Beau van Erven Dorens wil late night Boulevard

Beau van Erven Dorens zou graag een late night versie van het magazine RTL Boulevard maken. Samen met Albert Verlinde en deskundigen als Peter van der Vorst zou hij hierin willen praten met de mensen waar in de vroege uitzending óver gepraat wordt. Dat vertelde Beau van Erven Dorens woensdag in De Wereld Draait Door. “Mijn idee was altijd – dat mag ik natuurlijk niet zeggen – om Boulevard, wat een goed merk is, door te schuiven naar half elf. Dus daar dan een talkshow te maken.”

Om half elf maak je een talkshow waarin je gaat praten met de mensen waar je het meestal óver hebt. Dan schuif je het hele merk door naar half elf. Dan zet je Albert daar aan tafel en Peter. Dat zou ik wel willen presenteren. Dat zou ik meteen doen. Morgen zou ik daarvoor tekenen. Pauw & Witteman verdienen concurrentie. Het is niet zo hoogdravend meer als vroeger, maar daar kan wel iets entertainenders naast.

De vroege editie van RTL Boulevard zou Beau niet meer willen doen. “Ik zou er nooit meer terugkeren. Ik ben een andere kant opgelopen. Ik probeer die kant waardevol te maken. Ik heb het een paar keer gedaan en vond het fantastisch, als vanouds.

Over de rel rondom Daphne Bunskoeks uitlatingen over een privévideo van Georgina Verbaan wil Beau niet teveel kwijt. “Het is eigenlijk niet aan mij om hier iets over te zeggen, maar ik heb wel dit soort discussies met Albert ook gehad. Dan zonden we het ook uit, haha. Dit soort dingen gebeuren gewoon en dat hoort erbij zo’n discussie. Ik denk niet dat het zo’n affaire had hoeven worden. We praten er nu weer over.”

Als producent heeft Beau internationaal succes met The Phone. In Nederland bleven de kijkcijfers wat achter. “We hadden er eigenlijk meer van verwacht. We hadden heel veel media-aandacht, ook vanwege die verkopen in Frankrijk. Toen kwamen die uitzendingen, wel een beetje in de zomer, maar dat was gewoon 500 à 600 duizend kijkers. We dachten allemaal: dit wordt een miljoen, dit wordt de nieuwe hit. Nu hebben we een nieuwe serie, die zondag van start gaat. Ik hoop dat het beter uitpakt.

Toch gaat zondag een nieuwe serie van start van The Phone. “De filmische inslag is helemaal fantastisch met de muziek en beelden. Dat blijft zo. We vonden dat je de mensen een beetje te weinig leert kennen. Daar hebben we iets aan gedaan. Het einde hebben we bovendien wat gemener maakt. Nu kan er nog maar één winnen.

Tafelheer Giel Beelen: “Je voelt dat één ding niet is. Op het moment dat die mensen die telefoon krijgen, dan is dat niet de dag waarop het allemaal gaat gebeuren. Dat voel je gewoon. Dat vind ik jammer.”

Beau van Erven Dorens geeft toe dat het zo werkt: “Dat klopt, want het is gewoon eigenlijk technisch niet mogelijk. Op de opnamedag – het is een logistieke nachtmerrie – hebben we een helikopter. Die kan drie uur in de lucht zijn, want dan is de benzine op. We moeten het in drie uur filmen. We willen natuurlijk wel zo’n pick-up goed draaien, dus dat moeten we echt uren voorbereiden.”

Beau vindt het geen oplossing om in The Phone te tonen hoe het werkelijk gaat. “De realiteit wordt er niet anders door. Die mensen pakken dat ding op en ze gaan dat spel spelen. Maar het is waar. We zeggen gewoon: ‘Je moet over twee dagen terugkomen met dezelfde kleren aan en dan gaan we verder’. Het is gewoon niet anders. We krijgen dat gewoon logistiek niet voor elkaar. Onze droom is om het live te doen. Dat zou echt helemaal te gek zijn. Maar dat kan nog niet.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen