Marlijn besluit iCloud te verwijderen na BN’er-hack

Geplaatst op Fri 19 Jul 2019 om 9:00

Marlijn Weerdenburg heeft besloten om haar iCloud te verwijderen nadat ze het slachtoffer is geworden van een BN’er-hack. Dat vertelde ze donderdagavond in RTL Boulevard. Er zijn groepen op internet die het leuk vinden om naaktfoto’s uit de iClouds van bekende vrouwen te vissen. Ook Weerdenburg is daar slachtoffer van geworden. “Ik vond het toen helemaal niet leuk, want je schrikt toch even. Ik wist wel dat ik geen heel rare foto’s had, maar je denkt toch: het zijn wel mijn foto’s.” Lees verder »

Eerste SBS 6-show Wendy van Dijk is Flirty Dancing

Geplaatst op Fri 19 Jul 2019 om 8:30

Het eerste programma dat Wendy van Dijk op SBS 6 gaat presenteren is Flirty Dancing. In deze show leren singles elkaar kennen op de dansvloer. Dat is donderdag bevestigd aan RTL Boulevard. Voor de camera wilde Van Dijk er nog niet te veel over zeggen, maar achteraf kreeg de showrubriek het nieuws bevestigd. “Het heeft te maken met dansen. Het wordt het allereerste programma voor mij op SBS 6 en ik ben er in elk geval heel blij mee“, was het enige dat de tv-ster kwijt wilde. Lees verder »

Eva Jinek blijft torenhoge marktaandelen neerzetten

Geplaatst op Fri 19 Jul 2019 om 8:15


De kijkcijfers van donderdag 18 juli 2019 (SKO)

Zomer of geen zomer: Eva Jinek scoort eigenlijk altijd de pannen van het dak. Haar programma Jinek blijft onverminderd populair, met ook gisteren weer een mooie 817.000 kijkers en 36 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jinek scoort regelmatig tegen de veertig procent marktaandeel aan en dat is een erg mooie prestatie. Ter vergelijking: concurrent Zomer met Art wist  op RTL 4 slechts 288.000 kijkers (10 procent) te bekoren. Lees verder »
‘Maastricht heeft de juiste vibe voor het Songfestival’

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 15:40

Er zijn nog twee steden in de race om het prestigieuze tv-evenement Eurovisie Songfestival te hosten: Maastricht en Rotterdam. Veel mensen hadden aanvankelijk ingezet op Amsterdam, maar nu dat niet doorgaat lijkt Maastricht het dichtst bij de hoofdstedelijke gezelligheid te komen. Volgens oud-burgemeester Onno Hoes heeft de Limburgse stad de juiste ‘vibe’ die nodig is. “De Songfestivalbezoeker is geen zakelijke reiziger die in een strak pak naar een congres gaat.” Lees verder »

NPO wees Utrecht af vanwege gierig gemeentebestuur

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 15:00

De NPO heeft Utrecht afgewezen als kandidaatstad voor het Songfestival 2020, omdat het gemeentebestuur ongelooflijk gierig is. Dat blijkt uit de evaluatie van het bidbook van Utrecht. Van alle vijf steden met een bidbook – ook Arnhem, Den Bosch, Maastricht en Rotterdam boden er één aan – had Utrecht wel het meest bizarre plan. De stad wilde het festijn organiseren in een tent op een parkeerterrein vlakbij de Jaarbeurs, er verder geen geld in stoppen en ook geen touringcars regelen. Lees verder »

‘The Voice of Holland erg fris zonder Wendy van Dijk’

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 14:20

De opnames van de eerste The Voice of Holland ooit zónder Wendy van Dijk zijn van start gegaan en haar opvolger Chantal Janzen ligt goed in de groep. Dat bleek woensdag in de uitzending van RTL Boulevard. Janzen stelt dat het ‘eigenlijk meteen goed’ gaat en ook Anouk heeft haar al aan het werk gezien. “Het ziet er wel heel erg leuk uit en fris“, zegt de coach over het eerste Wendy-loze seizoen van The Voice. Al met al lijkt het erop dat Van Dijk niet bepaald gemist wordt. Lees verder »

Anouk weigert medewerking aan The Roast of Ali B

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 13:40

Anouk weigert om mee te werken aan The Roast of Ali B, die in december wordt uitgezonden op Comedy Central. Dat heeft zijn Voice-collega woensdag gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Anouk lijkt de perfecte kandidaat om Ali B te roasten, maar de zangeres ziet het absoluut niet zitten. Als een verslaggever van Boulevard aan Ali B vraagt of hij Anouk gaat uitnodigen, antwoordt hij ontkennend, maar zij zegt: “Wat nou nee? Dat heeft hij al gedaan. Hij heeft dat als eerste gedaan.” Lees verder »

Albert voorzitter mogelijke Songfestival-locatie MECC

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 13:00

Het MECC Maastricht, dat grote kans maakt om volgend jaar het Eurovisie Songfestival te organiseren, heeft een nieuwe voorzitter voor haar Raad van Commissarissen: Albert Verlinde. Dat heeft een zegsman laten weten. Verlinde was sinds 1 september al commissaris bij MECC en volgt nu Jan Lamkin op als voorzitter die in het voorjaar is afgetreden. “Zijn betrokkenheid is in de afgelopen periode van grote waarde gebleken“, laat directeur Rob van de Wiel weten. Lees verder »

Jan Slagter: ‘Commissariaat behandelde mij als kleuter’

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 12:20

Jan Slagter werd als een kleuter behandeld toen hij onlangs verantwoording moest afleggen op het kantoor van het Commissariaat voor de Media. Dat zei de Omroep MAX-baas vanochtend in het Mediaforum op NPO Radio 1. Het steekt Slagter dat de mediawaakhond andere partijen de les leest, terwijl uit onderzoek van het NRC blijk dat het Commissariaat zélf billenkoek verdient. “Wij worden nu geconfronteerd met een tandloze mediawaakhond waar het een grote chaos is.Lees verder »

Den Haag is klaar met Commissariaat voor de Media

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 11:40

Het Commissariaat voor de Media heeft ook in Den Haag zijn geloofwaardigheid en gezag compleet verloren door het onthullende artikel van NRC Handelsblad. Oppositie- én coalitiepartijen hebben vragen gesteld over de wantoestand aldaar. Er is onder meer ergernis over de zeer riante wachtgeldregeling voor de vertrokken voorzitter Madeleine de Cock Buning. “6,5 ton wachtgeld is gewoon niet meer van deze tijd, zelfs als aan alle regels is voldaan“, vindt D66-Kamerlid Joost Sneller. Lees verder »

Giel wil met Beter Laat Dan Nooit-kwartet naar SBS 6

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 11:00

Giel Beelen vindt het jammer dat RTL 4 een nieuwe cast op het programma Beter Laat Dan Nooit wil zetten. Hij wil met het oorspronkelijke kwartet verhuizen naar SBS 6. Dat heeft hij vanochtend gezegd tegen Willibrord Frequin op Radio Veronica. Frequin maakte het eerste seizoen samen met Barry Stevens, Gerard Cox en Peter Faber. “Gaan ze het programma zonder jullie maken?”, vroeg Giel aan de tv-maker. Een teleurgestelde Frequin daarop: “Ja dat heb ik gehoord ja.Lees verder »

BN’ers teleurgesteld in KLM om borstvoedingsbeleid

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 10:20

Bekende Nederlanders zijn teleurgesteld in onze nationale trots KLM vanwege het borstvoedingsbeleid van de blauwe vogel. De airline twitterde dat borstvoeding is toegestaan aan boord, maar ‘om te verzekeren dat al onze passagiers van alle achtergronden zich comfortabel voelen aan boord, kunnen we een moeder verzoeken om zichzelf te bedekken’. Bij veel mensen schiet dat in het verkeerde keelgat; KLM komt door deze conservatieve tweet behoorlijk negatief in het nieuws. Lees verder »

RTL 4 zoekt nieuwe cast voor Beter Laat Dan Nooit

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 9:40

RTL 4 werkt aan een tweede seizoen van het programma Beter Laat Dan Nooit, maar dan zónder de oorspronkelijke castleden Willibrord FrequinGerard CoxBarrie Stevens en Peter Faber. Dat bevestigt de zender vandaag in De Telegraaf. Het programma keert terug, maar dat duurt nog wel eventjes. “De vertraging zit ’m in het feit dat we er als zender voor kiezen een eventuele tweede serie met een geheel nieuwe cast te maken”, zegt een woordvoerder van de zender. Lees verder »

Shownieuws weet het zeker: ‘Dotan is homo’

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 9:00

Er gaan al geruime tijd geruchten over de seksuele geaardheid van Dotan, maar zelf heeft hij er nooit wat over willen zeggen. Wel onthulde hij gisteren op social media dat hij niet langer single is (“No, very much taken which is a big surprise to me too“). Story-baas Guido den Aantrekker stelde gisteren in Shownieuws dat de trollenkoning niet samen is met een dame, maar met een heer. “Wij weten toch wel uit bepaalde hoek dat hij van de mannen is en een vriend zou hebben.” Lees verder »

Johnny de Mol strikt trollenkoning Dotan voor tv-reis

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 8:30

Het is Johnny de Mol gelukt om de discutabele zanger Dotan te strikken voor het nieuwe seizoen van zijn tv-programma Waar is De Mol op SBS 6. Dat vertelde hij dinsdagavond in het programma Zomer met Art. Dotan heeft zich ongelooflijk misdragen als trollenkoning en daardoor is zijn goede reputatie volledig afgebrokkeld. Hij gaf onlangs een nietszeggend interview aan Qmusic en nu mag De Mol proberen om er wat meer uit te halen tijdens een reis naar het koude IJsland. Lees verder »

Nicolette van Dam bezorgt SBS 6 alwéér horrorcijfers

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 8:15


De kijkcijfers van woensdag 17 juli 2019 (SKO)

Alles wat Nicolette van Dam aanraakt op televisie verandert in een flop. Alleen al bij Talpa Network heeft ze meerdere mislukkingen op haar naam staan, waaronder The Next Boy/Girl Band, Dance as One en Kitchen Impossible. Nu bezorgt ze het bedrijf van John de Mol opnieuw kijkcijferhorror met de dagelijkse kookshow Klinkt Smakelijk, de opvolger van 6 Inside. Het programma noteerde woensdagavond een voorlopig dieptepunt: 56.000 kijkers en 1,9 procent marktaandeel. Lees verder »

Daniël Verlaan vindt Shownieuws hypocriete bende

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 16:00

Daniël Verlaan vindt de mensen van Shownieuws behoorlijk hypocriet. Nadat het SBS 6-programma eerder zijn geloofwaardigheid in twijfel trok – sterker nog: hij werd neergezet als fantast – wordt hij nu weer opgevoerd als tech-expert. Dat meldt de sterjournalist van RTL Nieuws op Twitter. Verlaan is kritisch over de populaire FaceApp, die in Russische handen is, en maakt daarmee nieuws. Shownieuws citeert zijn twitterberichten hierover en voert hem nu op als ‘tech-expert’. Lees verder »

Commissariaat vd Media verliest geloofwaardigheid

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 15:05

Het Commissariaat voor de Media, dat met vijftig medewerkers controleert of de publieke omroepen zich wel houden aan de Mediawet, verliest vandaag in één klap zijn geloofwaardigheid en gezag door een onthullend artikel in het NRC Handelsblad. Dat is vandaag te lezen in de krant. Het CvdM is in het leven geroepen om omroepen indien nodig op de vingers te tikken, maar verdient zelf genadeloze billenkoek. ‘Dubbelrollen en argwaan aan de rand van het Mediapark’, kopt het NRC. Lees verder »

Gert Verhulst rekent op verzoening RTL en SBS

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 14:35

Gert Verhulst denkt dat RTL en SBS zich op termijn weer met elkaar gaan verzoenen. Het land is te klein voor twee zendergroepen die elkaar naar het leven staan. Dat zegt de Vlaamse mediakoning in gesprek met de Nieuwe Revu. Sinds RTL een intensieve samenwerking met John de Mol weigerde is het hek van de dam. Hij haalde sterren als de mannen van VI, Linda de Mol en Wendy van Dijk naar SBS en probeerde ook nog actief om alle Voice-versies weg te halen bij RTL. Lees verder »

Barry Atsma: ‘Opnametempo in NL vier keer zo hoog’

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 14:05

Het opnametempo van Nederlandse films en televisieseries ligt ongeveer vier keer zo hoog als in het buitenland, waar hij ook regelmatig werkt. Dat vertelt acteur Barry Atsma in gesprek met Televizier. Atsma is momenteel te zien in het Amerikaanse The Rook. “Het verschil zit hem vooral in het tempo. Bij Klem draaien we acht, soms negen pagina’s script per dag. Bij The Rook waren dat er twee. Over een blok van tien zinnen doen ze daar rustig 2 dagen, dat is in Nederland ondenkbaar“, zegt hij. Lees verder »

Bert van der Veer denkt dat GTST op RTL 4 blijft

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 13:00

Bert van der Veer denkt dat Goede Tijden Slechte Tijden voorlopig nog doorgaat op zijn huidige tijdslot, ondanks dat de kijkcijfers van de RTL 4-soap onherstelbaar lijken ingestort. Dat geeft de Pauw-regisseur en voormalig RTL 4-baas aan in de Nieuwe Revu. Er wordt, onder meer vanuit de hoek van het AD, veelvuldig gesuggereerd dat GTST zijn achtuurslot op RTL 4 wel eens zou kunnen gaan verliezen. De vooravond van de zender kan immers wel een impuls gebruiken. Lees verder »

Paait RTL 4 Jinek met vriendinnenshow Jinek-Westrik?

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 12:20

Er gaan al geruime tijd geruchten over een eventuele overstap van Eva Jinek naar RTL 4. Er wordt geroepen dat ze een late talkshow zou gaan presenteren op die zender, maar haar manager heeft bevestigd dat de presentatrice vanwege het moederschap naar de vooravond wil verhuizen. Hoewel de vooravond van RTL 4 ramvol zit, is het niet ondenkbaar dat deze op de schop gaat, voornamelijk vanwege het tanende succes van Goede Tijden Slechte Tijden. Het is mogelijk tijd voor iets nieuws. Lees verder »

NPO weigert nieuw programma Joris Linssen

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 11:40

Joris Linssen heeft zijn nieuwe tv-programma Nieuwe streken van Joris verkocht aan drie regionale omroepen, omdat de NPO het niet wilde hebben. Dat vertelt de presentator in weekblad Privé. Het programma van Linssen zal in september gelijktijdig van start gaan op Omroep Gelderland, Omroep Brabant en RTV Utrecht, maar eigenlijk had hij de serie het liefst op NPO 1 gezien. “Mijn omroep KRO-NCRV vond het een goed idee, maar de zender, NPO 1, moet het willen plaatsen.Lees verder »

‘Duncan Laurence wordt nog dit jaar miljonair’

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 11:00

Songfestival-winnaar Duncan Laurence harkt dit jaar zonder enige moeite zijn eerste miljoen euro bij elkaar dankzij volle concertzalen, zelfgeschreven nummers en lucratieve deals. Dat schrijft weekblad Privé deze week. Laurence start in oktober met zijn Europese tournee; grote arena’s die overal al zijn uitverkocht, weet Privé. “Dat je in arena’s met 17.000 mensen of meer kan cashen… daar is geen hogere wiskunde voor nodig. De recettes gaan grotendeels rechtstreeks in de zak van Duncan.Lees verder »

Claudia de Breij kritisch over radioplan Dionne Stax

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 10:20

Claudia de Breij is kritisch over het plan van NPO Radio 1 om de zender meer luchtigheid te geven. Het station heeft alles behalve luchtigheid nodig. Dat zegt de BNNVARA-prominent in haar column in de VARAgids. NPO Radio 1 pakt een uur zendtijd af van Radio EenVandaag én Nieuws & Co voor een nieuw lunchprogramma met Dionne Stax en Toine van Peperstraten. Hun show moet voor lucht in de programmering zorgen. Een heel erg slecht idee, vindt De Breij. Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.