Patrick Lodiers volgt Laurens Drillich op als voorzitter BNN

Laurens Drillich stopt in december 2007 met zijn werkzaamheden als voorzitter van omroepvereniging BNN. Presentator en oud-hoofdredacteur televisie Patrick Lodiers wordt aanstaande zaterdag aan de Ledenraad voorgedragen voor het voorzitterschap van de vereniging BNN. Drillich blijft bestuurslid van BNN, een parttime functie. “Ik vertrek met pijn in mijn hart bij BNN omdat ik in het buiten- land ga wonen en werken“, aldus Drillich over zijn vertrek bij de jongerenomroep en zijn eigen toekomst.

Laurens Drillich (43) was nauw betrokken bij de oprichting van BNN in 1998. Als directeur Televisie verliet hij de omroep in januari 2002 voor drie jaar om Endemol Mexico op te richten, om vervolgens in januari 2005 terug te keren als voorzitter van BNN. Drillich vertelt dat hij al een tijdje van plan was om de jongerenomroep te verlaten. “Maar ik vertrek nú omdat ik zo’n schitterende en jonge opvolger heb gevonden. Vijf jaar na het overlijden van Bart heeft BNN weer een presentator en programmamaker als voorzitter en boegbeeld. Daar ben ik heel trots op. Het gaat al heel erg goed met BNN en dat kan zo alleen maar beter worden.

Patrick Lodiers over zijn nieuwe functie: “Het is niet eenvoudig. Want het voelt alsof je in de voetsporen van BNN’s Goddelijke Drie-eenheid treedt; Gerard Timmer, Laurens Drillich en Bart de Graaff zijn toch de Vader, de Zoon en de Heilige Geest van BNN. Maar ik vind het een onwaarschijnlijke eer en ga verschrikkelijk mijn best doen, want BNN is een uitzonderlijke club met mooie en inspirerende mensen!

Lodiers (35) begon in 2001 als presentator bij BNN –onder regie van Laurens Drillich- met een reis naar de Filippijnen voor het programma BNN Docu: De Wereld Van… Daarna volgde een lange reeks programma’s zoals BNN at Work, Couscous & Cola, Je Zal Het Maar Hebben, De Lama’s en Over Mijn Lijk, een serie over het leven van terminaal zieke jongeren. In juni presenteerde hij De Grote Donorshow, waarin aandacht werd gevraagd voor het tekort aan orgaandonoren.

Patrick wordt per 1 december 2007 voorzitter van het bestuur van BNN, de hoogste functie binnen BNN. Daarnaast blijft hij actief als presentator en programmamaker. Lucas Goes is en blijft algemeen directeur van BNN. (Foto: Nick van Ormondt)

6 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Mark
september 6, 2007 10:41

Weet iemand eigenlijk wat Drillich gaat doen in het buitenland?

Gast
michel
september 6, 2007 00:24

patrick was voor het eerst te zien bij bnn in de dwangbuis. daarin had hij elke week een onderdeel. in dit programma brak bart de graaf in bij bedrijven en is ook de stalkshow ontstaan.

denk dat patrick een goede keus is als voorzitter!

Gast
Martin
september 6, 2007 00:03

Patrick Lodiers werdt eigenlijk voor het eerst geintroduceerd door Bart de Graaf himself in het 1 uurs programma van BNN toen ze begonnen in 1998. Toen introduceerde Bart hem nog als die nieuwe presentator die nog een hoop moest leren. Leuk om te zien dat hij het nu tot de hoogste functie heeft geschopt.

Hopelijk kan hij de BNN gedachte voorzetten. Ik kan me nog uitspraak herinneren rond de donorshow commotie dat hij voelde een beetje het buitenbeentje van BNN te zijn.

Gast
Anoniem
september 5, 2007 17:08

“Ik zie een commerciele omroep zoiets nog niet snel doen.”

Nee, gelukkig niet.

Gast
Feder
september 5, 2007 15:58

Ik weet niet welke managementkwaliteiten Patrick heeft, maar dat zit vast wel goed – anders zouden ze hem immers niet naar voren schuiven. In ieder geval lijkt het mij een goede keuze om iemand die zich met het vak zelf (hier: tv maken, programma’s bedenken) bezighoudt aan het roer te zetten. Ik denk dat zo iemand meer feeling met BNN heeft dan een afgeserveerde politicus die nog een baantje nodig heeft.

Overigens hoop ik dat BNN voortgaat op de huidige koers. Ze maken echt andere programma’s dan andere omroepen. Voor sommige mensen staat BNN gelijk aan Spuiten en Slikken, maar wie even verder kijkt ziet dat BNN veel meer is dan dat. Ze maken spraakmakende, gedurfde, spraakmakende en informerende programma’s. En er wordt bijna niets aangekocht uit het buitenland. Ik zie een commerciele omroep zoiets nog niet snel doen.

Gast
elwin
september 5, 2007 15:28

Die Patrick Lodiers is goed bezig!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen