The Voice zet Anouk mogelijk in Ton Kas-kas

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 17:20

The Voice of Holland zet coach Anouk komend seizoen mogelijk in een glazen cabine, geïnspireerd op de Ton Kas-kas uit de actuele talkshow Promenade. Dat heeft een woordvoerder van RTL 4 laten weten. Promenade-deskundige Ton Kas is behoorlijk bang voor het coronavirus en verzorgt zijn bijdrages aan het programma daarom vanuit een glazen kubus. Zoiets kan ook werken voor Anouk, die als astmapatiënt enorm huiverig is om het gevreesde virus op te lopen in de studio. Lees verder »

Meilandjes zwemmen in euro’s: ‘Vijf ton eigen geld!’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 16:15

Martien Meiland en de rest van zijn tv-familie baden in het geld dankzij hun lucratieve realitysoap op SBS 6. Ze hebben vijf ton aan eigen geld in hun nieuwe Hengelose boerderij gestoken. Dat heeft Mark Labrand gezegd in Shownieuws. De meeste mensen nemen een volledige hypotheek op hun nieuwe woning, maar de Meilandjes hoefden niet de volledige 900.000 euro te financieren. Meer dan de helft van de aankoopsom konden ze namelijk uit hun eigen zak betalen. Lees verder »

Wietze niet terug naar Mattie, blijft bij Radio 538

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 15:15

Wietze de Jager verlengt zijn contract bij Talpa Radio. Ook de komende drie jaar is hij een van de stemmen van Radio 538, de op een na grootste zender van de radiogroep. Dat heeft hij vanochtend verklapt op de radio. Eigenlijk mocht Wietze het nieuws over zijn contractverlenging pas maandag naar buiten brengen, maar hij praatte zijn mond voorbij en een redacteur van Metro zat te luisteren. “Wietze heeft een contract binnengesleept“, hoorde zij zijn sidekick zeggen. Lees verder »
Rambam-ster Linda Hakeboom (34) heeft borstkanker

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 14:40

Tv-maakster Linda Hakeboom, bij veel mensen bekend van Rambam, is getroffen door borstkanker. De komende tijd zal een behandelplan worden opgesteld. Dat laat ze weten in een bericht op Instagram. De 34-jarige Linda is er behoorlijk van geschrokken. “Ik heb helaas slecht nieuws gekregen. Het knobbeltje dat ik ontdekte blijkt kwaadaardig. Ik heb borstkanker… Dat is een heel gek bericht om te krijgen en het stof moet nog een beetje neerdwarrelen hier merk ik.” Lees verder »

Olcay baalt van knalgele jurk: ‘Kostte paar duizend euro’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 14:00

Olcay Gulsen baalt achteraf gezien enorm van de knalgele jurk waarmee ze jaren geleden naar de Prix de la Mode-uitreiking ging (zie foto’s op Google). Het ziet er niet uit en het was veel te duur. Dat zegt ze in de Grazia. De Talpa-ster ziet het als de grootste flater uit haar carrière. Het is gewoon niet om aan te zien, zegt ze achteraf. “Een knalgele asymmetrische jurk van Proenza Schouler met een enorme pofschouder. Hij kostte echt een paar duizend euro“, zo laat ze weten in het blad. Lees verder »

Dries Roelvink mogelijk toch weer terug op NPO Radio 1

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 13:25

Dries Roelvink keert over een aantal maanden mogelijk toch weer gewoon terug met zijn dagelijkse column in de NPO Radio 1-show van Sven Kockelmann. Vier weken na zijn vertrek heeft hij al een beetje spijt. Dat geeft hij aan in de Nieuwe Revu. Na 2,5 jaar besloot Dries vorige maand om te stoppen in het programma 1 op 1. “Soms neem je iets te overhaast een beslissing. En dat besefte ik inderdaad op dat moment. Zoals Sven dat later ook had, hè?“, zegt de volkszanger. Lees verder »

‘Bram Moszkowicz in schapenshow is echt armoedig’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 12:30

Het is buitengewoon armoedig dat Bram Moszkowicz zich laat lenen voor het nieuwe programma Schapendrijven with the Stars op SBS 6. Hij heeft kennelijk behoefte aan aandacht. Dat zegt zanger Ben Cramer in de Weekend. Bram vormt in de nieuwe BN’er-show, die officieel overigens Het Hek van de Dam heet, een kandidatenkoppel met Rachel Hazes. Samen moeten ze een kudde schapen begeleiden. Wat een armoe, vindt Ben. Als hij Bram was geweest, dan had hij dit nooit gedaan. Lees verder »
Geen verrassing: RTL zet Fred van Leer op Drag Race

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 12:10

Een goede, maar geen verrassende match: Fred van Leer is door RTL’s Videoland ingeschakeld om de Nederlandse versie van de Amerikaanse hitshow RuPaul’s Drag Race te presenteren. In een ludiek filmpje (zie onderstaand) nodigt dragqueen RuPaul hem uit om de presentatie op zich te nemen. “Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik Drag Race Holland mag presenteren met de zegen van RuPaul! Wat een droom!‘, aldus de 43-jarige tv-stylist uit Rotterdam. Lees verder »

SBS 6 komt met tweede seizoen We Want More

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 11:15

De nieuwe John de Mol-productie We Want More was deze zomer de enige goed scorende prime-time-titel van SBS 6 en er komt dan ook een tweede seizoen aan. Dat heeft Johnny de Mol, die de show samen met Wendy van Dijk aan elkaar praat, gisteren gezegd in Shownieuws. We Want More, dat komend weekend zijn eerste finale beleeft, mag verder. “Er komt een tweede seizoen. Het was een succes, het heeft goed gescoord en de reacties waren goed, dus er komt een tweede.” Lees verder »

Ruud de Wild: ‘Ben jij broer Patrick Kicken? Gadver!’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 10:15

Ruud de Wild heeft een luisteraar die gisteren meedeed aan een spelletje in zijn radioprogramma behoorlijk afgesnauwd, omdat hij de broer van Patrick Kicken is. Dat was te horen in de uitzending op NPO Radio 2. Ruud speelde een dertien-in-een-dozijn-radiospelletje waarbij de luisteraar moest raden welk liedje er precies gedraaid werd. “Met wie spreek ik?“, vroeg Ruud. “Henri Kicken“, zei de luisteraar. Ruud vervolgens weer: “Henri Kicken, en jouw antwoord is Madonna?Lees verder »

Airen Mylene: ‘Bridget Maasland is echt naïef’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 9:45

Shownieuws-ster Airen Mylene vindt dat Bridget Maasland ongelooflijk naïef is geweest tijdens haar avontuurtje met André Hazes jr. Dat geeft ze aan in gesprek met de Weekend. Na maandenlang iedere poep en scheet van hun datingavontuur te hebben gedeeld op Insta, begon Bridget na hun break-up met een boze vinger naar de media te wijzen. Die zouden hun relatie hebben verkracht door over al die Insta-poepjes en -scheetjes te berichten. Dan weet je niet hoe het werkt, zegt Airen. Lees verder »
Dyantha Brooks in de bres voor geplaagde manager

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 9:25

Dyantha Brooks springt in de bres voor haar geplaagde manager René Smit van het artiestenbureau The Right Place. Hij is eerlijk en transparant. Dat zegt de Shownieuws-presentatrice in een bericht op Instagram. Naast wat B-artiesten van televisie, managet René ook voetballer Nathan Rutjes, maar het tijdschrift Voetbal International zette gisteren helder uiteen dat hij dat niet bepaald kundig doet. Vervolgens noemde Humberto Tan hem daarna ook nog eens een slechte manager. Lees verder »

Jim Bakkum kotst op Nieuwe Revu: ‘Schaam jullie!’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 8:45

Jim Bakkum, de ietwat saaie huispapa die op z’n Jan Versteeghs af en toe nog zijn shirt uittrekt om wat bakvisjes te laten gillen, is helemaal woest op de Nieuwe Revu. Dat laat hij weten op Instagram. Het tijdschrift geeft columnist Herman Brusselmans elke week een podium om een bekende Nederlandse vrouw af te kraken en ditmaal is Jims ietwat mollige vriendin Shirma Rouse aan de beurt. Jim las de column en bleek daarna ineens toch wat temperament in zijn lijf te hebben. Lees verder »

Rob Goossens: ‘SBS 6 laat spierballen rollen’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 8:20

Rob Goossens vindt dat SBS 6 spierballen toont door maandag – zo’n twee weken voor de traditionele start van het tv-seizoen – al te beginnen met De 5 Uur Show. Dat zei hij gisteren in RTL Boulevard. Bij twee progressieve dames uit de VPRO-hoek die ineens het campingpubliek van SBS 6 moeten gaan vermaken, denken de meeste mensen aan de Titanic die op een ijsberg afraast, maar tv-kenner Rob heeft het dus over spierballen. Hij is onder de indruk van de concurrent. Lees verder »

Lang Leve De Liefde geen tv-hit: ‘Maar is fantastisch!’

Geplaatst op vr 14 aug 2020 om 8:00


De kijkcijfers van donderdag 13 augustus 2020 (SKO)

Lang Leve De Liefde doet het niet verkeerd in de vooravond van SBS 6, maar een echte hit is het met zo’n 8 procent marktaandeel ook weer niet. Het programma verdient echter wel alle aandacht, vindt de bekende techjournalist Daniël Verlaan van RTL. Hij is helemaal verzot op de datingshow van de concurrent en wijst zijn volgers op het programma. “Ik heb een nieuwe hobby: Lang Leve de Liefde kijken“, aldus de journalist, die de datingshow terugkijkt via de online videodienst Kijk. Lees verder »
Hilversum is veilig: Frits Sissing in quarantaine

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 16:45

Frits Sissing is in contact geweest met een coronapatiënt. Hij is per direct in quarantaine geplaatst en kan daarom op 19 augustus niet de tv-show Nederland Staat Op Tegen Kanker presenteren. Dat heeft AvroTros laten weten. Om te voldoen aan alle richtlijnen blijft Frits veertien dagen thuis en dat is maar goed ook, want voor je het weet ligt de halve tv-wereld op apegapen. Gelukkig had de AvroTros een goede vervanger in huis, namelijk Dionne Stax. Zij is momenteel geen coronarisico. Lees verder »

Oudjes overlijden aan corona tijdens draaipauze Witzier

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 16:35

Anita Witzier heeft het nieuwe seizoen van Anita Wordt Opgenomen gedraaid in bejaardentehuizen en dat is in coronatijd een flinke uitdaging gebleken: de opnames zijn niet verlopen zoals gepland. Ze begon met filmen vóór de coronacrisis en toen de opnames weer hervat konden worden, bleken een aantal deelnemende ouderen te zijn overleden aan corona. Aan een aantal verhaallijnen in de nieuwe tv-reeks is daardoor wel een héél abrupt einde gekomen, zo laat Anita weten in een persbericht. Lees verder »

Wolter Kroes is geen familie van Doutzen Kroes

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 15:15

Doutzen Kroes en Wolter Kroes zijn geen familie van elkaar. Wel kent hij mensen die haar goed kennen. Dat geeft de volkszanger, bekend van Viva Hollandia, aan in gesprek met Nieuwe Revu. Doutzen en Wolter delen allebei dezelfde achternaam, maar daar houden de gelijkenissen – gelukkig voor Doutzen – op. “Doutzen en ik zijn geen familie, haha. Ik heb haar nog nooit ontmoet, helaas niet! Maar ze staat zeker op mijn bucketlist om eens kennis mee te maken“, zegt hij. Lees verder »

Hilversum vecht nog niet om Renate Gerschtanowitz

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 14:30

Bijna anderhalf jaar na haar vertrek bij Shownieuws wordt er in Hilversum nog altijd niet gevochten om haar diensten. Er zit niets in het verschiet als het gaat om tv-programma’s. Dat vertelt ze in de nieuwe Weekend. Renate vertrok na 6,5 jaar bij Shownieuws omdat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Nu leeft ze van de portemonnee van haar man Winston en heeft ze een kattensite gemaakt. Als die tv-comeback er niet komt, vindt Renate het eigenlijk ook niet zo erg. Lees verder »

Dries heeft dwangneurose: ‘Ik móet Harry Mens kijken’

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 13:45

De muzikale treurwilg Dries Roelvink heeft last van dwangneuroses. Eén daarvan is dat hij op zondagochtend móet kijken naar de gesponsorde talkshow van Harry Mens. Dat vertelt hij in de Villamedia. Dries is een beetje de Matthijs van Nieuwkerk van de muziek: heeft ook allemaal eigenaardigheden. “Aan vaste rituelen hou ik me vast. Als ik een ambulance zie dan tik ik onder mijn voet en op mijn hoofd. Dat betekent dat je nooit in een ambulance terecht komt“, legt hij uit. Lees verder »
Nieuw logo Televizier-ring moet meer glamour uitstralen

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 12:45

Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt er al jaren van beticht polderglamour te bedrijven. Het team achter het gala heeft zich dan ook even goed achter de oren gekrabd en presenteert vandaag de oplossing: een nieuw logo. Hiermee moet het allemaal net wat meer échte glamour krijgen. “Het nieuwe beeldmerk laat zich omschrijven als modern en klaar voor de toekomst. Het straalt daarnaast glamour en allure uit. Precies waar Televizier voor staat“, laat een woordvoerder vandaag weten. Lees verder »

Christine van der Horst: ‘Media, bel mij niet!’

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 12:20

Christine van der Horst wil geen aandacht meer van de media. Ook kleinere verzoeken, bijvoorbeeld om een quote te geven, slaat ze af. Dat geeft ze aan in de Nieuwe Revu. Het tijdschrift heeft een rubriek waarin BN’ers hun mening geven over andere BN’ers en in het kader daarvan werd Christine gebeld. Zij heeft jarenlang het bekende nachtprogramma Nachtsuite gemaakt, waarin ook veel bespelletjes zaten. Het programma ging van de buis omdat het te veel geld kostte. Lees verder »

Nicolette’s Insta-lachzak Bas: ‘We hebben 19 bedrijven’

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 11:35

Insta-lachzak Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, runt samen met zijn vrouw 19 bedrijven. Hun brasserie in BN’er-enclave is er daar slechts één van. Dat zegt hij in de AT5-show De Zwoele Stad. Bas heeft het helemaal gemaakt. “Mijn vrouw en ik hebben samen zo’n negentien bedrijven. Dat is bijvoorbeeld een restaurant hier in Amsterdam: Brasserie Van Dam. Dat is dan wat meer van m’n vrouw. Verder is het vooral de marketingkant. We doen veel dingen in Amsterdam.” Lees verder »

RTL blijft oude-media-baas John de Mol mijlenver voor

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 11:05

Voor RTL Nederland en Talpa Network is lineaire televisie nog altijd de grootste cash cow, maar het is evident dat er meer en meer kijktijd besteed wordt aan nieuwe media. Op dat gebied blijft RTL het bedrijf van John de Mol mijlenver voor: waar de mediamiljardair nog altijd ligt te pruttelen in zijn oude-media-jacuzzi, zet RTL flinke stappen vooruit met zijn videodienst Videoland. Het aantal abonnees komt nu uit op een behoorlijk forse 844.200, zo heeft Nederlands MediaNieuws uitgerekend. Lees verder »

Talpa brengt vriendin Hélène Hendriks in problemen

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 10:35

Een goede vriendin van Hélène Hendriks is ernstig in de financiële problemen gekomen doordat ze haar freelance-job bij Talpa Network verloor vanwege de coronacrisis. Dat vertelt de presentatrice aan BMTV. Hélène heeft een vast contract bij Talpa, maar dat gold niet voor haar vriendin. Ze voelde zich er een beetje lullig over. “Ik voelde me op meerdere fronten best wel bezwaard. Eén van mijn beste vriendinnen is freelancer en die werkt dus ook voor Talpa“, zo legt ze uit. Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.