Jan Versteegh kreeg Lingo-nieuws van ‘directeurtje’

Geplaatst op Mon 26 Aug 2019 om 9:40

Marco Louwerens, de directeur televisie van Talpa Network, heeft Jan Versteegh telefonisch benoemd tot de nieuwe presentator van tv-klassieker Lingo. Dat heeft de presentator gezegd op Radio Veronica. Louwerens, die door de mannen van VI steevast ‘directeurtje’ wordt genoemd, vond Versteegh de perfecte keuze voor het taalspel. “Ik had een screentest gedaan en dat vond ik heel leuk“, aldus het televisietalent. Gelukkig voor Versteegh dacht zijn baas daar net zo over. Lees verder »

Diana Matroos weg bij Buitenhof ‘omdat ze lastig is’

Geplaatst op Mon 26 Aug 2019 om 9:00

Het was al bekend, maar het was vrijwel iedereen ontgaan: Diana Matroos ligt eruit bij Buitenhof. Hoewel het al ruim een maand geleden bevestigd werd in Het Parool, werd het pas dit weekend – rondom de start van het nieuwe seizoen – groots opgepakt. De VPRO laat haar tot januari vervangen door Jort Kelder, die afgelopen jaar voor AVROTROS ook al Pieter Jan Hagens verving. De grote vraag is echter: waarom zit Diana Matroos na slechts één seizoen al niet meer in het team? Lees verder »

SBS 6 in NPO-kleuren: nieuwe vooravond in première

Geplaatst op Mon 26 Aug 2019 om 8:15

Er staat een ouderwets spannende tv-avond voor de deur: SBS 6 lanceert zijn compleet vernieuwde vooravond en er is John de Mol veel aan gelegen dat het gaat scoren, want hij heeft dit seizoen, 2019/2020, voortdurend genoemd als hét seizoen waarin het moet gaan gebeuren voor zijn zendergroep. De vooravond is al sinds jaar en dag een zorgenkindje, maar daar moet nu verandering in komen. Hoe hij dat wil bewerkstelligen? Door twee vroegere NPO-hits nieuw leven in te blazen. Lees verder »
Slechte start voor Grenslanders: 326.000 kijkers

Geplaatst op Mon 26 Aug 2019 om 7:55


De kijkcijfers van zondag 25 augustus 2019 (SKO)

De nieuwe thrillerserie Grenslanders met in de hoofdrol Jasmine Sendar is zondagavond teleurstellend van start gegaan. Er keken 326.000 kijkers (7,5 procent) naar de eerste aflevering op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vanwege het mooie weer buiten lag het al in de lijn der verwachting dat de kijkcijfers niet heel hoog zouden liggen, maar een score die ver onder het half miljoen ligt is voor producties uit het dure genre drama toch wel een flinke domper. Lees verder »

NPO-celebrity Frits Sissing twee uur achter elkaar op tv

Geplaatst op Sun 25 Aug 2019 om 13:00

Het belooft een leuke tv-avond te worden, want tv-ster Frits Sissing is niet één, maar twee uur op tv. Na zijn megahit Tussen Kunst & Kitsch volgt hij met het gezellige programma Musical Sing-a-Long 2019, de traditionele vooruitblik op het aankomende musicalseizoen. Wordt dit de grote Albert Verlinde-show – als baas van Stage is hij immers marktleider als musicalproducent – of komen er ook kleinere producties voorbij? Ja, zegt Sissing. “Het doel is zo breed en volledig mogelijk te zijn.Lees verder »

Vanavond: wordt Grenslanders nieuwe seriehit NPO 3?

Geplaatst op Sun 25 Aug 2019 om 12:00

Het nieuwe tv-seizoen barst bíjna los, maar NPO 3 lanceert vanavond al een nieuwe titel in het dure genre drama: Grenslanders. De serie heeft een ongelukkig premièremoment, want om 20.25 uur is het nog licht buiten én liggen de gevoelstemperaturen nog ver boven de 20 graden. En dat terwijl de verwachtingen hooggespannen zijn, want de zondagavond van NPO 3 is het terrein van succesvolle voorgangers als Penoza, Smeris en Vlucht HS13. Wordt het top of wordt het flop? Lees verder »

Ook Bridget vindt BN’er-gehalte Robinson tegenvallen

Geplaatst op Sun 25 Aug 2019 om 11:00

Bridget Maasland vindt het BN’er-gehalte van het eerste RTL 4-seizoen van Expeditie Robinson een beetje tegenvallen. Dat heeft ze laten blijken in RTL Boulevard. Expeditie Robinson is komend seizoen voor het eerst te zien op het vlaggenschip van RTL en kent ditmaal een cast van maar liefst twintig ‘bekende’ Nederlanders. Maasland mag dan wel bij een showbizzprogramma werken, maar van de Robinson-cast kent ze bar weinig kandidaten, aldus de presentatrice onomwonden. Lees verder »

Angela de Jong is back, voorspelt uitkomst tv-oorlog

Geplaatst op Sun 25 Aug 2019 om 9:40

Angela de Jong is back. De vakantie van de AD-diva zit erop en dat betekent dat we vanaf maandag weer elke dag in de krant kunnen lezen wat ze overal van vindt. Ze gaf vrijdagavond alvast een voorproefje: eerst zat ze in de talkshow van Eva Jinek en daarna ging ze gelijk door naar het NPO Radio 1-programma Nooit Meer Slapen. Iedereen trekt aan De Jong nu het nieuwe tv-seizoen nadert, want hoe pakt de oorlog tussen RTL en SBS uit? Volgens de opiniediva is de NPO de lachende derde. Lees verder »

RTL Boulevard zet Diederik Jekel op plek Luuk Ikink

Geplaatst op Sun 25 Aug 2019 om 9:00

Het presentatorenteam van RTL Boulevard begint zo langzamerhand echt een allegaartje te worden. Gisteren werd Diederik Jekel geïntroduceerd op de plek van Luuk Ikink. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het begint er steeds meer op te lijken dat echt álle ambitie uit Boulevard verdwenen is. Met het vertrek van Albert Verlinde is het programma zijn juicy karakter verloren en is het net als de late talkshows die Blue Circle produceert allemaal vrij zouteloos. Daar past Jekel prima bij. Lees verder »

Diana Matroos ligt eruit bij Buitenhof: ‘Slaande ruzie’

Geplaatst op Sun 25 Aug 2019 om 8:30

Diana Matroos is niet meer te zien als presentatrice van Buitenhof. Het nieuwe seizoen begint vanmiddag met het driekoppige presentatieteam Pieter Jan Hagens, Jort Kelder en Hugo Logtenberg. Dat heeft de redactie bevestigd aan de NOS. De aankondiging van de seizoensopener van Buitenhof leverde gisteren wat verbazing op, omdat Kelder werd genoemd als host. Eigenlijk zou hij er maar één jaar bij zijn als vervanger van Hagens, die met sabbatical was. Lees verder »

Beste Zangers ook zonder sterrencast een hit

Geplaatst op Sun 25 Aug 2019 om 8:00


De kijkcijfers van zaterdag 24 augustus 2019 (SKO)

De NPO 1-show Beste Zangers mag dit jaar dan wel geen sterrencast hebben, het programma blijft toch een favoriet onder de kijkers thuis. De seizoensopener was zaterdagavond met bijna 1,2 miljoen kijkers (31 procent) de grote winnaar op prime time. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Geen enkele andere titel wist op prime time meer dan een miljoen kijkers te boeien. Aansluitend zapten veel mensen weg toen DWDD University begon. Dat scoorde 657.000 mensen (18 procent). Lees verder »

Carlo Boszhard wil tv-show met persiflages en candids

Geplaatst op Sat 24 Aug 2019 om 12:00

De tv-carrière van Carlo Boszhard wordt komend seizoen gereanimeerd en dat heeft hij allemaal te danken aan zijn baas Peter van der Vorst. Hij prijst de werkwijze van de nieuwe zenderbaas, omdat hij veel meer op het niveau van de makers zit. “Voor mij is het heel positief, omdat ik eindelijk weer dingen ga doen. Erland ging weg en dan heb je op een gegeven moment niemandsland. Er is dan een team, die het waarneemt. Peter zegt nu weer: ‘Die gaat weer wat doen en die.'” Lees verder »

Sander Schimmelpenninck wordt Volkskrant-ster

Geplaatst op Sat 24 Aug 2019 om 11:00

Quote-baas Sander Schimmelpenninck gaat aan de slag als columnist voor de Volkskrant. Zijn eerste bijdrage verschijnt op 2 september. Dat laat het dagblad weten. Schimmelpenninck en de ‘linkse’ Volkskrant lijken gezien zijn functie als Quote-baas een merkwaardige match, maar op Twitter verzet de bladenmaker zich hevig tegen wat hij ‘domrechts’ noemt. Hij ageert stevig tegen bekende rechtse mediapersoonlijkheden als Bart Nijman van GeenStijl en Wierd Duk van De Telegraaf. Lees verder »

Eva Jinek bespreekt haar nieuwe concurrent Beau

Geplaatst op Sat 24 Aug 2019 om 9:40

Eva Jinek had gisterenavond twee gasten in de studio met wie ze praatte over het nieuwe tv-seizoen: Angela de Jong en Carlo Boszhard. Ze bespraken een hele rits aan nieuwe programma’s en daarbij kwam natuurlijk ook de nieuwe latenight-talkshow Beau van Beau van Erven Dorens voorbij. Over ruim een week staat Beau recht tegenover Jinek. “Op 2 september begint Beau met zijn nieuwe talkshow, mijn concurrent. Heb je er veel vertrouwen in dat het goedkomt?“, vroeg Jinek. Lees verder »

Ex-lovers Olcay en Ruud samen in studio Boulevard

Geplaatst op Sat 24 Aug 2019 om 9:00

Ex-geliefden Olcay Gulsen en Ruud de Wild zaten gisterenavond allebei als deskundige in de studio van RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Gulsen was in de studio om te vertellen over haar interview met Dionne Stax en hij was uitgenodigd om, samen met Gulsen, te praten over het nieuwe album van Taylor Swift. Ze zaten daarom gezellig naast elkaar op de bank van Boulevard, het programma dat hun relatieperikelen wekenlang minutieus volgde. Lees verder »

Olcay vraagt Dionne naar Humberto, moet gelijk pand uit

Geplaatst op Sat 24 Aug 2019 om 8:30

Dionne Stax had gisteren haar aller-, allerlaatste Journaaluitzending. Ze luidde het Zesuurjournaal uit met een kleine snik in haar stem. Voorafgaand aan haar afscheid stond ze meerdere media te woord over haar vertrek, waaronder RTL Boulevard en Shownieuws. Waar Shownieuws zich naar eigen zeggen keurig hield aan de eis om niets over haar privéleven te vragen, deed Boulevard-verslaggeefster Olcay Gulsen dat niet. Ze vroeg iets over haar ex-minnaar Humberto Tan. Lees verder »

Kijkcijferflop Zomer met Art na tien weken ten onder

Geplaatst op Sat 24 Aug 2019 om 8:05


De kijkcijfers van vrijdag 23 augustus 2019 (SKO)

De geflopte talkshow Zomer met Art van Art Rooijakkers is vrijdagavond na tien weken geëindigd met 418.000 kijkers (13 procent), een bovengemiddelde score voor het RTL 4-programma. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na Humberto Tan en Twan Huys bleek ook Art Rooijakkers geen kijkcijfermagneet te zijn op de late avond van RTL 4. Op de meeste avonden keken er om en nabij de 200.000 mensen naar het programma en dat is veel te weinig voor een familiezender. Lees verder »

Britt Dekker vindt pr-mensen van Talpa erg bozig

Geplaatst op Fri 23 Aug 2019 om 15:00

Britt Dekker vindt de pr-mensen van Talpa erg bozig overkomen in vergelijking met die van AvroTros. Ze moet op haar tenen lopen om niets verkeerd te zeggen. Dat geeft ze aan in een video-interview met De Telegraaf. Dekker is werkzaam voor de publieke omroep, maar gaat in ruil voor het paard dat ze in bruikleen heeft gekregen van John de Mol ook programma’s maken met Talpa. De krant vroeg haar naar die programma’s, maar daar kon Dekker nog niet te veel over kwijt. Lees verder »

Dennis Schouten: ‘Pieter Storms? Die ken ik niet’

Geplaatst op Fri 23 Aug 2019 om 14:30

Dennis Schouten gaat samen met Bram Krikke een programma maken waarin hij opkomt voor de slachtoffers van onrecht. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Pieter Storms, was de eerste gedachte van een journalist die hem interviewde voor de regionale omroep. Zelf was de presentator daar nog niet opgekomen; hij heeft geen idee wie de Breekijzer-ster is. “Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik geen flauw benul heb wie Pieter Storms is“, gaf het PowNed-talent onomwonden toe op 1Twente. Lees verder »

Protestantse ster Jacobine Geel twintig jaar op tv

Geplaatst op Fri 23 Aug 2019 om 14:15

Eén van ‘s lands grootste protestantse sterren, Jacobine Geel, is twintig jaar op televisie. In 1999 begon ze haar televisiecarrière bij de Ikon met het programma Geel en sinds 2002 werkt ze voor de NCRV, waar ze Heilig Vuur, Schepper & Co, De Grote Bijbelquiz en nu Jacobine presenteert. “In twintig jaar is er veel veranderd, maar Jacobine blijft één van Nederlands bekendste protestanten. KRO-NCRV viert dit najaar haar televisiejubileum“, zo laat de omroep weten. Lees verder »

Roy Donders laatste Robinson-ster, RTL toont beelden

Geplaatst op Fri 23 Aug 2019 om 13:30

Fluitiste Berdien Stenberg en stylist Roy Donders zijn de laatste twee kandidaten die meedoen aan het eerste RTL 4-seizoen van Expeditie Robinson. Dat is vandaag bekendgemaakt op de persdag van het programma. Donders behoort dit jaar samen met Rob Geus tot de expeditieleden die het bekendst zijn bij een groot publiek. De realityster was jarenlang op tv te zien in zijn eigen soaps en werkt nu aan een comeback op het scherm. Hij hoopt dat Robinson daarbij kan helpen. Lees verder »

Yvon Jaspers loog: staakte schnabbel wél om kritiek

Geplaatst op Fri 23 Aug 2019 om 12:20

Yvon Jaspers is wel degelijk gestopt met haar geschnabbel voor ForFarmers vanwege de aanhoudende kritiek over haar vermeende belangenverstrengeling. Dat geeft de presentatrice toe in een interview op de KRO-NCRV-site. Jaspers besloot in mei eieren voor haar geld te kiezen en de schnabbel op te geven. Om zo min mogelijk gezichtsverlies te lijden gaf ze aan dat ze puur is gestopt vanwege haar volle agenda. “Als het om de negativiteit was gegaan, waren we al veel eerder gestopt.Lees verder »

Jasmine Sendar blij met comeback op televisie

Geplaatst op Fri 23 Aug 2019 om 11:40

De NPO 3-kijker ziet komende zondag een vertrouwd gezicht in de gloednieuwe thrillerserie Grenslanders, namelijk dat van Jasmine Sendar. Ze maakt met haar hoofdrol in de serie haar comeback op tv en daar is ze erg trots op. Deze klus is haar namelijk niet aan komen waaien. “Je wordt met acteren op je laatste succes afgerekend en afwijzingen voelen persoonlijk. Maar als je iets écht wilt moet je gewoon doorpakken. Dus ik belde de castingbureaus weer en zo kwam Grenslanders op mijn pad.Lees verder »

Samantha vond Beste Zangers jankshow, jankt nu zelf

Geplaatst op Fri 23 Aug 2019 om 11:00

Samantha Steenwijk zat altijd in het kamp van de cynische kijker die het gehuil in Beste Zangers maar overdreven vond, maar sinds haar eigen deelname dit jaar denkt ze daar anders over. Dat vertelde ze donderdagavond in Jinek. Beste Zangers is een programma waarin bekende artiesten elkaars liedjes zingen, waarna ze elkaar huilend in de armen vallen. “Ik zei altijd: ‘Kijk die jankerds nou zien zitten huilen.’ Dat zegt heel Nederland, maar als je meedoet is het gewoon echt zo.Lees verder »

Luuk Ikink: ‘VI wordt gemist bij RTL’

Geplaatst op Fri 23 Aug 2019 om 10:20

Luuk Ikink denkt dat de mannen van VI fiks gemist worden bij RTL. Dat heeft hij gezegd tegen VI-host Wilfred Genee in zijn programma op Radio Veronica. De mannen van VI ruilden hun programma Voetbal Inside op RTL 7 vorig jaar in voor Veronica Inside op Veronica, omdat ze bij RTL waardering misten. Na het volledig floppen van de Humberto Tan-show VTBL is RTL 7 nu niets meer dan een bonte verzameling van politiebeelden uit het guldentijdperk, pijltjesgooiende bierbuiken en B-voetbal. Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.