1,4 miljoen kijkers voor Muziekfeest op het ijs



De kijkcijfers van woensdag 8 februari 2006 (SKO)

[hr][u]Muziekfeest op het ijs: Heerenveen (TROS, Ned2, 20:33)[/u] ? De TROS zond gisteren op Nederland 2 het slot uit van de muziekregistratie Muziekfeest op het ijs: Heerenveen uit. De presentatie lag in handen van de Volendamse zanger Jan Smit en de Belgische zangeres Belle Perez. “De Nederlandse pers probeert alles aan de weet te komen en ze schuwen vooral niet de vragen rond mijn priv?-leven“, aldus Perez. “Dat irriteert me vaak, maar meestal ben ik sterk genoeg om er niet op in te gaan.

De Belgische trad onlangs op in het Rotterdamse Ahoy’. Perez bij de TROS: “Het is gewoon een kick dat, als ik ergens optreed, al die mensen speciaal een ticket hebben gekocht om mij te zien. En dat ze ook allemaal mijn teksten meebrullen. Daar krijg ik nog steeds kippenvel van.

Ik ben nog steeds een beetje zenuwachtig voordat ik op moet, maar ik houd wel van die adrenalinestoot“, vervolgt Belle. “Het is nooit t?, elke dag is anders en dat is ook het leuke van mijn baan. Het komt misschien door het Spaanse in mij, dat chaotische, dat ik dit zo leuk vind. Allebei mijn ouders zijn Spaans, maar ik ben in Belgi? geboren en opgegroeid. Toch heb ik wel een Spaanse opvoeding gehad. Inclusief de flamencokleding en de Spaanse les, maar ook het eten en elke zondag naar mijn oma. (..) Ik voel me echt een mengelmoes tussen Spaans en Belgisch en kan de leuke dingen van beide culturen meepikken.” Het Muziekfeest op het ijs werd gisteren door [u]1.356.000 kijkers (madl: 20.1%)[/u] bekeken bij de TROS op Nederland 2.

[hr][u]TweeVandaag (AVRO/TROS, Ned2, 18:21)[/u] – Karel van de Graaf is bekend als presentator van de actualiteitenrubriek TweeVandaag. Binnenkort treedt hij in de voetsporen van Angela Groothuizen voor het programma Wie is.. De Mol?. “Ik hoop vurig dat ik de rest van mijn leven mijn werk kan doen met dit soort uitstapjes“, aldus Van de Graaf in de GPD-bladen. “Iedereen bij de Avro weet nog wat mijn rol is bij TweeVandaag. Maar mijn handen jeuken als ik Jeroen Pauw de Nationale IQ-test zie doen, zo ontzettend leuk! Het heeft niets met journalistiek te maken, maar alles met presenteren.” Hij beleeft onzekere tijden. “Nederland 1 praat over het opheffen van Netwerk, dat kan ook zomaar gebeuren met TweeVandaag. En ik vraag de directie elke maand naar de mogelijkheden voor een interviewprogramma, maar die ruimte is er nu niet.” Zijn TweeVandaag-collega’s reageerden enthousiast op zijn amusementsuitstapje. “Wie is… de Mol? wordt in de meeste landen gepresenteerd door mannen van minstens 45 jaar, die bovendien enige afstandelijkheid gemeen hebben. In Nederland is het programma in handen van Angela gekomen. Zij heeft er een eigen draai aan gegeven. Ze heeft aan het programma een ?wij-gevoel? gegeven dat in de originele formule ontbreekt. Maar het werkte, dus niemand klaagde.” Hij denkt niet dat Tooske Ragas een betere opvolgster van Groothuizen zou zijn. “Dus iemand van twintig jaar jonger trekt automatisch een jonger publiek? (..) Ervaring is ook iets waard. Soms zijn groeven in je kop en wallen onder je ogen ook iets waard. En soms is een mooi, afgetraind lijf van een vrouw als Tooske ook iets waard. Maar schei uit met die algemene waarheden dat een jonge presentator automatisch jong publiek trekt.” TweeVandaag scoorde gisteren [u]691.000 kijkers (madl: 13.7%)[/u] na het Journaal op Nederland 2.

[hr][u]De avond van de Citotoets (VPRO, Ned3, 20:25)[/u] – Kinderen uit groep acht maken in februari in totaal tweehonderd multiple-choicevragen voor de Citotoets; vragen die gaan over onder andere taal, rekenen en studievaardigheden. Gisterenavond speelde de NPS hierop in met De avond van de Citotoets. In het programma kregen, naast PABO-studenten en gepensioneerde leraren, ook de kijkers thuis de kans om nogmaals de Citotoets te maken. Men kreeg ongeveer veertig representatieve opgaven uit de toets voorgeschoteld. Verder waren reportages over de manier waarop de toets tot stand komt te zien; het programma zocht mensen op die tien jaar geleden de toets deden en bekeken hoe het schooladvies voor hen is uitgepakt. De avond eindigde met een discussie tussen deskundige voor- en tegenstanders. Joost Prinsen nam de presentatie van het avondvullende programma op zich. De NPS-uitzending trok [u]688.000 kijkers (madl: 10.1%)[/u].

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen