Wilfred Genee: ‘RTL 4 met thema-avond Ali B? Wie bedenkt dat?!’

Wilfred Genee en zijn collega’s bij Vandaag Inside vinden het nogal bespottelijk dat RTL 4 met een hele thema-avond over Ali B komt. “Er zitten mensen bij elkaar en die bedenken dat?!”

Ali B en Wilfred Genee © SBS

RTL 4 heeft volgende week vrijdag, als de rechter uitspraak doet in het misbruikproces tegen Ali B, zo ongeveer omgedoopt tot Ali B-avond. De reguliere RTL Boulevard zal volledig in het teken staan van de rapper en daarnaast zal er om 22.00 uur een special worden uitgezonden met nog nooit eerder vertoonde beelden uit de rechtbank.

Ali B-avond

Albert Verlinde vindt het erg komisch. “Ik moest wel lachen”, zegt hij aan tafel bij Vandaag Inside Oranje. “Ook vandaag denk je: waar zijn die talkshows, hè? En toen zag ik vandaag dat volgende week vrijdag, als de uitspraak van Ali B is, dat RTL dan een speciale avond gaat doen met een extra Boulevard.”

Johan Derksen: “Ja, twee programma’s, hè?”

Albert: “Dan denk ik: dus met alles wat er met ministers gebeurt en het kabinet, doe je niets, en dan is er Ali B en dan ga je je programmering omgooien. Tjongejonge.”

L*l uit je broek

Johan vindt het absurd. “Ja, als je maar je l*l uit je broek laat hangen, dan krijg je een eigen tv-show.”

Albert lachend: “Dankjewel voor de tip!”

Wilfred: “Maar het wordt een hele Ali B-avond dan?”

Albert: “Ja, een B-avond!”

Johan: “Nou, daar zullen de mensen naartoe leven.”

Wilfred cynisch

Wilfred kan het niet geloven. “Maar dan zitten er mensen bij elkaar en die bedenken dat dan met z’n allen? Die zeggen: nou, dat is een goed idee!”

Albert: “Ja, er is geen voetbal denk ik dan die vrijdag. Ze denken van: wat doen wij dan om even de aandacht te pakken vanavond?”

‘Dat kan niet’

Waar gaat het allemaal over, vraagt Johan zich af. “Ik denk dat het initiatief een beetje door Ali B genomen is, want die heeft toestemming gegeven om overal te filmen, dus ze filmen dadelijk als hij de doodstraf krijgt, dan filmen ze dat ook.”

Wilfred: “Dat kan niet in Nederland.”

Albert: “Ja. Maar ik vind het wel raar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL 4 niet met special als het nieuwe kabinet aantreedt, wel met special over Ali B. Krom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen