Dries Roelvink verkiest tv-aandacht boven familie

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 12:50

Dries Roelvink verkiest aandacht van radio en televisie boven tijd spenderen met zijn familie. Niet alleen was hij er in hun jeugd weinig voor zijn eigen kinderen, nu ziet hij zijn kleinkinderen ook weinig. Dat vertelt hij in Veronica Magazine. Vanwege zijn mediageilheid wilde zijn eerste vrouw Lucienne niet meer verder met Dries. “Na de geboorte van Dave en Don wilde ze me in de vaderrol. Als ik moest kiezen tussen met het gezin naar de Efteling of een première, ging ik liever naar die rode loper.Lees verder »

Qmusic superblij met Bram Krikke, tijdslot later bekend

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 12:00

Qmusic is superblij met de komst van radiotalent Bram Krikke. Het tijdstip waarop hij gaat uitzenden, wordt op een later moment onthuld, maar hij gaat in elk geval in september van start. Dat heeft de radiozender zojuist bevestigd. Het nieuws over de Krikke-transfer lag vrijdag al op straat, maar pas nu maakt Q het officieel. Hij komt samen met co-host Tom van der Weerd over van SLAM, waar ze nu nog radiomaken. “De volledige programmering wordt later bekend gemaakt.Lees verder »

Familieruzie over uitspraken Marianne Zwagerman

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 11:00

Met haar ‘dor hout’-uitspraken wekte Marianne Zwagerman aan het begin van de coronacrisis flink wat woede op, maar ze haalt al járen de media met haar pittige mening. Die mening heeft er ook voor gezorgd dat ze zelf in een familieruzie is beland: haar schoonzus vindt haar namelijk een sekreet. Waar ze haar ouders nog regelmatig bezoekt, heeft ze met haar drie broers weinig contact. “Ze weten mijn adres niet. Ik was heel lang dik met mijn jongste broertje, maar zijn vrouw trekt mij niet.” Lees verder »
Barry Paf stopt als ochtendspits-dj 100% NL: ‘Te zwaar’

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 10:40

Barry Paf stopt na twee jaar als de ochtendspits-dj van radiozender 100% NL. Hij verhuist naar de middagspits, omdat hij het vroege opstaan te zwaar vindt. Dat laat hij weten in een persbericht. Barry, die twintig jaar lang voor Radio 538 heeft gewerkt, zal in de ochtend worden opgevolgd door Koen Hansen. Hij is vanaf 31 augustus elke werkdag van 6.00 tot 10.00 uur te horen met Goedemorgen 100% NL. De afgelopen weken was hij ook al in de ochtend te horen. Lees verder »

‘Deug-BN’ers schuldig aan afslachting Nieuwe Meer’

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 10:00

Jan Roos vindt dat deug-BN’ers – hij lijkt te doelen op types als Halina Reijn en Georgina Verbaan – medeschuldig zijn aan de afslachting van de 24-jarige Bas op een van de stranden aan de Nieuwe Meer in Amsterdam. Dat laat hij weten op Twitter. Volgens ooggetuigen probeerde Bas zaterdagmiddag op het bomvolle strand een horlogediefstal te voorkomen, maar moest hij dat vervolgens bekopen met meerdere kogels in zijn lijf. De verdachte is volgens de politie een lichtgetinte man. Lees verder »

Kees van der Spek: ‘Geen tv-salaris van drie of vier ton’

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 9:40

Kees van der Spek verdient niet zo heel veel geld met zijn boevenprogramma’s op RTL 5. Hij is in dienst van tv-producent EndemolShine en heeft daarom geen sterrensalaris. Dat vertelt hij in Weekend. Kees maakt spannende reisprogramma’s waarin hij met zijn portemonnee half uit zijn broekzak loopt om vervolgens woest achter zakkenrollers aan te rennen. Het levert geinige fragmentjes op, maar het maakt hem dus niet schathemelrijk. Hij verdient een salaris wat Talpa-sterren vakantiegeld noemen. Lees verder »

Edwin Smulders: ‘Deze BN’er fotografeer ik het vaakst’

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 9:10

Edwin Smulders, de sterpaparazzo van Story, maakt elke maand weer honderden foto’s van bekende Nederlanders. Hij gaat met zijn auto en telelens vooral op jacht in BN’er-walhalla Amsterdam-Zuid en één bekende dame beweegt zich daar wel héél vaak rond: Connie Witteman. Zij is dan ook de BN’er die hij het vaakst fotografeert en dat is niet altijd zo geweest. “Máxima was altijd de vrouw die ik voor mijn werk het meest fotografeerde“, vertelt de bekende fotograaf in Story. Lees verder »
Bram Krikke laat hond over bloedhete tegels lopen

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 8:50

Bram Krikke, de nieuwe aanwinst van Qmusic, heeft zijn hond dit weekend op bloedhete tegels laten lopen. Hij ziet zijn fout in en gaat er in het vervolg op letten. Dat laat de radio-dj weten op Instagram. De politie heeft hondeneigenaren dit weekend weer gewaarschuwd om op te letten met heet asfalt, heet zand of hete tegels: de ondergrond kan tijdens de hittegolf zó heet worden, dat dierenpootjes gemakkelijk kunnen verbranden. Die boodschap heeft Bram Krikke niet meegekregen. Lees verder »

Shownieuws vindt naam nieuwe Katja-baby ‘prachtig’

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 8:35

Hoewel er volgens opiniesite GeenStijl gemengde reacties zijn op de naam van de nieuwe Katja Schuurman-baby, was Shownieuws dit weekend eensgezind: Coco Loulou is een prachtige naam. Dat gaven ze aan in de showrubriek op SBS 6. Het is voor RTL 4-ster Katja haar tweede dochtertje. Ze heeft al een kindje met ex-man Thijs Römer, Sammie (10), en daar is er nu eentje met haar huidige man Freek van Noortwijk bijgekomen. De naam van de baby maakt de tongen los. Lees verder »

Promenade beledigt Linda de Mol, valt uit kijk top 25

Geplaatst op ma 10 aug 2020 om 8:00


De kijkcijfers van zondag 9 augustus 2020 (SKO)

De culturele talkshow Promenade wordt keihard afgestraft voor het beledigen van Linda de Mol, de koningin van het tv-universum. Het programma is gisteren direct uit de kijkcijfer top 25 gekeild. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Lifestyledeskundige Eva Crutzen vergaloppeerde zich aan het begin van de uitzending door Linda de Mol een vrouw van ongeveer 65 jaar te noemen, terwijl ze in werkelijkheid 56 jaar is. Een behoorlijke overschatting en dat is niet leuk voor vrouwen. Lees verder »

Johan Derksen denkt dat VI weer als vanouds wordt

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 14:00

Draaikont Johan Derksen denkt dat Veronica Inside weer als vanouds wordt als hij op 11 september wordt herenigd met collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp. Dat zegt de voetbalanalist in gesprek met RTV Rijnmond. Na de racismespecial van VI hebben de heren een paar weken lekker gedramaqueend met z’n drieën om straks weer gezellige televisie te gaan maken. “Dat gaat weer lopen als een trein, want als wij weer bij elkaar zitten dan is die chemie er“, denkt Johan. Lees verder »
Quote-Sander beledigt AD-journaliste, verwijdert tweet

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 12:20

Sander Schimmelpenninck blijft maar woest om zich heen slaan in de nasleep van de Alexia-rel. Dit keer maakt hij het uiterlijk van AD-journaliste Maxime Segers belachelijk. Dat is te lezen op Twitter. Sander heeft in zijn podcast geroepen dat opdrachtgevers hem gecanceld hebben vanwege de Alexia-rel en die uitspraken zijn in diverse media beland, waaronder in het AD. ‘Opdrachten Sander Schimmelpenninck gecanceld na uitspraak over ‘lekkere’ Alexia’, schreef de krant. Lees verder »

Daphne Deckers vindt media pessimistisch over corona

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 12:00

Daphne Deckers vindt dat er in de media soms wel heel pessimistisch en angstig over het coronavirus wordt bericht. Ze vraagt zich soms af of de situatie écht zo erg is of dat de media het aandikken. Dat zegt ze in haar column in Vrouw. Aan het begin van de coronacrisis ontstond er wat ergernis over de paniekmodus waar Op1 en De Telegraaf in schoten. Als het druk was op straat, zoals op Hemelvaartsdag, spraken de media hel en verdoemenis, terwijl een coronahaard daarna steeds uitbleef. Lees verder »

The Voice-persfoto Jan Smit is niet gephotoshopt

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 11:10

De persfoto van Jan Smit als de coach van de nieuwe The Voice of Holland is niet gephotoshopt. De foto is gemaakt vanaf een boot in de haven van Volendam. Dat laat fotograaf William Rutten zien op Instagram. Bij het zien van de persfoto zal vrijwel iedereen denken dat Jan Smit in de studio op de Voice-stoel heeft gezeten en daar een pittoresk plaatje van Volendam achter is geplakt. Het ziet er zó gephotoshopt uit dat je je afvraagt waarom er zo veel moeite in is gestoken. Lees verder »

Rob Goossens begon carrière bij Dagelijkse Standaard

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 10:00

Rob Goossens begon zijn journalistieke carrière zo’n tien jaar geleden bij de beruchte rechtse opiniesite De Dagelijkse Standaard, door GeenStijl ook wel ‘De Domrechtse Stropop’ genoemd. Dat blijkt uit zijn kersverse pagina op Wikipedia. De tv-kenner, die tot vrijdag de enige RTL Boulevard-ster was zónder Wiki-pagina, is er in 2010, toen hij 19 jaar was, eens over geïnterviewd door Vrij Nederland. Hij sprak toen de angst uit dat zijn werk voor DDS hem later misschien wel eens zou kunnen achtervolgen. Lees verder »
Boulevard-dames slachten ‘gierige’ André Rieu af

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 9:35

André Rieu werd zaterdagavond met de grond gelijk gemaakt door de dames van RTL Boulevard. Zij vinden het gierig en onsympathiek dat hij gratis koffie en gebak verwacht als hij op het Vrijthof komt zitten. Dat gaven ze aan in de uitzending op RTL 4. De horeca-ondernemers aan het Vrijthof verdienen zo veel geld door de jaarlijkse concerten van Rieu, dat de violist verwacht met alle egards behandeld te worden. Hij vindt het gênant dat hij moet afrekenen als hij er een keer zit. Lees verder »

Ali B boos op Sander Schimmelpenninck

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 8:45

The Voice-ster Ali B vindt het niet leuk dat hij wordt genoemd in een kritische column van Sander Schimmelpenninck. Sterker nog: hij was er echt een beetje boos over. Dat onthult de Quote-baas en Op1-ster in zijn podcast Zelfspodcast. Sander ergert zich in zijn Volkskrant-column aan influencers die hun ‘eigen levensgeluk veralgemeniseren tot een levenswijze’. Spottend schrijft hij over BN’ers die ineens een cursus aanbieden nu de coronacrisis hun inkomsten heeft doen opdrogen. Lees verder »

Akwasi boos op media na boos-op-media-interview

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 8:20

Rapper Akwasi is boos op de media na zijn interview in de zaterdagkrant van Het Parool, waarin hij met een boze vinger wijst naar ‘rechtse media’ die zijn speech over Zwarte Piet zouden hebben opgeblazen. Dat laat hij weten op Insta. De speech waarin Akwasi aangaf Zwarte Piet in zijn gezicht te gaan trappen werd met ‘lof, respect en bewondering’ ontvangen, tótdat de ‘rechtse media’ zich ermee gingen bemoeien, stelt hij. Nu voelt Akwasi zich wéér aangevallen door die media. Lees verder »

Verhuizing Champions League naar SBS 6 lijkt misser

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 8:00


De kijkcijfers van zaterdag 8 augustus 2020 (SKO)

De verhuizing van de Champions League van Veronica naar SBS 6 is vooralsnog niet het succes waar Talpa op gehoopt had. De kijkcijfers vallen behoorlijk tegen op het vlaggenschip. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het toernooi werd afgelopen vrijdag hervat en dat betekende dat de enige zomerhit van SBS 6, We Want More, naar de zondagavond is verbannen. Die talentenjacht scoorde echter veel beter dan het voetbal afgelopen vrijdag deed. Een domper. Lees verder »

Diana Gabriels: ‘Tim Hofman intimideerde mij’

Geplaatst op za 08 aug 2020 om 12:30

Diana Gabriels vindt dat Tim Hofman haar tijdens zijn eerste van twee BOOS-bezoeken heel erg heeft geïntimideerd. Hij stond erg agressief te doen tegenover een vrouw van 1 meter 60. Dat zegt de cosmo-Cruella op haar eigen YouTube-pagina. Diana vertelt dat Tim sowieso onder valse voorwendselen is langsgekomen. In een mail werd aangegeven dat Emma Wortelboer haar wilde interviewen voor een tv-programma, maar Tim lijkt in de verste verte natuurlijk niet op Emma. Lees verder »
André Rieu moet gewoon betalen bij horeca: ‘Bizar’

Geplaatst op za 08 aug 2020 om 11:00

André Rieu vindt het bespottelijk dat horeca op het Vrijthof in Maastricht hem een rekening brengen als hij daar een koffietje drinkt. Hij bezorgt hen genoeg media-exposure. Dat geeft hij aan in het AD. De concerten van André Rieu op het Vrijthof zijn beroemd. Het plein profiteert van de vele bezoekers, maar ook van de media-aandacht die de tv-registraties opleveren. Een beetje dankbaarheid is volgens Rieu dan ook wel op zijn plek, maar toch laten ze hem betalen als hij komt eten en drinken. Lees verder »

‘Jantje Shit’ verwacht geen tweede tv-ruzie met Ali B

Geplaatst op za 08 aug 2020 om 10:30

Jan Smit verwacht niet dat hij als de nieuwe coach van The Voice of Holland in een televisieruzie met collega Ali B zal belanden, ondanks hun roerige verleden. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in RTL Boulevard. De onderhuidse spanningen tussen Ali B en Jan Smit kwamen in 2004 tot een hoogtepunt toen ze allebei meededen aan de Chazia Mourali-hit De Zwakste Schakel. Ali B probeerde Jan destijds uit het programma te stemmen, maar schreef niet Jan Smit op zijn bordje, maar Jantje Shit. Lees verder »

Mischa Blok: ‘Nicolette van Dam tenenkrommend’

Geplaatst op za 08 aug 2020 om 10:00

Mischa Blok, die zorgt voor de Aziatische noot in het racismedebat, ergert zich enorm aan het filmpje waarin Nicolette van Dam in het Chinees tegen een chefkok met een Aziatisch uiterlijk loopt te blèren. Dat geeft ze aan op Twitter. De Tokkie in Nicolette vond het geestig om in het Chinees ‘ik hou van jou’ te roepen tegen de kok, maar die begreep er helemaal geen hout van. Hij gaf geen kik, waarop Nicolette riep: “Hoor je niet wat ik tegen je zeg?!??! Je spreekt toch Chinees!!!!!Lees verder »

Akwasi blijft excuses weigeren, boos op ‘rechtse media’

Geplaatst op za 08 aug 2020 om 9:15

Rapper Akwasi duikt weer eens op in de media. Hij staat dit weekend met een uitgebreid interview in Het Parool en ook daarin wordt zijn polariserende rol in het racismedebat weer aangestipt. Hij wil nog steeds geen sorry zeggen voor zijn geweldsaankondiging tegen Zwarte Piet. “Mijn vader vond wel dat ik excuses moest maken, maar hij komt uit een tijd waarin je werkte voor een baas en je plaats wist. Ik ben mijn eigen baas en zeg wat ik wil. Niemand kan mij ontslaan, als je niet uitkijkt ontsla ik jou.Lees verder »

Marc van der Linden onthult waaraan hij bijna overleed

Geplaatst op za 08 aug 2020 om 9:00

Marc van der Linden (50) heeft eindelijk onthuld waarom hij vorige maand wekenlang in het ziekenhuis lag en bijna overleed. Hij had last van een ernstige nieraandoening. Dat vertelde hij gisteren in RTL Boulevard. Marc was er als de kippen bij om op de socials te melden dat hij in het ziekenhuis lag, maar wilde vervolgens niet vertellen wat er aan de hand was. Hetzelfde deed hij jaren geleden toen hij afviel; daarvan wilde hij ook niet zeggen hoe hij dat precies gedaan had. Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.