Talpa gaat 24 uur per dag uitzenden

Talpa gaat vanaf zaterdag 16 december 24 uur per dag uitzenden. De uitbreiding van zendtijd is mogelijk dankzij de verhuizing van kinderzender Nickelodeon naar het kanaal van The Box. Talpa is erg blij met de overeenkomst. “Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling en krijgt Talpa ook de beschikking over dagtelevisie. Hierdoor krijgt Talpa een meer natuurlijke opstap naar haar vooravond“, aldus een woordvoerder van de tv-zender van John de Mol.

Ronald Goes, algemeen directeur van Talpa TV, denkt dat Talpa voor de kijker nu een completere zender wordt. Goes: “Vanaf de eerste dag hebben wij er geen geheim van gemaakt dat we graag 24 uur per dag zouden willen uitzenden. Vandaar dat we al in een vroeg stadium over een tweede, eigen 24-uurs zender hebben gesproken. De start van een tweede kanaal is overigens zeker niet van de baan. Maar we gaan nu eerst volop aan de slag om de 24-uurs zender optimaal neer te zetten.

Hoe de dagprogrammering wordt ingevuld, wordt binnen enkele weken duidelijk. “De tv-zender speelt een belangrijke rol in de strategie van Talpa Media om een zo groot mogelijk publiek te bereiken via diverse mediaplatforms. Talpa TV is hiervoor als het ware onze etalage die we graag zo breed mogelijk maken. Onze mogelijkheden worden verruimd door nu ook overdag specifieke kijkergroepen te bereiken.

Vanaf 16 december zal Nickelodeon tot acht uur ’s avonds uitzenden. De kinderzender zal haar programmering voortzetten op het kanaal van muziekzender The Box. “Hiermee wordt gehoor gegeven aan talloze verzoeken van kinderen om ook na 18:00 naar Nickelodeon te kunnen kijken“, aldus een woordvoerder van Nickelodeon. “In de jaren voor de aanwezigheid van Talpa op het kanaal van Nickelodeon bleek het tijdvak tussen 18:00 en 20:00 uur succesvol te zijn. Er is rond dit tijdstip nog steeds weinig aanbod voor kids en Nickelodeon krijgt door de verhuizing naar een andere frequentie de kans weer in hun behoefte te voorzien.

De verhuizing van Nickelodeon verloopt in drie fasen. In november zal de frequentie- wijziging worden aangekondigd op Nickelodeon en zal een campagne van start gaan. Per 1 december zullen er op zowel de huidige frequentie als de nieuwe frequentie uitzendingen van Nickelodeon plaatsvinden, zodat iedereen de nieuwe frequentie kan vinden. In de laatste fase, vanaf 16 december, zal tijdens Talpa’s dagprogrammering informatie uitgezonden worden die verwijst naar de nieuwe locatie van Nickelodeon.

De comedyprogrammering van The Box in de avonduren blijft bestaan. In de nacht zullen op op The Box urban videoclips te zien. “Met de uitbreiding van Nickelodeon tot acht uur ’s avonds vervullen we de wens van vele kinderen en ouders”, vertelt Dan Ligtvoet van de zendergroep MTV Networks. “Tegelijkertijd zijn we er ons van bewust dat we het aantal uitzenduren van The Box verminderen. Maar de enorme toename van het breedband video aanbod op onze online platforms maakt het mogelijk om urban muziek in alle vormen en on demand aan te bieden. Met de combinatie van analoge tv, digitale tv en onze online mediaplayers zal MTV Networks meer muziekcontent beschikbaar kunnen maken dan ooit tevoren.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen