Jeroen Pauw vindt NPO-plan inspiratieloos compromis

Geplaatst op Sat 15 Jun 2019 om 13:00

Jeroen Pauw vindt het plan van Arie Slob voor de NPO een inspiratieloos compromis. Hij ziet er totaal geen noodzaak in om het derde net om te vormen tot NPO Regio. Dat heeft de talkshowhost vrijdagavond gezegd in Pauw. NPO 3 wordt straks een venster voor de regionale omroepen: in Flevoland krijgt men daar op termijn Omroep Flevoland te zien, in Limburg L1. “Ik heb zelf een kabel thuis en daarop kun je álle regionale zenders van het hele land op ontvangen.Lees verder »

Nieuwsuur confronteert Arie Slob met NPO-plannen

Geplaatst op Sat 15 Jun 2019 om 12:00

Mariëlle Tweebeeke is vrijdag afgereisd naar Den Haag om mediaminister Arie Slob te confronteren met de onbenullige plannen voor de NPO. Zijn antwoorden waren net als het publieke-omroepplan inspiratieloos. Dat was vrijdag te zien in de uitzending van Nieuwsuur. De NPO mag van Slob straks alleen nog reclame uitzenden van 20.00 tot 00.00 uur en NPO 3 wordt een doorgeefluik voor de regionale zenders, wat gezien het tv-aanbod anno 2019 natuurlijk totaal onnodig is. Lees verder »

Arie Slob overwoog vier scenario’s reclamevrije NPO

Geplaatst op Sat 15 Jun 2019 om 11:15

Het lag al even op tafel wat mediaminister Arie Slob de NPO aan wil doen, maar vrijdag maakte hij de plannen officieel: de publieke omroep wordt reclamevrij tot 20.00 uur en moet daardoor twintig miljoen euro bezuinigen én NPO 3 wordt op termijn NPO Regio. Critici vragen zich af waarom er nou precies voor acht uur is gekozen; de reclameblokken rondom DWDD leveren immers goud geld op. In een brief aan de Tweede Kamer laat weten dat de coalitie vier scenario’s overwoog. Lees verder »
AvroTros: ‘Dionne en Humberto gaan elkaar niet zien’

Geplaatst op Sat 15 Jun 2019 om 10:20

Dionne Stax en Humberto Tan zullen elkaar niet tegen het lijf lopen in het gebouw van AvroTros als ze een tijdslot gaan delen op NPO Radio 1. Dat heeft woordvoerder Eric Dekker van die omroep gezegd tegen Shownieuws. Stax zal vanaf 2020 elke maandag tot en met donderdag samen met Toine van Peperstraten een middagshow gaan presenteren op NPO Radio 1 en op vrijdag geeft de AvroTros hun tijdslot aan haar oud-minnaar Humberto Tan. Een verrassende keuze. Lees verder »

Humberto Tan gaat tijdslot delen met Dionne Stax

Geplaatst op Sat 15 Jun 2019 om 9:40

Een beetje bizar is het wel: het nieuwe dagelijkse middagprogramma dat Dionne Stax en Toine van Peperstraten vanaf 2020 gaan presenteren op NPO Radio 1 zal op vrijdag gepresenteerd worden door haar oud-minnaar Humberto Tan. Dat heeft Albert Verlinde vrijdagavond onthuld in 6 Inside. AvroTros koos er bewust voor om Dionne en Humberto niet samen in een persbericht te zetten. “Dit zou weer stof zijn voor speculatie en pijnlijk zijn voor Humberto en zijn vrouw Ineke.” Lees verder »

RTL 4 zet alle juryleden drie Voice-edities op een rij

Geplaatst op Sat 15 Jun 2019 om 9:20

The Voice is het belangrijkste programma van RTL 4. Niet alleen de reguliere editie, maar ook de kids- en seniorvariant zijn regelrechte kijkcijferhits. De coaches geven smaak aan de show en nu is duidelijk wat de jurysamenstelling is van de komende edities. De vier jurystoelen van de belangrijkste Voice, de reguliere editie, blijven in elk geval ongewijzigd: Waylon, Lil’ Kleine, Anouk en Ali B. Zowel bij de kidsvariant als de seniorvariant wordt er één jurystoel vervangen. Lees verder »

Minst bekeken finale It Takes 2 ooit door transfer naar 6

Geplaatst op Sat 15 Jun 2019 om 9:00


De kijkcijfers van vrijdag 14 juni 2019 (SKO)

Loes Haverkort heeft vrijdagavond voor het oog van 581.000 kijkers (12 procent) de finale van It Takes 2 gewonnen. Daarmee was SBS 6 de nummer drie op prime time, na RTL 4 en NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De actrice is ongelooflijk blij met haar overwinning. “Ik kan het gewoon niet geloven. Door It Takes 2 is glashelder geworden hoe belangrijk zingen voor me is. Ik ben echt heel dankbaar dat ik heb mogen meedoen en dit heb mogen ontdekken.Lees verder »

SBS 6 vanavond met ‘zenuwslopende’ finale It Takes 2

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 16:15

Na wekenlang keihard werken staan Imanuelle Grives, Lisa Michels, Loes Haverkort en Pim Muda vanavond in de finale van It Takes 2. De uitzending begint om 20.30 uur op SBS 6. Dat heeft de tv-zender laten weten. De BN’ers hebben de afgelopen weken laten zien dat zij ook enigszins kunnen zingen. “De vier finalisten zijn enorm aan elkaar gewaagd en het belooft een zenuwslopende finale te worden. Wie wint It Takes 2 2019? Welke BN’er mag zich voortaan ook zanger noemen?Lees verder »

Jeroom verkiest Jan Jaap boven Marc-Marie

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 15:50

Jeroom Snelders werkt in de Vlaamse hitquiz De Slimste liever samen met Jan Jaap van der Wal dan met Marc-Marie Huijbregts. Dat zegt hij vandaag in gesprek met de Volkskrant. Jeroom kiest voor Jan Jaap, omdat zijn werkwijze dichterbij hem ligt. “Amai, een lastige, maar ik kies voor Jan Jaap. Marc-Marie komt bij de studio, parkeert zijn auto, gaat naar de schmink en komt naast me zitten – zonder enige voorbereiding. Jan Jaap en ik weten meestal een deel van de vragen.Lees verder »

Techjournalist RTL Nieuws: ‘Boulevard praat onzin’

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 15:10

Daniël Verlaan, de techjournalist van RTL Nieuws, vindt het doodzonde dat Kees van der Spek donderdagavond in RTL Boulevard zulke slechte informatie verspreidde over online veiligheid. Dat laat hij weten op Twitter. Van der Spek meldde dat ieder wachtwoord doodeenvoudig te kraken is en dat tweestapsverificatie (hij wist het woord niet eens uit te spraken) het nauwelijks moeilijker maakt. Ongelooflijk, vindt de techexpert, die iedereen deze methode juist aanraadt. Lees verder »

Roxeanne Hazes boycot VI niet in tegenstelling tot broer

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 14:00

Roxeanne Hazes beschikt over flink wat meer incasseringsvermogen dan haar broertje André Hazes jr. Ondanks de felle kritiek die op haar werd geuit in Veronica Inside, boycot zíj de show niet. Dat bleek donderdag tijdens de radiovariant op Radio Veronica. Wilfred Genee wordt door haar broertje André geboycot, omdat hij ooit eens iets kritisch over hem heeft gezegd. De vrachtlading aan kritiek die Roxeanne heeft gekregen valt daarbij in het niet, maar zij is net iets sportiever. Lees verder »

‘Albert en Jan hebben 6 Inside veel te braaf gemaakt’

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 13:15

Albert Verlinde en Jan Versteegh hebben een grote fout gemaakt door 6 Inside net zo braaf te maken als het programma waar het zich van wilde onderscheiden: RTL Boulevard. Dat stelt mediajournalist Gudo Tienhooven in de AD Media Podcast. Het is een gemiste kans en dat is jammer, vindt Tienhooven. Hij had er meer van verwacht. “Ik ga het programma missen dat het had kunnen zijn, dat wél spraakmakend is en meer op het randje en meer nieuws“, zo vertelt de journalist. Lees verder »

Art Rooijakkers presenteert studio Zomer Met Art

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 12:30

Art Rooijakkers heeft donderdagavond het decor van zijn nieuwe talkshow Zomer Met Art gepresenteerd in RTL Boulevard. Hij ontving verslaggever Aran Bade om de studio te onthullen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het decor in Studio Artis ziet er zomers uit. De presentator gaat zijn gasten interviewen in diverse settings, zoals aan een picnictafel. “Ik wilde heel graag niet een studio met één zo’n tafel waarbij ik dan aan het hoofd zit met aan beide kanten gasten.” Lees verder »

Paay-fittie Albert Verlinde en Guido den Aantrekker

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 11:45

De nieuwste rel rond Patricia Paay – ze is in haar kamer in een zorghotel in Breda verrast door paparazzo Edwin Smulders – zorgt voor hommeles op de gezamenlijke redactie van 6 Inside en Shownieuws. Dat bleek donderdag tijdens de uitzendingen op SBS 6. Paay schrok zich dood toen de Story-fotograaf en zijn collega Matthijs Albers ineens in haar kamer stonden. “Ik lag nog op bed te slapen toen er opeens aan de deur gerommeld werd“, reageerde de televisiediva. Lees verder »

Deze gasten wil Beau interviewen in nieuwe talkshow

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 11:00

Beau van Erven Dorens heeft al wel een paar namen in gedachten die hij straks graag terugziet op de gastenlijst van zijn nieuwe talkshow op RTL 4. Dat heeft de presentator gezegd op Radio Veronica. Van Erven Dorens gaat de opvolger van RTL Late Night met Twan Huys presenteren. Wie wil hij in de opener? “Ja, nou, ik zal altijd natuurlijk meteen roepen: Beyoncé of Trump, maar ik zou het ook heel leuk vinden om Máxima, Rutger Hauer of Michiel Huisman een keer te spreken.” Lees verder »

NPO na Ramses met dramaserie over Connie Palmen

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 10:30

De AvroTros komt na de serie Ramses over het leven van Ramses Shaffy met een vierdelige serie over de liefdesrelatie tussen Connie Palmen en Ischa Meijer. Het gaat om een serieverfilming van haar roman I.M. Dat heeft de omroep laten weten. Na Ramses verfilmt regisseur Michiel van Erp wederom een verhaal gebaseerd op bestaande publieke figuren. “Ik hou van het werk van Michiel van Erp. I.M. Is bij hem in goede handen, daar vertrouw ik op“, zo laat Palmen weten. Lees verder »

Ster slaat alarm: ‘Reclamevrij kost niet 60, maar 90 mln’

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 10:00

De Ster luidt de noodklok over het plan van Den Haag om de NPO reclamevrij te maken tot 20.00 uur. Dit gaat geen 60 miljoen euro per jaar, maar 80 tot 90 miljoen euro per jaar kosten. Dat zegt directeur Frank Volmer in een reactie op het coalitieplan. Den Haag heeft aangegeven 40 van 60 miljoen euro te willen compenseren, waardoor de NPO nog eens 20 miljoen euro éxtra moet bezuinigen. De Ster vreest echter dat het bezuinigingsbedrag straks veel hoger uit gaat vallen. Lees verder »

‘Humberto was in de race voor Radio 1-show Dionne’

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 9:30

Humberto Tan was serieus aan het praten met NPO Radio 1 over het nieuwe dagelijkse programma in de middag, dat gisteren werd aangekondigd met zijn oud-minnares Dionne Stax als presentatrice. Dat heeft Wilfred Genee gezegd in zijn show op Radio Veronica. Het is volgens Genee geen grapje. “Het grappige is – en het is echt niet flauw bedoeld wat ik nu zeg – is dat ik heb gehoord dat iemand anders gevraagd was om dit programma te gaan doen en dat is Humberto Tan“, zegt hij. Lees verder »

Caroline Tensen baalt dat Dionne DNA Onbekend afpakt

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 9:00

Caroline Tensen vindt het heel erg jammer dat DNA Onbekend niet met haar meeverhuist naar RTL 4 nu AVROTROS heeft besloten om het programma voort te zetten met de nieuwe aanwinst Dionne Stax. Dat geeft ze aan in het AD. Toen de krant Tensen belde om een reactie te vragen, wist de tv-ster nog helemaal niet dat het programma van haar wordt afgepakt en gewoon bij de NPO blijft. “Het is dat jij mij dit nu vertelt. Ik wist van niks. Ik ga zo eerst even met de producent bellen.Lees verder »

Hommeles bij NPO Radio 1 vanwege komst Dionne Stax

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 8:30

De komst van Dionne Stax naar NPO Radio 1 zorgt voor flink wat beroering. Nu zij samen met Toine van Peperstraten namens de AvroTros een dagelijks programma gaat maken in de middag, moeten twee andere programma’s een uur zendtijd inleveren: Radio EenVandaag en Nieuws & Co. Vanuit het kamp van Radio EenVandaag wordt niet geklaagd – dat programma is immers ook van AvroTros – maar de presentatrice van Nieuws & Co (NOS/NTR), Lara Rense, is niet zo blij. Lees verder »

SBS 6 doet goede zaken met klassieker De 25

Geplaatst op Fri 14 Jun 2019 om 8:00


De kijkcijfers van donderdag 13 juni 2019 (SKO)

De 25 is één van de oudste titels van SBS 6. Na het grote succes van De 10 met Reinout Oerlemans op RTL 4, besloot de concurrent in 2004 om een soortgelijk programma te maken, maar dan primetimevullend: De 25. Na Quinty Trustfull, Ellemieke Vermolen en Vivian Reijs is nu Airen Mylene de vaste presentatrice. En het programma zet ook anno 2019 nog prima prestaties neer: De 25 grootste burenruzies aller tijden trok donderdagavond 561.000 kijkers (12 procent). Lees verder »

Fidan Ekiz vindt ophef over Olcay Gulsen overdreven

Geplaatst op Thu 13 Jun 2019 om 16:15

Fidan Ekiz wordt een beetje moe van de ophef over het vermeende ‘fatshaming’ door Caroline Tensen en Olcay Gulsen in RTL Boulevard. De commotie is niet terecht. Dat zegt de columniste vandaag in het AD. Tensen en Gulsen deden behoorlijk bekrompen over het besluit van Nike om een dikke paspop in de winkel te zetten. “Maar ze zegt nergens iets onaardigs over te dikke mensen. De voormalig modeontwerpster heeft het vooral over de marketingtechniek van Nike“, vindt Ekiz. Lees verder »

Rob Verlinden en ex-geliefde ruziën in Story: ‘Pisbak!’

Geplaatst op Thu 13 Jun 2019 om 15:15

Rob Verlinden mag dan wel de hele dag rondhangen tussen de begoniaatjes en de coniferen, maar toch lijkt het hem niet bepaald zen te maken. Sterker nog: hij gaat volledig uit zijn plaat in de Story, waarin hij een ruzie uitvecht met zijn ex-geliefde. Dat is te lezen in de kiosk. Na zijn pensioen was Verlinden opeens veel thuis en kwam hij erachter zijn Robert, met wie hij nu in scheiding ligt, toch wel heel anders is dan hij dacht. Robert meldde zich bij de Story om zijn kant van het verhaal te vertellen. Lees verder »

Angstig moment treft Luuk Ikink in woning te Soest

Geplaatst op Thu 13 Jun 2019 om 14:00

Luuk Ikink heeft woensdagavond tijdens het kijken naar het vrouwenvoetbal in zijn woning te Soest een paar angstige momenten doorstaan. Dat geeft de presentator van RTL Boulevard aan in een bericht op Twitter. Vanuit het niets begon er een geel balletje door het huis heen te rollen, terwijl zijn gezinsleden al op bed lagen. “Dus ik zit lekker op de bank, beetje voetbal te kijken, hoor ik ineens een soort stuiterend geluid vanuit de gang“, laat de geschrokken televisiester weten. Lees verder »

Dionne Stax gaat exclusief aan de slag voor AVROTROS

Geplaatst op Thu 13 Jun 2019 om 14:00

Dionne Stax verbindt zich vanaf oktober 2019 exclusief aan AVROTROS. Ze zal meerdere programma’s gaan presenteren voor de omroep te beginnen met DNA Onbekend. Dat heeft een woordvoerster zojuist laten weten. Stax verlaat de NOS niet alleen om amusement te gaan maken, ook krijgt ze vanaf 1 januari 2020 samen met Toine van Peperstraten een nieuw doordeweeks radioprogramma op NPO Radio 1. De show zal elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur te horen zijn op de zender. Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.