180.000 kijkers voor Colin


De kijkcijfers van zondag 17 juni 2007 (SKO)

Colin (VPRO, Ned3, 23:30) – De VPRO zendt sinds zondagavond een nieuwe animatieserie uit over homoseksuele cavia’s. Colin is de hoofdrolspeler in de serie. Het was niet erg gemakkelijk om de gayscene recht te doen, vertelt producent Peter Lindhout in NRC. “We wilden vanaf het begin iets maken dat homo’s aanspreekt – het verschil tussen de heteroblik en de homoblik op homo’s is groot. Je moet precies de toon vinden. (..) Je moet precies de goede taal te pakken krijgen.

Lindhout is ter voorbereiding met een van de animatoren naar De Parade gegaan, waar ze homoseksuele acteurs wat scenetjes lieten voorspelen om bewegingen en houdingen te bestuderen. “Gays kunnen bijvoorbeeld kritiek leveren met een lach. Dat kun je als vals uitleggen, maar het is, eh, in elk geval ánders dan hetero’s het doen. En daar kom je als hetero dus nooit op – zo’n beweging, zo’n lach, zo’n krul eraan geven.” En waar een hetero ook niet op komt, vertelt Lindhout: “De 3D-modelleur had geen enkel probleem om Marcia flinke borsten te geven, maar om Colin een flinkgevulde broek te geven, dat vond hij heel moeilijk“, vertelt hij in het NRC. Hetero’s letten daar niet op, vrouwen volgens mij ook niet, maar homo’s kijken daar wel naar. Dus toen zijn we met hem gaan zitten: die bobbels die je bij Marcia maakt, daar dan één van, en die ondersteboven in Colins broek.

Trekking Sponsor Loterij (Tien, 18:54) – Rick Brandsteder, de zoon van Ron, is wekelijks bij Tien te zien in de trekking van de Sponsor Loterij. De vijf minuten durende uitzending werd zondag door 107.000 kijkers (madl: 3.1%) bekeken. Zijn carrière op televisie begon bij SBS 6. “In een vraaggesprekje op tv vertelde ik dat het modelwerk niet echt mijn ambitie was, maar dat ik misschien een keer presentatiewerk zou willen doen. Kort na die uitzending vroegen ze me voor een screentest”, aldus Brandsteder in de GPD-bladen. Voor SBS deed hij Kinderrecords waarna hij door Talpa werd ingelijfd om de oude Surprise Show van Henny Huisman in een nieuw jasje te steken. “Daarmee hadden we wekelijks zo’n 300.000 kijkers. Voor Talpa was dat heel behoorlijk.” Nu is hij prijzenbezorger voor de Sponsor Loterij. “Omdat we met dat programma vlak voor het voetbal zitten, trekt het meestal een half miljoen kijkers.

De Gouden Kooi (Tien, 18:59) – Het huwelijk van Gouden Kooi-bewoner Jaap wordt op 6 juli rechtstreeks uitgezonden op televisie. De bruiloft belooft een sprookjesachtig huwelijk te worden, aldus een woordvoerder van Tien. De ceremonie wordt opgeluisterd door optredens van de rappers Yes-R en Ali B. Jaap laat op zijn weblog weten dat mogelijk ook Brace van de partij is tijdens het huwelijksfeest. De rappers waren donderdag te gast in het realityprogramma. Yes-R vroeg of hij getuige mocht zijn van de met fors overgewicht kampende Gouden Kooi-bewoner. Maar die rol is al vergeven aan mededeelnemer Huub. Jaap kwam daarom met het plan voor een optreden. Yes-R had er wel oren naar en beloofde daarop zijn neef Ali B en sidekick Brace mee te nemen. De partijen zijn momenteel in onderhandeling over de samenwerking. Jaap leerde Cora twee weken voor zijn deelname aan het programma kennen. Een extra lange aflevering van De Gouden Kooi werd zondagavond door 324.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken bij Tien.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen