Linda de Mol eet per ongeluk een gegrilde anus: ‘Smaakt naar kak’

Linda de Mol is een bourgondische vrouw die veel eet en daarom heeft ze naar eigen zeggen geen ‘minikontje’. Het gekste dat ze ooit gegeten heeft? Een gegrilde anus. “Van een kip.”

Linda de Mol © SBS

Al het geld van de wereld, maar een bourgondisch karakter kun je niet afkopen: Linda de Mol eet veel en is daarom geen tengere vrouw. En het duurde lang voordat ze dat accepteerde. “Lang heb ik gedroomd van een gespierd, superslank lichaam dat in elke designeroutfit zou passen. Een minikontje en een wespentaille.”

Minikontje

Nou, dat minikontje is niet gelukt, welk filter je d’r ook overheen gooit. Gelukkig wil ze dat nu ook niet meer. “Inmiddels denk ik bijna medelijdend als ik de afgetrainde lijfjes van generatiegenoten als Demi Moore, Jennifer Aniston en Nicole Kidman zie: ach lieverd, wat jij toch in je leven allemaal hebt moeten laten stáán om er zo uit te zien.”

“De beroemde salade met bulgur en komkommer van Jennifer is heus lekker, maar zij eet ‘m, naar eigen zeggen, zeker vijf keer per week. Dan komt die bulgur toch je oren uit?”, schrijft ze in de LINDA.

Kippenanus

Over minikontjes gesproken: wat is het gekste dat Linda ooit gegeten heeft? “Sinds ik in Azië per ongeluk gegrilde kippenanus heb gegeten (niet lekker, by the way) kijk ik met Google Translate, als er geen duidelijke vertaling bij staat, wat ik bestel en onthoud die woorden vervolgens.”

Hè, bah. Hoe smaakt dat nou, zo’n kippenanus? Guillaume de Beer, die samen met Freek van Noortwijk (de ex van Katja Schuurman) een eettent runt, weet er alles van. “Al zeggen ze ook van de kippenanus dat het een lekkernij is, het smaakte toch echt naar kak”, zei hij een tijdje terug tegen VICE.

Catering

Wat vindt Linda wél lekker? “Mensen die eten niet belangrijk vinden of ‘er gewoon niet zo veel mee hebben’, snap ik eigenlijk niet. ‘Wie gaat de catering doen?’, is een vraag die ik bij een nieuwe serie nog stel voordat ik informeer naar wie de cameraman wordt.”

“En aangezien iedereen in de crew dat weet, vragen ze mij ’s morgens om acht uur op de set al wat we krijgen voor de lunch. En ik weet op dat tijdstip dan al precies: gebakken krielaardappeltjes, aubergine met tahin, kip met citroenrasp, veldsla en een stukje walnotentaart toe — want daar leef ik naartoe, naar die lunch.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Wendy van Dijk u een duizendje geeft voor het eten van een kippenanus, zou u dat dan doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen