Voetbal komend seizoen op RTL 4 en RTL 7

Met de gezamenlijke start van het voetbal- en televisieseizoen op vrijdag 17 augustus, kan de kijker voor het belangrijke voetbal terecht bij RTL 4 en RTL 7. Het populaire Eredivisie-voetbal en het Nederlands elftal zijn te zien bij RTL 4. Het overige voetbal, waaronder het buitenlandse voetbal, Jong Oranje, de Jupiler League en de KNVB-beker, zijn te zien bij de mannenzender van de ‘RTL-family of stations’. Alle uitzendingen van het voetbal vinden plaats onder het merk RTL Voetbal.

De altijd zeer goed bekeken samenvattingen van de Eredivisie-wedstrijden op de zaterdagavond (vanaf 21.55 uur) en zondagavond (vanaf 19.00 uur) zijn bij RTL 4 te zien. De uitzending wordt altijd geopend met de belangrijkste wedstrijd. Humberto Tan is het gezicht van de Eredivisie op RTL 4.

De uitwedstrijden van het Nederlands elftal in de strijd om kwalificatie voor het EK 2008, zoals op woensdag 12 september tegen Albanië, op zaterdag 13 oktober tegen Roemenië en op woensdag 21 november tegen Wit-Rusland, zijn ook te zien op 4.

RTL 7 zendt het overige voetbal uit. Zoals de kijker al van RTL 7 gewend is, valt er op die zender elke vrijdagavond vanaf 20.20 uur live een wedstrijd uit de Eredivisie te zien. Deze wedstrijd wordt gevolgd door een vooruitblik op de overige, nog te spelen wedstrijden in de Eredivisie. Hierna gaat RTL 7 om 22.45 uur verder met de Jupiler League. Jan Joost van Gangelen presenteert deze voetbalvrijdag bij RTL 7.

Op zaterdag is bij RTL 7 vanaf 18.00 uur een uur lang de focus volledig op de velden bij de oosterburen, waar vele landgenoten meedraaien op het hoogste niveau. Wilfred Genee en Jan Joost van Gangelen tekenen beurtelings voor de presentatie van ‘RTL Voetbal: Bundesliga’.

Zondags is het voetbal tussen 21.30 en 22.45 uur weer terug bij RTL 7 met ‘RTL Voetbal Insite’. Hierin een terugblik op de in de Eredivisie gespeelde wedstrijden en aandacht voor messcherpe analyses van (vaste) deskundigen en gasten. Wilfred Genee neemt het stokje over van Barbara Barend en is de gesprekleider.

Later op de zondagavond volgt bij RTL 7 het beste van het buitenlands voetbal, met hoogtepunten uit de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A, de Franse Ligue 1, de Scottish League, de Portugese SuperLiga en de Spaanse Primera Division. ‘Buitenlandsvoetbal’ is te zien tussen 23.30 en 00.00 uur.

Daarnaast heeft RTL 7 ook niet aan het weekend gebonden wedstrijden, zoals de speelrondes om de KNVB-beker (o.a. op 25, 26 en 27 september) en de wedstrijd Jong Noorwegen – Jong Oranje op vrijdag 7 september.

Op vrijdag 31 augustus is bij RTL 7 live de strijd om de Supercup te volgen, waarbij de winnaar van de Champions League (AC Milan) en de UEFA Cup (Sevilla) uitmaken wat de beste club van Europa is.

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen