RTL Nieuws zet Margreet Spijker op straat

Foto: RTL

Margreet Spijker wordt na zestien jaar aan de kant gezet door RTL Nieuws. Het programma slaat een nieuwe weg in en daar past zij niet meer bij. Dat heeft RTL laten weten. RTL Nieuws vernieuwt in april. “We willen digitaal en lineair meer samenvoegen. Deze snelle wereld van de journalistiek stelt nieuwe eisen aan onze journalisten. Dat vraagt ook om een bepaalde stijl presenteren“, aldus een zegsvrouw. “We willen een bepaalde mate van urgentie uitstralen. Daar past ze niet bij.

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, benadrukt Spijker. “Niet heel lang na de start van ons nieuwsbedrijf heb ik Margreet leren kennen als een bevlogen journaliste die een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan RTL Nieuws, Editie NL en RTLZ. Ik heb respect voor haar inzet en ben haar oprechte dank verschuldigd.

Spijker baalt ervan. “Heel jammer dat het stopt voor mij. Ik vind het fantastisch om het nieuws te presenteren. Ik kijk straks terug op een prachtige periode van journalistiek werk in de spotlights. Het was enerverend om journalist en presentator te zijn op de redacties en in de studio’s van RTL Nieuws. Mijn collega’s ga ik missen.

In november verliet Suzanne Bosman het RTL Nieuws. Zij is opgevolgd door Merel Westrik.

In 2012 zette Hart van Nederland ook een aantal gezichten op straat om te vernieuwen.

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen