7 miljoen kijkers voor Peter R. de Vries


De kijkcijfers van zondag 3 februari 2008 (SKO)

Peter R. de Vries: de Natalee Holloway- zaak (SBS6, 21:30) – De wereldwijd veelbesproken documentaire van Peter R. de Vries over de verdwijningszaak van Natalee Holloway werd zondagavond door 7.030.000 kijkers (madl: 79.3%) bekeken. Het is een zeldzaamheid dat een Nederlands televisieprogramma zoveel kijkers trekt. De documentaire van De Vries is de best bekeken uitzending op televisie sinds het EK Voetbal 2004. In andere jaren scoorde geen enkele uitzending zoveel kijkers.

De documentaire van De Vries heeft ruim 7 miljoen kijkers gescoord. Dergelijke cijfers worden alleen behaald als een duel van het Nederlands voetbalelftal tijdens een EK of WK te zien is. Zo werden in juni 2004 vijf wedstrijden van het Nederlands elftal door meer dan 7 miljoen mensen bekeken. In de jaren 2007, 2006, 2005, 2003 en 2002 is geen enkele uitzending door meer dan 7 miljoen mensen bekeken.

Daarmee laat Peter R. de Vries uitzendingen als het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002 (6 miljoen kijkers), de finale van Idols met Jim en Jamai in 2003 (4,9 miljoen kijkers), het afscheid van André Hazes in 2004 (5 miljoen kijkers), de WK Kwalificatie Nederland – Armenië in 2005 (4 miljoen kijkers) en het programma Boer Zoekt Vrouw in 2007 (4,4 miljoen kijkers) ver achter zich.

Natalee Holloway is in de armen van Joran van der Sloot gestorven. Toen heeft hij goede vriend Daury gebeld, die Joran heeft geholpen door Natalee met een bootje in de zee te dumpen. Dat bekende Joran in de uitzending. Natalee’s moeder Beth Twitty heeft zwaar geschokt op de beelden. Vooral het feit dat Joran Natalee heeft laten dumpen terwijl ze misschien nog leefde, schokt haar zeer. “Hij is vreselijk“, zegt ze. “Ik hoop dat hij vanaf nu nooit meer rustig slaapt, dat alle rust wordt weggenomen. Ik hoop dat zijn leven een levende hel wordt.

Hart van Nederland (SBS6, 23:50) – Na de uitzending van Peter R. de Vries was om 23.50 uur direct een speciale uitzending van Hart van Nederland te zien. De nieuwsrubriek ging naar buiten, maar trof naar eigen zeggen slechts “lege straten” aan. “Iedereen kijkt naar dezelfde zender.” Maandag blikt Hart van Nederland samen met Peter R. de Vries terug op zijn uitzending. Op zijn weblog geeft Peter vast aan blij dat het erop zit. “Ik ben blij dat het nu eindelijk zo ver is. De drie dagen die sinds donderdagavond – het moment dat duidelijk werd dat wij met deze scoop zouden komen – zijn verstreken, hadden we tot de laatste seconde nodig, maar toch duurt het lang als je op zulk nieuws zit te wachten.” Vlak na de opnamen voor Hart van Nederland vertrekt Peter naar Amerika. “We gaan waarschijnlijk van dinsdag tot zaterdag met een grote crew naar de VS, voor een tour langs allerhande actualiteitenprogramma’s en talkshows.” De speciale editie van Hart van Nederland werd zondagavond door 3.801.000 kijkers (madl: 74.0%) bekeken op SBS 6.

Boer Zoekt Vrouw (KRO, Ned1, 20:22) – Boer Jan is verlaten door de twee laatste vrouwen. Ondanks een heerlijk bord boerenkool hebben de twee dames per acuut hun koffer gepakt. Yvon Jaspers zat er verbijsterd bij: een week voor de finale van Boer Zoekt Vrouw stapten zijn twee laatste bruiden Annet en Siepie op. Annet omdat ze geen tweede keus wilde zijn, Siepie omdat ze niks in Jans avances zag. “Het valt tegen, laat ik eerlijk zijn. Ik doe een flinke stap terug.” Yvon Jaspers: “Maar het leek zo gezellig toen ik hier vorige week wegging. Jullie hebben het wel geprobeerd?” Waarop boer Jan alleen maar zei: “Het is goed zo. Laten we boerenkool eten.” Boer Zoekt Vrouw werd zondag door 4.380.000 kijkers (madl: 50.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen