658.000 kijkers voor America’s Next Topmodel



De kijkcijfers van maandag 27 maart 2006 (SKO)

[hr][u]America’s Next Topmodel (RTL5, 21:30)[/u] ? Keenyah, Kahlen (foto: rechts) en Naima (foto: links) gooiden gisterenavond alles in de strijd om de winnaar te worden van de vierde editie van America’s Next Topmodel.

In de finale, die gisteren [u]658.000 kijkers (madl: 9.2%)[/u] scoorde bij RTL 5, maakten deze drie overgebleven kandidaten kans op een contract van een ton, een moderepo in Elle en een plekje bij het topmodellenbureau Ford Models. Uiteindelijk was het Naima die er met de hoofdprijs vandoor ging.

Ongelooflijk en z? anders dan ik had verwacht“, aldus Naima. “Aan het begin van de competitie was ik vrij onzeker, maar nu voel ik me een mooie vrouw. Het is net alsof er de afgelopen weken een bloem tot bloei is gekomen.” In de Verenigde Staten scoort het programma met Tyra Banks hoge kijkcijfers en daar is alweer de zesde reeks te zien van dit programma, waarin een nieuw topmodel wordt gezocht. In het najaar wordt in Amerika de zevende editie van het programma uitgezonden. Na de finale van America’s Next Topmodel 4 had Robert Jensen een verrassende gast in zijn studio: Naima vertelde in de talkshow Jensen! over het winnen van America’s Next Topmodel 4 en de periode die daarop volgde. Jensen! werd door 565.000 kijkers (madl: 9.4%) bekeken.

[hr][u]Entertainment Live (Talpa, 18:00)[/u] – Evert Santegoeds en Anouk Smulders verzorgden gisteren voor het eerst de opening van Talpa met de uitzending van Entertainment Live, dat door [u]108.000 kijkers (madl: 2.5%)[/u] bekeken werd. “Wij gaan de laatste nieuwtjes als eerste brengen“, aldus Santegoeds bij TVgids Online. “Geen oeverloos geouwehoer zoals in Boulevard, maar gewoon 20 nieuwtjes in 24 minuten. Het belooft een flitsende show te worden.” Evert is blij met zijn nieuwe programma op Talpa. “Kon ik vroeger iets wat ik allang wist pas een week later in het blad zetten; nu kan ik iets wat ik om tien voor zes te horen krijg ?s avonds direct op televisie zeggen. Dat is geweldig, want vroeger jeukten mijn handen nog wel eens als ik zag hoe anderen een primeur opeisten terwijl ik allang op de hoogte was. Er zijn nieuwtjes en er zijn nieuwtjes. Sommige dingen weet ieder ander ook binnen een uur en dus kan ik die onderwerpen makkelijk in Entertainment Live aan bod laten komen. Andere exclusieve reportages kunnen rustig even wachten en die zal ik dan ook zeker voor Priv? bewaren.” Vorige week maandag werd een aflevering van ‘De leukste thuisvideo’s’ na 18.00 uur door 279.000 Talpa-kijkers bekeken.

[hr][u]Radar (TROS, Ned2, 20:33)[/u] – Antoinette Hertsenberg is inmiddels al elf jaar het gezicht van het succesvolle consumentenprogramma, dat gisteren [u]1.708.000 kijkers (madl: 24.9%)[/u] scoorde. De TROS zag in 1994 wel een presentatrice in de scherpe woordvoerster van de Dierenbescherming. Antoinette in het AD: “Wat de sleutel van het succes van Radar is? Nou, het is heel langzaam gegroeid. We hadden echt niet meteen megahoge kijkcijfers. Elk jaar kwamen er zo?n 150.000 tot 200.000 bij. Dat is heel gestaag doorgegaan. Het gaat erom dat je het vertrouwen wint van de kijkers, dat wat je hebt uitgezocht ook echt in de haak is.” Het meest in het oog springende succes is het dossier Legio Lease. “Wij zijn daar inderdaad heel snel, heel diep ingedoken. Maar dat wil niet zeggen dat dat ook de best bekeken uitzendingen waren. Natuurlijk waren er veel gedupeerden, maar als je er niets mee te maken hebt, heb je het na zes afleveringen wel gezien.” Inmiddels hebben meer omroepen de consumentenrubriek ontdekt. “Ik denk zeker dat het komt door de kijkcijfers van Kassa en Radar. Die omroepen denken: dat kunnen wij ook. Maar de fout die velen maken is dat ze denken dat het makkelijk is om infotainment te maken. Het is een genre dat je heel serieus moet nemen.” Radar verveelt haar nog niet. “Het is zo divers. En we hebben zoveel vrijheid. Als wij het 25 minuten over de negatieve aspecten van melk willen hebben, is er niemand die ons tegenhoudt.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen