Spelshow ‘Voor de rest van je leven’ op RTL 4

http://home.planet.nl/~will1856/Mediacourant/0731_Endemol.jpgDe nieuwe spelshow Voor de rest van je leven van producent Endemol zal worden uitgezonden door RTL 4. Dat blijkt uit een oproep van de zender. In Voor de rest van je leven kunnen deelnemers een levenslange ‘uitkering’ winnen. Een kandidaat begint met een startbedrag en dient daarna uit twaalf kaartjes te kiezen, waarvan er acht wit en vier rood zijn. Een wit kaartje betekent een verhoging van het bedrag, een rood kaartje een verlaging. Na de eerste ronde volgt een finale.

In de finale wordt bepaald hoe vaak de kandidaat deze ‘uitkering’ mag ontvangen. Dit kan variëren van een keer (een maand) tot levenslang. Een extra spanningselement is dat er een partner in een geluidsdichte cel meespeelt en het bedrag, zonder dat de ander het weet, kan ‘bevriezen’. “Het kan dus voorkomen dat de kandidaat zich ‘dood speelt’, maar er dan achter komt dat zijn partner het geld al eerder heeft veiliggesteld. Of andersom“, aldus een woordvoerder van Endemol.

Voor de rest van je leven is inmiddels ook aan het Amerikaanse ABC en het Britse ITV1 verkocht. “Het leuke is dat mensen een heel concrete prijs kunnen winnen“, vertelde Endemol-directeur vorig jaar in De Telegraaf. “Stel je voor dat je bijvoorbeeld elke maand duizend euro wint en vijftien jaar lang. Dan ga je misschien een dag minder werken en stuur je de kinderen een dag minder naar de opvang.” Iedereen die aan de show mee wil doen kan zichzelf opgeven via [email protected].

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen