Wilfred Genee: ‘Kijkcijferdip kwam niet door operatie van Johan’

Wilfred Genee stelt dat de kijkcijferdip van Vandaag Inside Oranje afgelopen vrijdag tóch niet door de operatie van Johan Derksen kwam. “Dat was gewoon een grapje”, lacht hij.

Wilfred Genee en Johan Derksen © SBS

Vandaag Inside Oranje begint tijdens het huidige EK Voetbal normaal gesproken pas als de wedstrijd is afgelopen, maar afgelopen vrijdag werd er tijdens de verlenging van Portugal – Frankrijk tóch alvast gestart op SBS 6. Het kostte enorm veel kijkers: er stemden volgens Tina Nijkamp ‘slechts’ 498 duizend kijkers af op VI, veel minder dan gewoonlijk.

Vroege start

Volgens presentator Wilfred Genee was die vroege start echter noodzakelijk: “Ik zie u denken thuis: wat zijn die gasten nou aan het doen? Er wordt gewoon gevoetbald! Waarom gaan ze nou nu al beginnen? Nou, dat heeft te maken met het feit dat Johan vandaag is geopereerd, die moet zo snel mogelijk z’n bed in, dus we moeten gewoon gaan beginnen.”

Nu blijkt echter dat de operatie van Johan – hij werd behandeld vanwege een liesbreuk – helemaal niet de reden was van de vroege start van Vandaag Inside Oranje. Dat bleek een grapje te zijn van Wilfred.

Weer om 23.00 uur

Wilfred legt in de Vandaag Inside Oranje van gisterenavond uit dat het programma vanavond ook gewoon om 23.00 uur begint, zelfs als het voetbal verlengd wordt. “Wij zijn er morgen sowieso, wat er ook gebeurt begrijp ik, ook als het verlengen wordt, dan gaan we gewoon beginnen… Dat je het weet.”

René van der Gijp: “Dat is goed. Prima.”

Johan: “Dan zullen weinig mensen naar je kijken.”

‘Gewoon een grapje’

Wilfred denkt hetzelfde. “Ja. Die kans is wel aanwezig.”

Johan: “Maar ja, we worden meteen herhaald dan.”

Wilfred geeft vervolgens aan dat de reden van die vroege uitzending een grapje was. “Er keken nog 600 duizend mensen vrijdag, hè, toen jij met je lies zat. Dat was trouwens een grapje dat ik zei dat het vanwege jouw lies was. Ze dachten dat het serieus was. Hahaha.”

Niet te geloven

Johan begrijpt niet dat mensen écht dachten dat VI zo vroeg op zender was vanwege zijn liesbreuk. “Ja, het was niet te geloven, hè?”

Ook vanavond houdt VI het oorspronkelijke tijdstip aan. Wilfred: “Dan hebben we meteen om twaalf uur de herhaling, dus de mensen die dan later inschakelen, die kunnen gewoon doorkijken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vandaag Inside begint gewoon: verlenging of niet. Slim?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen