RTL 8: ‘De zender die je raakt’

Het nieuwe station RTL 8 completeert en versterkt het televisieaanbod van RTL Nederland. “Met haar warme en toegan- kelijke karakter bezorgt de vrouwen- zender het RTL-palet haar female touch en zal het niet lang duren voor de vrouwelijke kijker RTL 8 omarmt“, verwacht RTL Nederland. Sterke dames als Oprah Winfrey, Bridget Maasland, Linda de Mol, Ellen Degeneres en Wendy van Dijk moeten ervoor zorgen dat de jongste RTL-dochter het hart van de vrouw weet te raken.

De RTL 8-avond start om zes uur met het spreekuur van Dr. Phil, die altijd goed is voor een luisterend oor en een advies op maat, hoe hartverscheurend de persoonlijke drama’s van zijn gasten ook mogen zijn. ‘Dr. Phil’ vormt de perfecte prelude voor de vrouw die ook wel de ‘koningin van de wereld’ wordt genoemd, de onnavolgbare Oprah Winfrey. De grande dame van de talkshow weet niet alleen haar publiek maar ook haar kijkers te raken. “Het is kortom feel good tv in optima forma.

Na The Oprah Winfrey Show en het daaropvolgende Een Plek Onder De Zon staan vanaf begin september de avonturen van ‘Gooische Vrouwen’ Cheryl, Willemijn, Anouk en Claire op de kalender. Het vrijgevochten viertal maakt daarmee niet alleen op zondagavond bij RTL 4 maar ook een dag later bij RTL 8 de fans deelgenoot van hun ontwapenende en aanstekelijke perikelen. Van het gegoede leven in het Gooi neemt RTL 8 haar aanhang in vogelvlucht mee naar de genadeloze realiteit van Expeditie Robinson, dat zich deze editie afspeelt in de jungle van het tropische Maleisië.

Op dinsdag komt om half negen Roeland Fernhout en zijn ‘From Alaska With Love’ voorbij, gevolgd door Bridgets ‘Hoe Word Ik Een NY Vrouw?’.

Bridget tracht vervolgens op woensdagavond op prime time schoonheden en slimmeriken aan elkaar te laten wennen in ‘Beauty & De Nerd’, later in het jaar gevolgd door Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en de zangtalenten van ‘Idols’. Daarna wordt er tussen half tien en half elf afwisselend gekokkereld door culinaire grootmeesters als Herman den Blijker en Jamie Oliver.

Donderdagen staan in het teken van een meeslepend waargebeurd verhaal, dat geen kijkster onberoerd zal laten. Op vrijdagen worden de gewilde true stories afgelost door een typische RTL 8-film.

Op zaterdag en zondag gaat de hilarische Ellen Degeneres aan het begin van de avond tussen zes en zeven uur geen onderwerp uit de weg. In haar met awards overladen talkshow vat de unieke comédienne in geheel eigen stijl allerhande hete hangijzers aan en ontvangt ze de ene na de andere wereldster. Na ‘The Ellen Degeneres Show’ volgt op zaterdag Renate Verbaan met het kosmopolitische ‘Lost In Tokio’.

Om half negen, na ‘Een Plek Onder De Zon’, is het aansluitend aan ‘Miss Marple’, ‘Hercule Poirot’ of ‘Maigret’ om een klassieke misdaad op te lossen en tot een goed einde te brengen, waarna zowel de zaterdag- als de zondagavond worden afgesloten met een film om bij weg te dromen. Op zondag is het na ‘Ellen’ aan ‘Lotto Weekend Miljonairs’ en de ‘Achmea Kennis Quiz’ tijd voor een waargebeurd verhaal.

Van maandag tot en met vrijdag staat vervolgens het vertrouwde leven in het roerige stadje Oakdale centraal op de late RTL 8-avond. As The World Turns, de langstlopende soap ter wereld, wordt gevolgd door het scala aan emoties waarmee de patiëntjes en hun families zich geconfronteerd zien in het ‘Kinderziekenhuis’, elke werkdag tussen half twaalf en twaalf bij RTL 8.

RTL zal de genoemde televisieprogramma’s van Talpa pas gaan uitzenden als de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) goedkeuring heeft verleend voor de transactie tussen Talpa en RTL Nederland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen