Verlinde heeft geen zwarte plekken op geweten

Albert Verlinde geeft aan geen zwarte plekken op zijn geweten te hebben. De presentator besteedde de afgelopen periode regelmatig aandacht in RTL Boulevard aan het televisiemedium Robbert van den Broeke, die volgens de stichting Skepsis aan kijkersbedrog zou doen. De mensen van Skepsis en Albert Verlinde krijgen volgens Robbert ‘een zwarte plek op hun geweten’.

Ik word er een beetje giechelig van“, aldus Verlinde gisterenavond in RTL Boulevard. “Ik heb een zwarte plek op mijn geweten, heeft hij gezegd. Iedereen mag van mij doen wat hij wil.

Hij vervolgt: “We hebben hier ook aandacht aan besteed, maar het blijft toch raar dat als je het hebt over een ‘genverbrander’ en je komt op internet het woord ‘geneverbrander’ tegen, dan is daar toch iets mis gegaan. We hebben ook nog een keer dat Slot Loevestein met dat bankbiljet van Hugo de Groot gehad. Toen zag ‘ie ook iemand en dat was precies de tekening die op een oud tientjesbiljet stond. Dan ben je meer een ‘google-aar’ dan een goochelaar uiteindelijk. Niemand vertrouwt hem meer. Skepsis deed half december een verzoek om met Robbert te kunnen praten. Hij heeft er niets over gezegd. Hij is ook boos op mij, Robbert. Dus boven is boos, Robbert is boos. Nou beneden nog, dan zijn we er.” Volgens Van den Broeke wil Verlinde scoren met de verhalen over Robberts vermeende kijkersbedrog. “Ik denk gewoon voor het programma“, zei het medium bij Omroep Brabant.

Het imago van het programma is ook een beetje zo… Kijk, ze doen het natuurlijk bij meerdere mensen en ik denk dat Albert op dat moment toch koos eigenlijk voor het negatieve en voor sensatie en eigenlijk voor de kijkcijfers.Daphne Bunskoek, de collega van Albert, reageert laconiek: “Albert, dat ik er hier achter moet komen. Voor de kijkcijfers…

Robbert gaf in het interview met Omroep Brabant aan dat er een vervolg komt op het RTL 4-programma Er is zoveel meer met presentatrice Irene Moors. Robbert: “Ik heb doorgekregen dat het gewoon doorgaat. Ze willen boven ook dat het gewoon doorgaat.” Albert Verlinde heeft navraag gedaan bij zijn werkgever. Verlinde: “Wij zitten hier beneden in het RTL-gebouw en boven zit Fons van Westerloo en de hele programmadirectie. Zij weten van niets. Er heeft nog niemand gezegd: ‘We gaan door met dit programma’. Als Robbert al zo moeilijk zijn eigen toekomst kan voorspellen…” Van den Broeke wilde geen interview geven aan RTL Boulevard, “maar wie weet wil boven het niet, h?.

Shownieuws wilde het tv-medium wel te woord staan. Hij vertelde in het SBS 6-programma waarom hij juist nu een reactie geeft op de verdachtmakingen. “Nu krijg ik door van: ‘Ga naar buiten, zeg het’. Een heel duidelijke stem: ‘Zeg het’. En dus bij deze doe ik dat inderdaad.” De discussie over het vermeende kijkersbedrog van Van den Broeke spitste zich toe op het ‘genverbrander’-incident (zie eerder). In reactie hierop vertelt het tv-medium: “Ze zoeken eigenlijk iets waarvan hen zouden kunnen denken dat het op nep zou kunnen duiden. Het zou ook echt kunnen zijn, maar hen concluderen dan dat het allemaal nep is. Hen hebben geen enkel bewijs dat het nep is en dat kan ook niet.

Robbert had de commotie al zien aankomen. “Ik voelde al dat er veel commotie zou komen, maar dat ze zo gemeen zouden worden verwacht je niet. Het is bijna duivels om iemand zo onderuit te halen.” Van den Broeke geeft overigens ook aan wel aan te willen verschijnen in een ander tv-programma, waarin hij readings geeft aan mensen waarvan hij niets weet.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen