Jort Kelder over overleden Jonnie Boer: ‘Hij is nooit rijk geworden’

Jort Kelder stelt dat de plotseling overleden sterrenchef Jonnie Boer nooit echt rijk is geworden van zijn harde werk in de keuken. “Aan het eind van de rit hou je er toch niet zoveel aan over.”

Jonnie Boer en Jort Kelder © NPO

Topkok Jonnie Boer is op 60-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longembolie. Hij blies op Bonaire zijn laatste adem uit en laat zijn vrouw Thérèse en hun kinderen achter. Het echtpaar leidde samen meerdere restaurants, waaronder de driesterrenzaak De Librije. Ze bezaten ook culinaire gelegenheden op Bonaire.

Niet rijk

Jort Kelder stelt echter aan de talkshowtafel van Eva Jinek dat Jonnie nooit echt rijk is geworden. “Rijk worden in dit werk is lastig hoor, want er wordt ontzettend hard gewerkt en eigenlijk aan het eind van de rit toch niet zo heel veel aan overgehouden, dus ik denk niet dat hij er rijk van is geworden”, zegt hij in Eva.

Eigenlijk hoopte Jonnie net wat te gaan minderen met werken, om wat meer te genieten van het leven. “Treurig inderdaad dat hij feitelijk in het harnas sterft”, zegt Jort.

Fantastisch

Het merendeel van de mensen kan een diner bij een zaak als De Librije niet betalen, maar alle gasten van Eva hadden er gisteren wel eens gegeten. Zo ook Jort. “Ik heb er een paar keer gegeten, ja, het is een fantastische wijnervaring. Bij het wijnarrangement had ik soms even moeite. Daar moest je echt wel even doorzetten voordat je alle kleuren had gehad.”

“Hij heeft een grootse prestatie neergezet. Dankjewel Jonnie, ontzettend triest, ja. Ik heb ook de serie gezien. Het is ook aandoenlijk. Zo’n familiebedrijf die het dan wil overgeven aan de volgende generatie… Die twee kinderen hadden er echt wel zin in, maar je zal het op je bordje krijgen, vrij letterlijk, hè, dat is best lastig.”

Wat zegt Eva?

Eva Jinek zelf kende Jonnie ook. “Ik mocht Jonnie interviewen voor De Telegraaf, dat is al meer dan twaalf jaar geleden, en na het interview zei hij: ‘Dan ga ik nu lunch voor je koken.’”

“Toen mocht ik beneden in de keuken, waar hij het eten voor me klaarmaakte, opeten waar iedereen bij was. Het was geweldig. Heel triest. Gecondoleerd voor de familie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Honderden euro's uitgeven aan een Michelin-restaurant: is het het waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Arjen Lubach een imagoprobleem heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen