Winston Gerschtanowitz shockeert: ‘Hij oogt zo enorm uitgeblust’

Winston Gerschtanowitz zorgt voor een afschuwelijke shock bij Roelf Jan Duin, verslaggever van Het Parool. “Ik schrok van hoe uitgeblust hij oogt bij Shownieuws”, schrijft hij.

Winston Gerschtanowitz © SBS

Parool-mediacolumnist Roelf Jan Duin had vroeger een groot idool: Winston Gerschtanowitz. De 47-jarige presentator leek ooit een enorme mediabelofte, een soort Reinout Oerlemans in de dop, maar daar is relatief weinig van terechtgekomen. Hij lijkt inmiddels weer terug bij af, want deze zomer is hij te zien als presentator van Shownieuws.

Mooiboy

Roelf Jan kan het allemaal niet geloven. “Er was een tijd dat ik dolgraag Winston Gerschtanowitz wilde zijn”, bekent hij in zijn column in Het Parool. “Dat ik zoáls hij was, net als dat je soms wenst dat je een klein beetje James Bond bent.”

Het is op dat moment 1996: Winston was jong, knap en deed denken aan Reinout, die in rap tempo multimiljonair werd. En als vertrouweling van John de Mol leek het even of Winston dezelfde kant op ging. “Er was, kortom, alle reden om stikjaloers te zijn op mooiboy Gerschtanowitz.”

Uitgeblust

Naarmate de jaren vorderden nam Roelf Jans jaloezie een beetje af. Hij begon Winston een man zonder eigenschappen te vinden. “Weinig uitgesproken, niet gezegend met een enorm gevoel voor humor of karaktertrekken die hem enig reliëf geven.”

Dat rare gedoe met die vermeende bomenzwendel was de definitieve afknapper. “Deze week zag ik Gerschtanowitz bij SBS6 Shownieuws presenteren en ik schrok van hoe uitgeblust hij oogde.”

Bravado

De zeepbel is nu helemáál geknapt, aldus Roelf Jan. “Weg was de bravado waarmee hij in zijn Wannahaves-jaren in een knalgele Audi TT door de binnenstad reed.”

“Mijn kift van 25 jaar eerder had plaatsgemaakt voor mild medelijden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u de tv-carrière van Winston Gerschtanowitz als mislukt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen