441.000 kijkers voor Pushing Daisies


De kijkcijfers van dinsdag 19 augustus 2008 (SKO)

Pushing Daisies (NET5, 20:30) – De in de Verenigde Staten veelgeprezen serie ‘Pushing Daisies’ was dinsdagavond voor het eerst te zien bij NET 5. Het televisiestation bracht gelijk een dubbele aflevering van de romantische komedie op de buis. De eerste episode ‘Pie-Lette’ werd door 441.000 kijkers (madl: 7.4%) bekeken en was daarmee op dat tijdstip het vijfde best bekeken programma. De tweede episode ‘Dummy’ werd gelijk daarna nog door 394.000 kijkers (madl: 6.6%) bekeken.

Pushing Daisies is bedacht door Bryan Fuller en is in de Verenigde Staten veelgeprezen. Bovendien werd de serie genomineerd voor een Golden Globe. De romantische serie had zijn premiere in de VS op 3 oktober 2007. Pushing Daisies werd elke woensdagavond uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC. Door de stakingen van de schrijvers volgen nieuwe afleveringen pas in de herfst van 2008. Deze zullen daarna ook in Nederland te zien zijn.

Popstars: nog 3 dagen (SBS6, 22:56) – SBS 6 brengt sinds geruime tijd iedere avond een vier minuten durende reclamespot van het nieuwe programma ‘Popstars’ op de buis. Ingeklemd tussen kijkcijfertoppers ‘Hart van Nederland’ en Shownieuws’ trekt de lange promo veel kijkers. ‘Popstars: nog 3 dagen’ werd dinsdag door 850.000 kijkers (madl: 17.6%) bekeken. Herman, bekend van Idols, is dit jaar te zien in Popstars. “Nu Jensen van de buis is gehaald moet Herman toch íets doen om ‘in the picture’ te blijven“, concludeert De Telegraaf. “En dus doet hij weer waar hij ‘het beste’ in is: Meedoen aan een talentenjacht. Dit jaar is de beurt gevallen aan het nieuwe programma Popstars dat vanaf aanstaande vrijdag te zien is bij SBS. Herman, die ook al meerdere keren meedeed aan Idols, is gesignaleerd bij de voorrondes van het programma. Waarschijnlijk kan het Nederlandse publiek zeer binnekort weer van zijn zang- én danstalent genieten...”

Olympische Spelen Hoogtepunten (NOS, Ned1, 20:32) – Voor de derde keer op rij won Anky van Grunsven dinsdaag goud op de Spelen. In een bijna foutloze proef bleef de amazone concurrente Isabell Werth de baas. Van Grunsven stond de afgelopen dagen erg onder druk. Als het goud van Sydney het ‘allermooiste’ was en dat van Athene ‘het alleremotioneelste’, was haar meest recente succes de titel waarvoor ze het diepst had moeten gaan. “Dit nooit weer“, was haar eerste reactie nadat zij uit de ring in Hongkong was gestapt. “Ik stond stijf van de zenuwen, zo ken ik mezelf niet. Ik moest mezelf voortdurend inprenten rustig te blijven.” Nooit had ze in haar vijftienjarige carrière aan de top zo onder druk gestaan. “Verschrikkelijk“, noemde ze het de afgelopen dagen. De rol van topfavoriet had voor het eerst als een loden last op haar gewerkt. “Eigenlijk zijn de Spelen helemaal niet zo leuk.” De Olympische Spelen hoogtepunten werden dinsdag door 1.793.000 kijkers (madl: 30.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen