Wilfred Genee vindt Bram Krikke een idioot

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 16:00

Wilfred Genee vindt dat Bram Krikke een totale misstap heeft begaan door ludiek commentaar in te spreken bij seksueel overschrijdend gedrag in het RTL 5-programma De Villa. Dat heeft hij laten weten op Radio Veronica. Krikke was de voice-over van het ranzige realityprogramma dat RTL per direct van de buis heeft gehaald. Hij zag de beelden bij de montage en leverde er luchtig commentaar bij. “De voice-over gaat er ook een beetje in mee. Bram Krikke, ja“, aldus Genee. Lees verder »

Heftig: Angela zegt vertrouwen op in Peter van der Vorst

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 14:30

Angela de Jong zegt haar vertrouwen in Peter van der Vorst als programmadirecteur van RTL op. Ze vindt dat er onder zijn leiding wel héél veel misgaat op inhoudelijk gebied. Dat laat ze weten in haar column in het AD. Na het veel te kille Het Spijt Me en het voor Jan de Hoops imago schadelijke Jan Houdt Hoop, heeft RTL nu het ranzige De Villa van de buis gehaald. Alle drie de gevallen hadden kunnen worden voorkomen als Van der Vorst pro-actiever had opgetreden. Lees verder »

NPO 1 voert Rob Jetten op in grootse Sinterklaas-show

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 14:15

De Sinterklaas-show van Paul de Leeuw is verhuisd van NPO 1 naar RTL 4 en daarom heeft de publieke omroep sinds vorig jaar Dieuwertje Blok op het menu staan op Pakjesavond. Ze komt dit jaar met de grootse tv-show ‘Heerlijk avondje voor Sinterklaas’ en heeft daarvoor een hele reeks bekende Nederlanders én een politicus uitgenodigd. Niemand minder dan D66-leider Rob Jetten is namelijk van de partij om te zorgen voor ‘daverende verrassingen en mooie cadeaus’. Lees verder »
Piet Paulusma op 30 december voor het laatst op SBS 6

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 13:50

Het is bekend op welke dag Piet Paulusma (62) voor de allerlaatste keer te zien is als weerman van SBS 6. Hij presenteert zijn laatste weerbericht op 30 december. Dat heeft hij laten weten aan het AD. Paulusma wordt na 23 jaar op straat gezet, net als Hart-vijftigers Gallyon van Vessem en Selma van Dijk, omdat SBS 6 een iets jongere, hippere uitstraling wil hebben. Hij gaat van de buis, maar doet dat met een grote tournee: in december gaat hij langs alle provincies van het land. Lees verder »

Johan Derksen van Thierry Baudet naar Klaas Dijkhoff

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 13:15

Johan Derksen fungeerde korte tijd als hét PR-vehikel van Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie, maar is weer van zijn geloof gevallen. Hij stapt over naar de VVD van Klaas Dijkhoff. Dat heeft hij laten weten op Radio Veronica. Derksen vindt dat Baudet te populistisch is geworden en zijn geloofwaardigheid is verloren. Hij ziet hem ook dalen in de peilingen. “Baudet wordt gestraft voor zijn rare gedrag in die zaak Otten. Dat is toch wel bij mensen in het verkeerde keelgat geschoten.” Lees verder »

Olcay Gulsen: ‘Peter moet geweten hebben van De Villa’

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 12:40

De van RTL naar SBS verhuisde Olcay Gulsen vindt RTL ongeloofwaardig in de rel rondom het ranzige tv-programma De Villa op RTL 5. Dat heeft de presentatrice gisterenavond gezegd in Shownieuws. De Villa zond wekenlang beelden van seksueel overschrijdend gedrag uit en na wat ophef op social media besloot RTL het programma gisteren ineens per direct van de buis te halen. De zender zegt uit te zoeken wie de ‘inhoudelijk verantwoordelijken’ waren bij RTL en producent Blue Circle. Lees verder »

Guido vindt Brazes-nagels Bridget ‘niet heel deftig’

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 11:55

Story-baas Guido den Aantrekker vindt het vrij ordinair dat Bridget Maasland woensdag aan de desk van Boulevard zo te koop liep met haar Brazes-nagels. Dat heeft hij gisteren gezegd in Shownieuws. Maasland heeft Brazes laten lakken op haar nagels, een samenstelling van haar naam en die van haar liefje André Hazes jr. “Enigszins onbescheiden zei ze ook dat ze het vergeleek met Brangelina, zoals Brad Pitt en Angelina Jolie heetten. Het is best wel opvallend dat je dat nu al laat zien.Lees verder »

‘Kielhalen De Villa is heel pijnlijk voor Blue Circle’

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 11:20

Het abrupt van de buis halen van het ranzige tv-programma De Villa is met name heel erg pijnlijk voor productiehuis Blue Circle. Dat zegt tv-journalist Rob Goossens op Telegraaf TV. Het is het tweede Blue Circle-programma in korte tijd dat van de buis wordt gehaald: onlangs stopte RTL 5 al na één aflevering met Jan Houdt Hoop omdat de inhoud zwaar tekortschoot. En dat kom nog bovenop het feit dat Blue Circle na zes jaar gedumpt is als maker van de late talkshow van RTL 4. Lees verder »

Jan Slagter: ‘Kopschoppers het land uitzetten’

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 10:30

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, vindt dat allochtone kopschoppers die het gemunt hebben op autochtone Nederlanders het land uitgezet moeten worden. Het is keihard racisme. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Er is momenteel veel controverse over filmpjes die op internet circuleren van een groep kopschoppers in Gorinchem. Op de schokkende filmpjes is te zien hoe allochtone jongens een aantal witte jongens volledig toetakelt. Vreselijk, vindt Slagter het. Lees verder »

Thierry Baudet: ‘Beau, jij ziet totaal de realiteit niet’

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 10:00

Thierry Baudet denkt dat Beau van Erven Dorens onze maatschappij veel te rooskleurig ziet vanuit zijn high-culture-bubbel. Dat zei de leider van Forum voor Democratie gisteren in Beau, waar hij te gast was om de vijfde verjaardag van zijn partij te vieren. Aan tafel bij Beau zat ook één van de slachtoffers van de Gorinchemse kopschoppers. De etniciteit van de daders kwam niet ter sprake, totdat Baudet er een opmerking over maakte. Daarna werd hij direct in de hoek gezet. Lees verder »

Prem Radhakishun gaat meedoen aan The Roast

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 9:50

Prem Radhakishun doet voor het eerst mee aan de jaarlijkse Comedy Central-show The Roast. Hij gaat de hoofdpersoon van dit jaar, Ali B, het vuur aan de schenen leggen. Dat heeft de tv-zender laten weten. Comedy Central vindt het leuk dat Prem heeft ingestemd om mee te werken. “Prem heeft de meest uitgesproken mening van Nederland en die gaan we horen. Hij schoof geregeld samen met Ali aan bij De Wereld Draait Door en ook hij kan niet wachten om hem te kunnen ‘burnen’.Lees verder »

Beau woedend dat Job Gosschalk celstraf ontloopt

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 9:30

Beau van Erven Dorens ergert zich er dood aan dat Job Gosschalk enige vorm van strafvervolging lijkt te ontlopen. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in RTL Boulevard en zijn eigen talkshow Beau. De presentator heeft zelf ervaring gehad met het seksueel overschrijdende gedrag van de vieze casting director: Job verzocht hem tijdens een auditie ooit om met zichzelf te spelen, waarna hij wegliep. Nu ziet hij met lede ogen aan hoe het castingroofdier de dans lijkt te ontspringen. Lees verder »

Pow-Dennis investeert in tv-hoofd: haartransplantatie

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 9:05

Dennis Schouten is nog maar 24 jaar, maar investeert al op jonge leeftijd in zijn televisiehoofd. Hij heeft een haartransplantatie ondergaan. Dat laat het televisietalent weten op Instagram. Schouten toont op het sociale medium een foto waarop duidelijk te zien is dat hij wat extra haar heeft laten inplanten. Hij was namelijk onzeker over zijn flinke inhammen. “Ik denk dat iedereen onzeker over bepaalde dingen is… Gelukkig heb ik dit kunnen oplossen. Vaarwel inhammen! ❤️Lees verder »

Talpa mikt op online gaming: ‘Groter dan film en muziek’

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 8:50

John de Mol is echt een man van de lineaire televisie, maar het team van zijn Talpa Network richt zich ook meer en meer op online. Nu stapt het mediabedrijf in online gaming: per 1 december stapt ze in een joint-venture met marktleider Azerion. De joint-venture draagt de naam Talpa Gaming en omvat ruim 9.000 spelletjes die gespeeld kunnen worden op de websites Spele.nl en Funnygames.nl. “Gaming entertainment is inmiddels populairder dan film en muziek“, klinkt het. Lees verder »

Week na piemelshow: Frank Visser neemt goud over

Geplaatst op Fri 22 Nov 2019 om 8:35


De kijkcijfers van donderdag 21 november 2019 (SKO)

Een week na de piemelshow van Net5 verovert Frank Visser het goud op donderdagavond prime time. Geen enkele show trok meer kijkers dan zijn Mr. Frank Visser Rijdt Visite op SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Visser-show wist om half tien 774.000 kijkers (17 procent) te bekoren. De meest bekeken alternatieven waren Inspector Banks met 701.000 kijkers (16 procent) op NPO 1 en Hoe Zal Ik Het Zeggen met 644.000 kijkers (14 procent) op RTL 4. Lees verder »

RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 16:50

RTL 5 stopt per direct met het omstreden tv-programma De Villa. Niet vanwege de enorm lage kijkcijfers, maar vanwege het seksueel overschrijdend gedrag dat er in voor komt. Dat laat een woordvoerster van RTL weten. De Villa zorgt al ruim een week voor de nodige consternatie op social media, vanwege het ongepaste en vrouwonvriendelijke gedrag in het programma. Vandaag bemoeide ook NPO-ster Tim Hofman zich er mee. RTL is er klaar mee en haalt het ranzige format van de buis. Lees verder »

Barman First Dates heeft drankprobleem

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 16:00

Victor Abeln, de barman van het populaire tv-programma First Dates op NPO 3, kampt met een alcoholprobleem. Dat geeft hij deze week toe in een openhartig gesprek met de VARAgids. Abeln lijkt een zorgeloze flierefluiter, maar is dat allesbehalve. Hij groeide op met een zusje met het syndroom van Down, ging in 2016 door een diep dal toen zijn toenmalige vriendin hem na een lange wereldreis in de steek liet en bij zijn nieuwe vriendin is nu de diagnose MS gesteld.  Lees verder »

Gallyon feliciteert 17 jaar jongere opvolgster bij Hart

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 15:30

Gallyon van Vessem (50) feliciteert haar 17 jaar jongere opvolgster bij Hart van Nederland van harte. Ze wenst Siham Raijoul (33) succes met de presentatie van het programma op SBS 6. Dat is te volgen op Twitter. Gallyon en haar collega Selma van Dijk, ook 50, zijn op straat gezet om plaats te maken voor wat jongere dames. Zo is Airen Mylene (34) nu veelvuldig te zien als invalster en is Raijoul dus aangetrokken voor de presentatie. Gelukkig raakt Gallyon er niet door verzuurd. Lees verder »

Tim Hofman walgt van ranzige RTL 5-show De Villa

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 14:30

Update 16.50 uur: RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers

Tim Hofman walgt van het ordinaire en ranzige RTL 5-programma De Villa. Hij sluit zich aan bij de mening dat RTL met de tv-uitzendingen bijdraagt aan het normaliseren van aanranding. Dat is te lezen op Twitter. De Villa bezorgt RTL heel weinig kijkers (gisteren 96.000), maar wel enorm veel imagoschade. Het programma borduurt door op het favoriete genre op RTL 5: trash-tv vol met bezopen jongens en meisjes, die aan elkaar lopen te frunniken. Ook in die situatie blijft nee natuurlijk nee. Lees verder »

Baudet, Wilders: ‘NPO verzwijgt geweld tegen blanken’

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 14:10

Thierry Baudet en Geert Wilders vinden het ronduit schandalig dat de NPO geen aandacht besteedt aan de schokkende kopschopfilmpjes die gisteren viral gingen. Hierop is te zien hoe allochtone jongeren in Gorinchem onschuldige passanten gruwelijk te grazen nemen. Dat laten ze weten op Twitter. Baudet en Wilders, die in de peilingen bijna een kwart van alle zetels in de Tweede Kamer in handen hebben, zijn al geruime tijd kritisch op de publieke omroep. Zij vinden de NPO veel te links. Lees verder »

Dochter Marga Bult kapot van haatreacties na talkshow

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 14:00

De dochter van Marga Bult is helemaal kapot van de vele haatreacties die haar moeder krijgt sinds haar optreden in Café Hendriks & Genee op Veronica. Dat laat ze weten op Facebook. Bult verdedigde in de uitzending Zwarte Piet en noemde Humberto Tan verderop in de uitzending ‘het kleurtje’, waarna ze ietwat onhandig naar Zwarte Piet refereerde. Die haatreacties hebben niet alleen veel impact op Bult, maar ook op haar gezin, blijkt uit de Facebook-post van dochter Jill van Ingen. Lees verder »

Peter van der Vorst heeft geen interesse in Carlo & Irene

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 13:15

Peter van der Vorst heeft vooralsnog geen interesse in een tv-hereniging van het ooit zo populaire duo Carlo Boszhard en Irene Moors. Er is momenteel geen enkel zicht op een gezamenlijke show. Dat hebben ze woensdagavond gezegd in Shownieuws. Hoewel Moors freenlance aan de slag gaat voor Omroep MAX – ze gaat de nabeschouwing van Heel Holland Bakt presenteren – staat Boszhard onder contract bij RTL. Een hereniging zal dus ook bij die zendergroep moeten plaatsvinden. Lees verder »

Nick & Simon nemen Beste Zangers over van Jan Smit

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 12:20

Nick Schilder en Simon Keizer nemen de presentatie van Beste Zangers komend seizoen over van Jan Smit. Hij herstelt momenteel van een strottenhoofdontsteking en de opnames vinden al de komende weken plaats. Dat heeft AvroTros vandaag bevestigd. Er werd nog even overwogen om de opnames uit te stellen, maar er is nu toch voor een presentatiewissel gekozen. “Omdat Jan Smit tijdelijk een stapje terug doet, schieten zijn vrienden Nick en Simon hem te hulp.Lees verder »

Talpa-contract Herman den Blijker duurt vier jaar

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 11:45

Het contract dat Herman den Blijker heeft getekend bij Talpa Network heeft een looptijd van maar liefst vier jaar. Daarmee is hij tot en met 2023 verzekerd van lucratieve tv-inkomsten. Dat gaf hij woensdagavond aan in Shownieuws. Den Blijker stapt per 1 januari over van RTL 4 naar SBS 6, zo werd gisteren bekend. “Waarom deze overstap? Dat is eigenlijk gekomen door het enthousiasme en de positiviteit en het doorzetten en het doorpakken en het erover blijven hebben aan de kant van Talpa.Lees verder »

Qmusic: ‘Vraag is niet óf, maar wannéér we 538 inhalen’

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 11:00

Het is niet de vraag óf, maar wannéér Qmusic zijn commerciële concurrent Radio 538 voorbijstreeft als de nieuwe commercieel marktleider van Nederland. Dat zegt programmadirecteur Dave Minneboo (eerst van Radio 538, nu van Qmusic) in het AD. Bij de meest recente luistercijfers, die dinsdag werden gepubliceerd, gebeurde dat nog niet. En dat terwijl Radio 538 een taart met de tekst ‘Jullie mogen er best even aan proeven’, bestemd voor Qmusic, al klaar had liggen, aldus AD. Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.