RTL-Peter: ‘GTST met Videoland erbij wél boven miljoen’

Geplaatst op Sun 15 Dec 2019 om 12:15

De RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden, dat vroeger een groot succes was, scoort met het aantal kijkers op Videoland erbij nog wél boven de grens van 1 miljoen kijkers. Dat zegt Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, in NRC Handelsblad. De lage kijkcijfers van GTST zijn inmiddels zo structureel dat het niet eens meer nieuws is. Het NRC brengt met deze grafiek pijnlijk in beeld hoe laag de scores op dit moment zijn. Gemiddeld kijken er op tv nog minder dan 800.000 mensen. Lees verder »

Angela vroeg maandag bewust niet door in DWDD

Geplaatst op Sun 15 Dec 2019 om 11:20

Angela de Jong zweeg maandagavond bewust toen Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door de geruchtmakende opmerking over zijn naderende vertrek maakte. Dat vertelt de tv-columniste in de AD Mediapodcast. Van Nieuwkerk leek tussen neus en lippen door zijn DWDD-exit aan te kondigen, maar tv-journaliste De Jong zweeg. Waarom? “Daarna werd ik gebeld door een aantal mensen van: ‘Wat zegt hij nou?!’ Ja, weet je, volgens mij was het niet zo veel nieuws.Lees verder »

Bart Ettekoven: ‘André en Bridget geen blijvertje’

Geplaatst op Sun 15 Dec 2019 om 10:25

Bart Ettekoven, hoofdredacteur van het toonaangevende tijdschrift Weekend, denkt dat de relatie tussen zijn SBS 6-collega André Hazes jr. en zijn voormalig SBS 6-collega Bridget Maasland geen lang leven beschoren is. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in Shownieuws. De Brazes-relatie wordt door de showmedia op de voet gevolgd. Bijna iedereen heeft er wel een mening over, omdat het imago van beide sterren behoorlijk onder druk staat. Ze komen samen immers niet echt sympathiek over. Lees verder »
Rick Romijn vindt Nico Dijkshoorn lul eerste klas

Geplaatst op Sun 15 Dec 2019 om 9:45

Rick Romijn vindt Nico Dijkshoorn een lul eerste klas. Het is een vreselijke man en zijn optredens in De Wereld Draait Door zijn ook vreselijk. Dat heeft hij gezegd in zijn radioprogramma Veronica Inside. Romijn: “Op televisie is hij toch een beetje van lik-me-vestje bij De Wereld Draait Door? Ik heb zo’n hekel aan die gozer. Ik heb een paar keer ruzie met hem gehad. Hij heeft bij GeenStijl gezeten en toen zei hij: ‘Ik zet zometeen een column over jou op GeenStijl.’ Ik zei: ‘Ga je gang.’” Lees verder »

Brecht van Hulten: ‘RTL Boulevard wilde mij voor vast’

Geplaatst op Sun 15 Dec 2019 om 9:15

Brecht van Hulten in januari 2008: “Ik zou nooit RTL Boulevard kunnen doen. Afschuwelijk. Ik moet er niet aan denken dat ik me moet verdiepen in het privéleven van Patty Brard of Estelle Gullit. Het interesseert me gewoon niet waar zij hun boodschappen doen.” Ruim anderhalf jaar later maakte ze haar debuut als Boulevard-host: “Hoe kom ik hier terecht? Op zoek naar werk, gebeld en daar zit ik.” Tien jaar later heeft ze ineens een heel andere versie van hoe het allemaal gegaan is. Lees verder »

TROS prijst Gerard Joling: ‘Hij is larger than life’

Geplaatst op Sun 15 Dec 2019 om 8:45

RTL 4-coryfee Gerard Joling krijgt een flinke veer in de bips van de gezaghebbende tv-gids TROS Kompas. Hij mocht gisteren tijdens het Muziekfeest van het Jaar de prestigieuze TrosKompas Oeuvre Award 2019 in ontvangst nemen. Dat heeft de omroep laten weten. De jury van de prijs, bestaande uit de baas van de gids, de baas van Sterren NL en TROS-dj Daniël Dekker, vindt Joling een topper. “Gerard Joling is, zoals de Britten het zo mooi zeggen, ‘larger than life’“, laten ze weten. Lees verder »

Zaterdagavondamusement Paul de Leeuw is echt passé

Geplaatst op Sun 15 Dec 2019 om 8:20


De kijkcijfers van zaterdag 14 december 2019 (SKO)

Paul de Leeuw lijkt zich maar beter niet meer te kunnen wagen aan zijn grijsgedraaide zaterdagavondformat. De mensen pruimen het anno 2019 echt niet meer. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar zijn eerste zaterdagshow voor RTL 4 in het voorjaar nog vrij aardig scoorde – er keken gemiddeld 974.000 mensen naar Paul Pakt Uit – kwam zijn tweede programma, Pauls Nummer 1 Show, de afgelopen zeven weken uit op een gemiddelde 691.000 kijkers. Lees verder »
Volkskrant hekelt ‘flauwe wrok’ Angela de Jong

Geplaatst op Sat 14 Dec 2019 om 12:00

De Volkskrant vindt dat Angela de Jong zich maandag wel heel humorloos gedroeg aan tafel van De Wereld Draait Door. Terwijl Marcel van Roosmalen de lachers op zijn hand had vanwege zijn mislukte screentest voor Jinek-opvolger Op1, trok De Jong haar meest zure gezicht. Ze was weer vertrouwd boos op alles wat tv-land haar aandoet. “Je wil wel iemand waar je een beetje energie van krijgt en dat krijg ik niet van dit beeld“, merkte ze geërgerd op tijdens het geestige item. Lees verder »

Rob Goossens: ‘Bronnen Angela de Jong kloppen niet’

Geplaatst op Sat 14 Dec 2019 om 11:05

De steken onder water tussen Angela de Jong van het AD en haar evenknie Rob Goossens van De Telegraaf blijven maar doorgaan. Ditmaal valt Rob zijn conculega aan op haar onbetrouwbare bronnen. Dat is te lezen op Twitter. De Jong zit dag na dag smullend op de redactie vanwege alle perikelen in showbizzland en deze week zat ze daar midden tussenin, toen Matthijs van Nieuwkerk – waarbij ze te gast was – zijn vertrek leek aan te kondigen bij De Wereld Draait Door. Lees verder »

Beau spreekt AD tegen: ‘Ik ga door in 2020’

Geplaatst op Sat 14 Dec 2019 om 10:30

Beau van Erven Dorens twijfelt absoluut niet of hij in 2020 wel door wil gaan met zijn talkshow op RTL 4. Sterker nog: in april staat hij gewoon weer in het schema. Dat heeft de presentator vrijdagavond gezegd in Beau. Het AD kopte donderdag op zijn website: ‘Beau overweegt te stoppen met talkshow’, verwijzend naar de nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast. Daarin suggereert mediajournalist Gudo Tienhooven dat Van Erven Dorens er misschien mee ophoudt. Lees verder »

‘Rolf Wouters in 2020 met tandenborstelshow op SBS 6’

Geplaatst op Sat 14 Dec 2019 om 10:00

Rolf Wouters keert in 2020 terug op de buis bij SBS 6 met zijn legendarische tv-show Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet!. Dat heeft Albert Verlinde vrijdagavond onthuld in een speciale Beau-editie van RTL Boulevard. Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet! was in de jaren negentig te zien op Veronica. Het publiek van de show moest volledig klaar staan om diezelfde avond nog op vakantie te gaan naar een onbekende bestemming, want dat was de grote hoofdprijs. Lees verder »
Na The Voice Kids mogelijk ook Heel Holland Bakt Kids

Geplaatst op Sat 14 Dec 2019 om 9:30

Omroep MAX-baas Jan Slagter denkt na over een kindervariant van Heel Holland Bakt, net zoals The Voice of Holland de spin-off The Voice Kids heeft. Dat geeft hij vandaag aan in het AD. Heel Holland Bakt is één van de grootste kijkcijferhits van de NPO en een kindervariant zou gegarandeerd aanslaan. Het idee is volgens Slagter prematuur, maar hij is wel enthousiast. “Kinderen met hun ouders of grootouders, dat zie ik voor me. Want kinderen vinden bakken ontzettend leuk“, zegt hij. Lees verder »

RTL Boulevard vindt wijn familie Meiland zuur

Geplaatst op Sat 14 Dec 2019 om 9:00

Het is nog steeds niet helemaal pais en vree tussen RTL Boulevard en Martien Meiland. Verslaggever Aran Bade was gisteren bij de presentatie van de nieuwe Meiland-wijn en besloot die na afloop, aan de desk, af te kraken. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Bade vond de wijn niet zo lekker. “Rood was voor het vlees, zei hij, en wit voor de poisson. Ik heb die witte gedronken als enige wijn, want daarna gingen we snel weer naar de studio, en die was een beetje zurig, maar goed.Lees verder »

John de Mol ontsloeg Jochem van Gelder uit woede

Geplaatst op Sat 14 Dec 2019 om 8:30

John de Mol heeft Jochem van Gelder in 2017 op straat gezet bij SBS 6, omdat hij boos was over zijn langdurige deelname aan Wie is de Mol. Dat onthult de presentator vandaag in het AD. Van Gelder weigerde bij SBS 6 het ene na het andere programma. “Ik heb destijds drie keer een programma geweigerd bij John de Mol. Die pasten mij niet. De tweede keer werd ik ontboden op zijn kantoor, moest ik uitleg geven. Hij zei dat als ik het niet deed, dat uit angst was.Lees verder »

Piets Weerbericht grote winnaar op SBS 6-vrijdag

Geplaatst op Sat 14 Dec 2019 om 8:05


De kijkcijfers van vrijdag 13 december 2019 (SKO)

De films van SBS 6 blijven op vrijdagavond kansloos tegenover The Voice of Holland op RTL 4. Gisteren trok The Dark Tower 243.000 kijkers (4,5 procent), terwijl de talentenjacht kon rekenen op 1,8 miljoen kijkers (32 procent). Welk programma wél redelijk scoorde op de SBS 6-vrijdag? Piets Weerbericht, dat binnenkort de nek om gedraaid wordt om plaats te maken voor een hip weertrio vanuit een 3D-studio. Piet Paulusma scoorde 615.000 kijkers (15 procent). Lees verder »
Radioshow Dionne en Van Peperstraten heet Stax&Toine

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 18:00

De nieuwe dagelijkse radioshow die Toine van Peperstraten en Dionne Stax gaan presenteren in de middag van NPO Radio 1 krijgt de naam Stax&Toine. Dat heeft de uitzendende omroep AvroTros laten weten. Stax&Toine gaat op 6 januari in première en zal van maandag tot en met donderdag op zender zijn. Het is een soort RTL Boulevard op de radio, want naast het nieuws van de dag, is er ook ruimte voor ‘lifestyle, wonen, muziek, reizen en consumentenzaken’, aldus de omroep. Lees verder »

Jack Spijkerman schreeuwt tegen Wilfred Genee

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 16:00

Een van de ergste ruzies die Wilfred Genee ooit heeft gehad bij de televisie was met Jack Spijkerman. Ze hebben schreeuwend tegenover elkaar gestaan in een gang. Dat heeft de presentator gezegd in Radio Veronica. Spijkerman kreeg ten tijde van zijn overstap naar Talpa een hoop drek over zich heen, maar de kritiek van Genee raakte hem misschien nog wel het meest. “We hebben een paar stevige aanvaringen gehad in de tijd dat hij die overstap maakte naar Talpa.” Lees verder »

Edwin Evers en Radio 10 tasten elkaar af

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 14:15

Na een jaar gestopt te zijn met zijn ochtendshow op Radio 538 beleeft Edwin Evers maandag al zijn radiocomeback en wel bij zusterzender Radio 10. Hij zal er een week lang elke werkdag te horen zijn van 14.00 tot 16.00 uur. Dat heeft Talpa Radio laten weten. Het lijkt erop dat Evers en Radio 10 in deze tien uitzenduren gaan ontdekken of ze een beetje bij elkaar passen. Mogelijk volgt er dan in het nieuwe jaar een structureel plekje in de programmering van de golden-oldieszender.  Lees verder »

SBS 6 maakt tv-persoonlijkheid van Davina Michelle

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 14:05

SBS 6 maakt een tv-ster van Davina Michelle. Ze wordt jurylid in de nieuwe tv-show We Want More, waarin zangtalent strijdt om een geldbedrag van 100.000 euro. Dat heeft de zender laten weten. Naast Davina Michelle zal ook Trijntje Oosterhuis zitting nemen in de jury. Wie de andere drie juryleden zijn, wordt op een later moment bekend. “De vijf juryleden representeren allemaal verschillende muziekgenres. Met deze twee grote sterren is de toon gezet. De lat ligt hoog. Heel hoog.Lees verder »

‘Peter van der Vorst is een levensgevaarlijke man’

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 13:15

Peter van der Vorst is een levensgevaarlijke en radicaal linkse man, die nooit programmabaas van RTL had mogen worden. Het zou zomaar kunnen dat RTL Nederland door zijn toedoen ophoudt te bestaan. Dat zegt Robert Jensen in zijn YouTube-show. Jensen kent Van der Vorst al geruime tijd. “Peter van der Vorst, de man die mij ontslagen heeft bij RTL, kwam bij mij altijd in de radioshow en toen maakten we hem altijd belachelijk, want het was een radicaal linkse SP’er.” Lees verder »
Songfestival-baas Sietse shinet in sexy fotoshoot

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 12:30

Sietse Bakker, de grote man achter het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, heeft twaalf jaar geleden met een ontbloot bovenlijf op de cover van het Estse showbizzblad Kroonika gestaan. Dat meldt het NRC Handelsblad. Bakker werd destijds verliefd op de populaire zangeres Mari-Leen Kaselaan, die Estland vertegenwoordigde op het Songfestival. “Eind 2007 vliegt hij naar Estland en is hij twee jaar lang ‘de vriend van’, inclusief sexy photoshoot op de cover van showbizzblad Kroonika.Lees verder »

Piet mag van SBS 6 ‘oant moarn’ zeggen op NPO 1

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 12:00

SBS 6 heeft er geen probleem mee als Piet Paulusma zijn weerbericht op NPO 1 óók gaat afsluiten met de Friese groet ‘oant moarn’. Dat heeft een zegsvrouw van Talpa Network laten weten. De weersverwachting op locatie, het praatje met de mensen en de slotgroet met de kreet ‘oant moarn’ vormen al jaren hét recept van Piets Weer. Nu gaat Paulusma voor Omroep MAX precies hetzelfde doen, inclusief oant moarn. Mag dat wel, vroeg Wilfred Genee zich af op Radio Veronica. Lees verder »

Ghislaine Plag niet interessant genoeg voor late avond

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 11:30

Ghislaine Plag is niet interessant genoeg om een van de presentatoren te worden van Op1, de nieuwe late talkshow van NPO 1. Dat heeft de zenderleiding laten weten aan de presentatrice van Spraakmakers op NPO Radio 1. Plag is al jaren een van de succesvolste presentatrices van de publieke radio. Haar programma is onder meer bekend van de dagelijkse rubriek Mediaforum, waarin spraakmakers uit de media praten over actuele media-onderwerpen, zoals dus de komst van Op1. Lees verder »

Peter van der Vorst rekent op stijgende kijkcijfers GTST

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 11:00

Peter van der Vorst, die als tv-baas van RTL druk bezig is de puinhopen van Erland Galjaard op te ruimen, denkt dat de kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden gaan stijgen nu producent EndemolShine rigoureuze veranderingen aan het doorvoeren is. Dat laat hij weten in het AD. De lage kijkcijfers van GTST zijn niet eens nieuws meer. Sterker nog: het is pas nieuws als de soapserie weer een keertje degelijk scoort. En dat gaat binnenkort gebeuren, verwacht Van der Vorst. Lees verder »

Antoinnette Scheulderman haakte af bij Op1

Geplaatst op Fri 13 Dec 2019 om 10:30

Antoinnette Scheulderman is in de pilotfase afgehaakt bij de nieuwe late talkshow van NPO 1. Ze zag niets in het model waarbij duo’s elkaar om de dag gaan afwisselen. Dat heeft de journaliste gezegd in Ladies Night, waarin ze vaste gast in. Toen Scheulderman gevraagd werd voor het project was er nog sprake van twee duo’s die elkaar om de drie maanden – en dus niet elke dag – zouden afwisselen. “Ik ben nog in de eerste ronde gevraagd, waarbij je drie maanden op en drie maanden af zat.Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.