer die zijn baan verliest. “Die staat plotseling met lege handen. Wij zijn gewend om voor onszelf te zorgen. Ook een jaar Rozengeur betekent voor ons niet meer dan drie maanden brood op de plank“, vertelt Isa. Ghislaine: “En na het afgelopen seizoen rekenden we helemaal nergens meer op. De schrijvers hadden bewust toegeschreven naar een knallend slot. Heel theatraal allemaal, waarbij wij allemaal op dezelfde dag een kindje kregen.” De eerste aflevering uit het nieuwe seizoen van ‘Rozengeur’ is vanavond tussen 22.00 en 23.00 te zien bij Talpa, na het goed scorende ‘Expeditie Robinson’.

[hr]Back in Luv’ (RTL5, 20:30) – RTL 5 start vanavond om 20.30 uur, na Flodder, met de nieuwe reallife soap rond de hereniging van de Nederlandse meidenband Luv’. In de soap is te zien hoe Jos? Hoebee, Marga Scheide en Patty Brard vol goede moed de allereerste Nederlandse meidenband nieuw leven in blazen. Gedurende negen afleveringen leren de drie diva’s met vallen en opstaan weer een eenheid te vormen. De re?nie van Luv komt tot een climax als het trio dramaqueens eind mei in de ArenA optreedt, tijdens het concert van Ren? Froger, Gerard Joling en Gordon. Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 5, kijkt uit naar de eerste uitzending: “Het showbizzbestaan van de dames is al die jaren breed uitgemeten in de pers. Ze zijn altijd actueel gebleven en de hereniging van deze drie diva’s staat garant voor spraakmakende televisie met een lach en een traan. Geef ze ??n aflevering en Nederland is weer ‘Back In Luv’.” In de eerste aflevering is te zien hoe Marga, Jos? en Patty elkaar voor het eerst sinds lange tijd weer ontmoeten tijdens een bijeenkomst van zakenman Aad Ouburg, die hun nieuwe album en dvd gaat uitbrengen. Zoals het een heuse polderdiva betaamt, laat Jos? er geen gras over groeien en stelt direct haar eisen. Zo wil ze elke middag een uur vrij zodat ze op haar gemak naar haar favoriete soap As The World Turns kan kijken. Marga en Patty moeten er op hun beurt even aan wennen om Jos? zonder make-up te zien. Patty: “Ik heb die vrouw in dertig jaar nooit zonder schmink gezien en ik moet zeggen, het is wel even wennen. Het is ineens een heel ander mens.” Marga en Patty vinden het tijd voor cosmetische chirurgie. Maar of Jos? zo makkelijk voor de bijl gaat, wordt pas vanavond duidelijk in de eerste aflevering van Back in Luv’.

[hr]

De resultaten

Maandag kon men de kijkcijfers van Rozengeur & Wodka Lime (Talpa) en Back in Luv’ (RTL 5) voorspellen. In totaal zijn er 84 voorspellingen gedaan. Onderstaand een overzicht:

Rozengeur & Wodka Lime (SKO-kijkcijfer: 360.000)

Damster zat met 1.000 kijkers verschil het dichtst bij het door SKO geregistreerde kijkcijfer.

[quote]?? – 413.000

Tvmannetje + Craig – 375.000

Damster – 359.000

BL – 350.000

Theo – 315.000[/quote]

Back in Luv’ (SKO-kijkcijfer: 476.000)

Willem-Albert zat met 4.000 kijkers verschil het dichtst bij het door SKO geregistreerde kijkcijfer.

[quote]Fabian – 505.000

Simon – 494.000

Willem-Albert – 480.000

BL – 470.000

Theo – 460.000[/quote]

Jaap Krekel is de winnaar van maandag 27 maart

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen