732.000 kijkers voor Women’s Murder Club


De kijkcijfers van maandag 14 april 2008 (SKO)

Women’s Murder Club (RTL4, 21:26) – Na Shark en Mistresses is het sinds deze week aan Women’s Murder Club om het uur na CSI te vullen. In Women’s Murder Club bundelen vier getalenteerde vriendinnen hun krachten om zich staan- de te houden in een mannenwereld. Ze concurreren daarmee rechtstreeks met de jonge vrouwen uit Julia’s Tango op NET 5. De eerste Women’s Murder Club werd maandag door 732.000 kijkers (madl: 11.5%) bekeken; Julia’s Tango trok 270.000 kijkers.

Women’s Murder Club ging in oktober 2007 van start op het Amerikaanse televisienetwerk ABC. Vanwege de schrijversstaking was de serie enige tijd niet op televisie, maar vanaf eind april keert de serie weer terug. Recensenten waren niet enthousiast toen de dramaserie van start ging. Tim Goodman van de San Francisco Chronicle gaf de serie het laagst mogelijke cijfer. Alessandra Stanley van The New York Times beschreef veel aspecten van de serie, maar concludeerde “Women’s Murder Club is all right, but not good enough.Robert Bianca van USA Today was enthousiaster: “Het kijkt goed weg en de acteurs zijn plezierig.

Het Roer Om: Crisis op Jimmy’s Farm (RTL4, 22:21) – Het verhaal van Jimmy Doherty trok in de zomer van 2006 veel kijkers naar RTL 4. Tegen de 800.000 kijkers aan zagen in ‘Jimmy’s Farm’ (in Engeland op BBC2) hoe Jimmy zijn Essex Pig Company opzet. Het bleek niet gemakkelijk om zijn idealistische boerderij op te zetten. Van zijn vriend Jamie Oliver kreeg Jimmy uiteindelijk een lening om zijn boerderij uit te bouwen. De topkok was zelf in één van de episodes te zien. Het vervolg onder de titel ‘Crisis op Jimmy’s Farm’ is sinds maandag te zien onder de vlag van Het Roer Om. Deze serie – in 2007 als Crisis on Jimmy’s Farm op BBC2 – volgt de ontwikkelingen op Jimmy’s Farm met onder meer de opening van zijn ‘Guinea Pig village’. Crisis op Jimmy’s Farm werd maandagavond door 494.000 kijkers (madl: 10.3%) bekeken.

Spoorloos (KRO, Ned1, 21:22) – Het kijkcijferkanon van de KRO is terug. In zeven nieuwe afleveringen laat Spoorloos opnieuw de verhalen zien van mensen die een familielid uit het oog zijn verloren. Gerda (52) was te zien in de eerste aflevering. Van haar tante kreeg Gerda over haar biologische vader uitsluitend negatieve verhalen te horen: “Toen mijn tante nog leefde, heb ik haar moeten beloven nooit op zoek te gaan naar de rest van mijn familie. Nu kijk ik anders naar de verhalen van mijn tante. Misschien heeft ze dingen verzonnen of verdraaid omdat ze bang was mij te verliezen.” Op de vernieuwde Spoorlooswebsite worden de verhalen en zoektochten voortaan aangevuld met extra filmpjes, foto’s en interviews. “Ook is de site uitgebreid met een nieuwe zoekfunctie en fotowand op de homepage, waarmee eenvoudig gezocht kan worden naar gasten en verhalen uit oude uitzendingen in het uitgebreide Spoorloosarchief“, legt een woordvoerder uit. Een nieuwe aflevering van Spoorloos werd maandag door 2.071.000 kijkers (madl: 32.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen