Endemol verfilmt boek Van Hout

Televisieproducent Endemol wil het autobiografische boek van Heineken-ontvoerder Cor van Hout verfilmen. Dat meldt de Volkskrant. Het boek, over de ontvoering van de biermagnaat en diens chauffeur, is geschreven door Peter R. de Vries (foto). Ook voor zijn maat Willem Holleeder is een hoofdrol weggelegd in het boek. Van Hout was met Holleeder bijna drie jaar op de vlucht voor justitie.

Zaterdag werd bekend dat Endemol-oprichters Joop van den Ende en John de Mol in 2003 het doelwit zijn geweest van de criminele organisatie van Willem Holleeder.

Van den Ende verklaart in de Volkskrant begrip te hebben voor de situatie. “Als de huidige directie geweten had over de dreiging van Holleeder richting mij en John de Mol, hadden ze dit ongetwijfeld niet gedaan“, aldus Joop van den Ende. Endemol is ook de producent van het SBS6-programma van Peter R. de Vries. De Vries bevestigt dat er wordt gewerkt aan de verfilming van het boek en dat Endemol een optie heeft op de filmrechten. “Als er een film komt, dan heeft Endemol het eerste recht op koop“, aldus De Vries. De Vries heeft over de filmplannen geen overleg gehad met Willem Holleeder en de andere drie nog levende Heineken-ontvoerders. “Alle rechten berusten bij mij“, stelt De Vries. “Ik hoef niemand om toestemming te vragen het boek te verfilmen.” [u]Volkskrant[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen