Van Castricum tevreden met kijkcijfers PowNews

Foto: SBSRutger van Castricum is tevreden met de kijkersaantallen van PowNews, het dagelijkse actualiteitenprogramma van de nieuwe omroep PowNed op Nederland 3. De rubriek trekt ongeveer 250 duizend kijkers. “We hadden niet meer verwacht. Het stemt ons allemaal positief. We gaan ons steeds lekkerder voelen en ik hoop ook dat we steeds meer van dit soort nieuwtjes als gisteren met Krista van Velzen van de SP krijgen“, vertelde Van Castricum dinsdagmorgen op 3FM.

PowNews bracht aan het licht dat Van Velzen op fietsvakantie is, terwijl ze nog wel steeds wachtgeld kreeg. Nu krijgt ze dit geld niet meer van de SP. “Ik vind het lekker dat we steeds meer onze eigen vorm beginnen te vinden. Daar komen dan vanzelf dit soort dingen uit.”

Van Castricum kan zich vinden in de kritiek op het decor van PowNews, dat volgens velen kil overkomt. “Ik denk dat het allemaal hoort bij de opstartfase. Ik zie mezelf ook af en toe terug als een spook tegen een wit doek. Dominique natuurlijk helemaal. Daar moeten we even wat aan gaan doen. Daar ben ik het mee eens.”

De verslaggever vindt het behoorlijk pittig om dagelijks tv te maken. “Ik merk wel dat het dagelijkse verhaal nogal wat is. Bij GeenStijl kon ik af en toe een dag achter mijn bureau blijven zitten. Nu moet ik echt elke dag aan de slag. Dat is wel pittig.”

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen