831.000 kijkers voor Passion of the Christ

De kijkcijfers van zaterdag 15 april 2006 (SKO)

Passion of the Christ (RTL5, 22:00) RTL 5 zond gisteren de omstreden Jezusfilm ‘The Passion of the Christ’ uit. De Amerikaans/Italiaanse film uit 2004 van regisseur Mel Gibson, die gaat over de laatste twaalf uur uit het leven van Jezus, werd niet onderbroken door reclame.

De film werd door 831.000 kijkers (madl: 14.1%) bekeken na de herha- ling van Crime Scene Investigation (665.000 kijkers), dat tot voor kort meer dan een miljoen kijkers wist te scoren bij zusterzender RTL 4.

De Evangelische Omroep was in juni 2004 ook in de race om de tv-rechten van The Passion. Het plan was de film uit te zenden tijdens een avondvullend programma, dat mede geproduceerd zou worden door de KRO en NCRV. Deze omroepen haakten echter af, waarbij KRO-voorzitter Kees Slangen een duidelijke mening over de film verkondigde: “Niks voor de KRO. Veel te bloederig. En het evangeliseren is meer iets voor de EO.” Door ‘fouten in de communicatie’ tussen de omroep en distributeur A-Film viste de EO uiteindelijk achter het net. De uitzending van de film op televisie is niet onomstreden. Tijdens een discussieavond van de EO in 2004 bleek een groot deel van de achterban tegen de vertoning. Een van de belangrijkste argumenten was het vele geweld dat in de film voorkomt. RTL 4 scoorde gisteren goed met programma’s als Dancing with the Stars (1,9 miljoen kijkers) en Lotto Weekend Miljonairs (1,8 miljoen kijkers). RTL 4 behaalde een marktaandeel van over de 20 procent.

Leve het leven (NCRV, Ned1, 22:13)Klaas Drupsteen presenteert sinds gisteren het programma Leve het leven, waarin personen die in 2005 zijn overleden centraal staan. Drupsteen keek in de eerste aflevering, die gisteren door 369.000 kijkers (madl: 5.5%) werd bekeken, wat voormalig voetbalcoach Rinus Michels, kunstenaar Anton Heyboer, ondernemer Frits Philips en schrijver Karel Glastra van Loon hebben nagelaten. “Het is een echt programma voor in de paastijd“, aldus Drupsteen bij GPD. “Dat is toch een periode dat leven en dood dicht bij elkaar komen door de dood van Jezus en de Opstanding. Het is overigens de enige link met Pasen. Leve het leven is g

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen