Oeps: Merel Westriks Ladies Night naar 145.000 kijkers

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019 om 8:00


De kijkcijfers van woensdag 20 november 2019 (SKO)

Merel Westrik ziet de kijkcijfers van haar wekelijkse vrouwentalkshow Ladies Night flink instorten op Talpa Networks’ Net5. De zesde aflevering kwam gisteren niet verder dan 145.000 kijkers en 3,2 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het kijkcijferverloop van Ladies Night is vrij deprimerend. De eerste vijf afleveringen scoorden 378.000 (8,5 procent), 282.000 (5,8 procent), 202.000 (4,4 procent), 267.000 (5,6 procent) en 184.000 kijkers (3,8 procent). Lees verder »

Herman den Blijker stapt over van RTL naar Talpa

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 19:44

Herman den Blijker maakt per 1 januari 2020 de overstap naar Talpa Network. Hij tekende onlangs een meerjarig contract bij het multimediabedrijf. Dat heeft Talpa laten weten. Den Blijker wordt breed ingezet bij de televisiezenders, zo laat een woordvoerder van het mediabedrijf van John de Mol weten. De exacte invulling van de programma’s die hij gaat maken en hoe de andere gezamenlijke activiteiten eruit gaan zien, wordt op een later moment bekend gemaakt, aldus Talpa. Lees verder »

Linda de Mol (55) wordt ouder: ‘Ik vergeet mijn teksten’

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 16:15

Ook een ouder wordende tv-koningin ontkomt niet aan ouderdomskwaaltjes. Nu Linda de Mol de 60 jaar nadert, merkt ze dat haar geheugen in rap tempo verslechtert. Dat zegt de SBS 6-presentatrice in haar eigen LINDA. De Mol voelt zich steeds vaker een oudere vrouw. Dat merkt ze bijvoorbeeld als ze haar teksten aan het leren is. “Nog zoiets: vroeger had ik een geheugen als een ijzeren pot, ik hoefde een tekst maar twee keer te lezen en dan zat-ie erin. Heb ik ook niet meer.Lees verder »
Staatssecretaris Ankie wil geen talkshowpardon meer

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 15:30

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol, die over asiel en migratie gaat, wil dat er in de toekomst geen talkshowpardon meer komt. Dat laat ze vandaag weten in gesprek met de Volkskrant. Door de ellenlange asielprocedure in ons land ontstaan er schrijnende gevallen die via een publiciteitsoffensief in de media alsnog asiel afdwingen, zoals bijvoorbeeld de Armeense kinderen Lili en Howick. Als je maar op tv komt, krijg je een vergunning, zo leek het. Het heet het talkshowpardon. Lees verder »

Collega’s zetten Leonie onder druk over Mol-deelname

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 14:45

Leonie ter Braak werd dinsdag in Shownieuws flink doorgezaagd over haar vermeende deelname aan de NPO 1-hit Wie is de Mol. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Er gaan al langere tijd geruchten dat Leonie in het komende seizoen, dat op 11 januari van start gaat, een van de kandidaten zou zijn, maar zelf ontkent ze dat. “Draai het onderwerp maar even naar jezelf, want het gerucht gaat dat jij in dat nieuwe seizoen te zien bent vanaf 11 januari“, zei Evert Santegoeds. Lees verder »

‘AD-diva Angela de Jong sieraad van de journalistiek’

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 14:00

Angela de Jong krijgt vandaag een veer in de bips gestopt door Gerry van der List. Hij vindt haar een ‘sieraad van de journalistiek’. Dat laat hij weten in een column voor Elsevier. Van der List wijst op de laatste rel rondom De Jong. Ze uitte kritiek op het saaie SBS 6-programma van Britt Dekker, maar de realityster blijkt helemaal niet tegen kritiek te kunnen. Kennelijk heeft ze ook al last van het Talpa-virus, waarbij men zich met een clubje ja-knikkers omringt, kaatste De Jong terug. Lees verder »

Gerald Roethof bedankt Pauw: ‘Minder last van politie’

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 13:15

De bekende advocaat Gerald Roethof heeft dankzij zijn toegenomen bekendheid, die hij vooral te danken heeft aan zijn optredens bij Pauw, minder last van politie die hem staande houdt in zijn dure bolide. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Pauw. Roethof zat aan tafel om te praten over het racismeprobleem in Nederland en sprak daarbij ook over zijn eigen ervaringen. “Ik heb bizarre situaties meegemaakt, maar nu heb ik er openlijk helemaal geen last van“, zo liet hij weten op NPO 1. Lees verder »

’Tv-show Gordon en Patty wordt verrassing van seizoen’

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 12:30

Gordon denkt dat de nieuwe tv-reeks die hij maakt met Patty Brard de Chateau Meiland van het seizoen wordt, oftewel de verrassing van het tv-jaar. Dat geeft hij aan in een bericht op Instagram. Onder het mom van ‘van samen aan de coke naar samen in een soap’ reizen Gordon en Patty momenteel de wereld over ‘op zoek naar de eeuwige jeugd’. Ze hebben net opnames in Tokio achter de rug en daar kreeg Gordon het gevoel dat dit toch echt wel de tv-verrassing van het jaar kan gaan worden. Lees verder »

Merel Westrik verbiedt Shownieuws vragen over relatie

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 11:45

Merel Westrik heeft het formele jasje van het RTL Nieuws ingeruild voor een vrouwenprogrammaatje op Net5, maar is nog niet helemáál losgekomen. Ze liet zich dinsdag interviewen door Shownieuws, maar verbood het programma privévragen te stellen. Dat werd gemeld in de uitzending op SBS 6. Merel is momenteel shownieuws, omdat ze een relatie blijkt te hebben met oud-nieuwscollega Pepijn Crone. Daar wilde Olcay Gulsen namens Shownieuws alles van weten. Lees verder »

Ruud de Wild: ‘Over vijf jaar niet meer op NPO Radio 2′

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 11:00

Ruud de Wild denkt dat hij over vijf jaar niet meer te horen is met zijn populaire middagshow op NPO Radio 2. Hij blijft nooit te lang plakken bij één werkgever. Dat heeft de radio-dj gezegd in het programma De Perstribune van NPO Radio 1. De Wild is momenteel 50 jaar oud en denkt dat hij op z’n 55ste ook niet meer zo past op Radio 2. “Dat kan ook niet. Dan ben ik 55 en dan moet ik naar Radio 5 toch? Of naar Radio 10 of naar MAX. Of weet ik veel“, zegt hij met een glimlach. Lees verder »

Carlo Boszhard stelt voor om Pieten oranje te maken

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 10:30

Dat we over tien jaar geen Zwarte Piet meer kennen in Nederland begint steeds duidelijker te worden, maar hoe we de knechten van Sinterklaas dan wél moeten gaan schminken is nog steeds een punt van discussie. Inmiddels lijken de meeste partijen voor roetvegen te kiezen – dat staat het dichtst bij hoe het kinderfeest bedoeld is – maar er zijn ook mensen die pleiten voor bonte pieten: kinderen zijn immers gek op felle kleuren. Carlo Boszhard pleit nu voor pieten in de nationale kleur: oranje. Lees verder »

Jandino boos op Rutte: ‘Laat dit niet over aan BN’ers!’

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 10:00

SBS 6-ster Jandino Asporaat vindt dat minister-president Mark Rutte meer leiderschap moet tonen in de huidige discussie over racisme in Nederland. Hij laat het te veel over aan prominenten en BN’ers. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Pauw. Er is veel controverse over een speler van Excelsior die zondag racistisch werd bejegend door supporters van FC Den Bosch. Ze noemden een geëmotioneerde Mendes Moreira onder meer ‘k-neger, k-zwarte en k-katoenplukker’.  Lees verder »

NU.nl beledigt Chantal Janzen: ‘Ben je over the hill?’

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 9:30

NU.nl-ster Chris Helt heeft RTL 4-ster Chantal Janzen tijdens zijn rijdende talkshow min of meer gevraagd of ze niet een beetje over the hill is. Dat is te zien op de populaire nieuwssite. Na een aantal succesvolle seizoenen van Chantal Blijft Slapen, was haar show Chantals Pyjama Party onlangs niet zo’n groot succes. Helt begon het gesprek heel vleiend. “Ik ben heel zenuwachtig, want jij bent voor mij wel echt Champions League. Ik heb al een paar keer gevraagd of jij mee wilde en dat lukte steeds niet.Lees verder »

Henny Huisman: ‘Mijn dank gaat uit naar Wilfred Genee’

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 9:00

Henny Huisman heeft het volledig aan Wilfred Genee te danken dat hij volgend jaar, vijf jaar na het Surprise Surprise-debacle (foto), weer terugkeert op de buis bij SBS 6. Dat zegt hij vandaag in het AD. Huisman komt met een Glamourland-achtig programma, getiteld Waar Is Dat Feestje. Hij heeft er veel zin in. “Mijn dank gaat uit naar Wilfred Genee. Die heeft zijn nek uitgestoken voor mij, zowel in zijn programma als intern bij Talpa. Henny moet terug op televisie, vond hij“, aldus de tv-dino. Lees verder »

‘De Mol heeft miljarden, waarom dan zo veel troep?’

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 8:30

Cabaretier Kees van Amstel begrijpt er niets van dat John de Mol zó steenrijk is, maar dan toch zó veel goedkope tv-kopieën uitzendt op zijn ‘creatieve speeltuin’ SBS 6. Dat heeft hij gezegd in zijn hoedanigheid als ‘Druktemaker’ van NPO Radio 1. Hij doelt bijvoorbeeld op Ik Vertrek-kopie Wij Emigreren. “Waarom ga je in je mooie juwelierszaak nep-Rolexen verkopen? Niks creatieve speeltuin, gewoon keihard andermans succes kopiëren als een Chinese fabrikant“, zegt hij. Lees verder »

Home Alone blijft erg magertjes bekeken op SBS 6

Geplaatst op Wed 20 Nov 2019 om 8:05


De kijkcijfers van dinsdag 19 november 2019 (SKO)

Of er nou wel of geen voetbal aan de andere kant is: het SBS 6-programma Home Alone blijft erg mager bekeken. Ook gisteren trok de realityserie veel minder bekijks dan lead-in Paleis voor een Prikkie. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar SBS 6 concurrent RTL 4 om half negen overtroef met het door 675.000 mensen (12 procent) bekeken Paleis voor een Prikkie, moest Home Alone aansluitend genoegen nemen met slechts 294.000 kijkers (5 procent). Lees verder »

Fidan Ekiz schept in DWDD duidelijkheid over talkshow

Geplaatst op Tue 19 Nov 2019 om 19:20

Fidan Ekiz heeft vanavond als tafeldame in De Wereld Draait Door eindelijk duidelijkheid geschept over haar rol in de opvolging van Eva Jinek. Ze is er nog steeds over in gesprek, al zijn de plannen bij de NPO veranderd. Dat heeft ze vanavond gezegd in de uitzending op NPO 1. De NPO wilde heel erg graag dat Fidan Ekiz en Tijs van den Brink een vast duo zouden gaan vormen op de late avond van NPO 1, maar Ekiz voelde zich niet ervaren genoeg. Nu wordt er gepraat over een nieuw model. Lees verder »

SBS-classic Komt Een Man terug, 360 nieuwe moppen

Geplaatst op Tue 19 Nov 2019 om 15:30

Komt Een Man Bij De Dokter begint inmiddels een echte SBS 6-klassieker te worden. Het programma, dat in 2012 begon, is nog maar vijf seizoenen onderweg, maar met alle herhalingen die als vullertjes worden gebruikt lijken het er wel vijftien. Op ‘veler verzoek’ heeft producent Talpa Fictie weer wat nieuwe afleveringen gemaakt en die reeks van twaalf afleveringen is vanaf 30 november elke zaterdagavond om 22.00 uur op zender. Dit jaar met twee bijzondere gastoptredens. Lees verder »

Wierd Duk boos over ‘besmeuring’ ex-partner Fidan Ekiz

Geplaatst op Tue 19 Nov 2019 om 14:45

Wierd Duk is woest over de ‘besmeuring’ van zijn ex en moeder van zijn kind Fidan Ekiz in Het Parool. Het is ronduit ‘schokkend’. Dat laat de Telegraaf-prominent weten op Twitter. Ekiz wordt in de krant door één of andere UvA-professor weggezet als een soort extreemrechts type dat geen podium zou mogen krijgen op NPO 1, dat haar een talkshow wilde geven. “Nog even over die besmeur-column door notabene een gepromoveerd sociaal-wetenschapper in het Parool“, begint hij. Lees verder »

Wilfred Genee teleurgesteld in Henny Huisman

Geplaatst op Tue 19 Nov 2019 om 14:00

Wilfred Genee is teleurgesteld in Henny Huisman. Hij had de primeur over zijn tv-comeback aan de radiovariant van Veronica Inside moeten gunnen. Dat heeft Genee hem gisteren telefonisch laten weten op Radio Veronica. Genee heeft Huisman eigenhandig naar binnen gewerkt bij Talpa Network en dat heeft hem nu een Glamourland-achtige show opgeleverd. Genee wist daar al maanden van, maar hield het op verzoek van Huisman nog even geheim. Wel beloofde Huisman hem de primeur. Lees verder »

André noemde zoontje in december nog ‘publiekskindje’

Geplaatst op Tue 19 Nov 2019 om 13:15

André Hazes jr. verkocht de geboortefoto van zijn zoontje aan de roddelbladen, zette hem in voor een vorstelijk betaalde tv-commercial, sleept het mannetje dag in dag uit voor de Insta-camera en ging vorige maand in ruil voor een uitgebreide fotoreportage op kosten van de Privé naar Bonaire met zijn zoontje. Maar nu zijn gezinsgeluk voorbij is, wil hij de roddelbladen het zwijgen opleggen. Hij heeft Peter R. de Vries ingeschakeld om te procederen tegen Privé, waar hij pas nog mee op reis was. Lees verder »

Tan graag naar Songfestival: ‘Maar niet als Zwarte Piet’

Geplaatst op Tue 19 Nov 2019 om 12:30

Humberto Tan gaat graag het podium op als presentator van het Eurovisie Songfestival, maar dan niet verkleed als Zwarte Piet. Dat laat hij met een knipoog weten in reactie op uitspraken van Marga Bult in Café Hendriks & Genee. Bult gaf in de talkshow aan dat ze het wel leuk zou vinden als ‘het kleurtje’ Humberto Tan de show samen met Chantal Janzen zou presenteren. Op de vraag waarom ze hem ‘het kleurtje’ noemde, antwoordde ze: “Nou, omdat we het net over Zwarte Piet hadden.Lees verder »

‘Fidan niet politiek correct genoeg voor late avond NPO’

Geplaatst op Tue 19 Nov 2019 om 11:45

Het is maar goed dat Fidan Ekiz zich naar verluidt heeft teruggetrokken als potentiële opvolger van Eva Jinek op de late avond van NPO 1. Ze is namelijk te kritisch over de moslimgemeenschap. Dat schrijft UvA-docent Reza Kartosen-Wong, die zich op verschillende manieren bezighoudt met het thema ‘diversiteit en inclusie’, in een stuk in Het Parool. Ekiz is te licht en beschikt niet over voldoende journalistieke kwaliteit, zegt hij. “Ze wordt ook gehinderd door haar vooroordelen over moslims.” Lees verder »

Siham Raijoul (33) volgt ontslagen Hart-vijftigers op

Geplaatst op Tue 19 Nov 2019 om 11:05

Siham Raijoul (33) gaat eind januari volgend jaar aan de slag bij Hart van Nederland. Ze is een van de opvolgers van de ontslagen presentatrices Gallyon van Vessem (50) en Selma van Dijk (50). Dat heeft SBS 6 zojuist bekendgemaakt. Raijoul heeft jarenlang bij Omroep Brabant gewerkt en is op dit moment werkzaam bij het NOS Jeugdjournaal. Nu maakt ze de overstap bij SBS 6. “Bij Hart van Nederland krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen als journalist en presentator.” Lees verder »

Hazes-zaak Peter R. kansloos geacht in eigen Boulevard

Geplaatst op Tue 19 Nov 2019 om 10:40

De zaak die Peter R. de Vries namens André Hazes jr. gaat voeren tegen weekblad Privé werd gisteren in zijn eigen RTL Boulevard niet erg kansrijk geacht door juriste Charlotte Meindersma. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Hazes is er boos over dat zijn 3-jarige zoontje op de cover van weekblad Privé staat met daarbij de tekst ‘Hoe leg je HEM dit uit?’ en heeft het kantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld om Privé-baas Evert Santegoeds op zijn knieën te krijgen. Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.