Wilfred Genee baalt van eigen VI-tafel na winst Oranje: ‘Wat is dit?!’

Wilfred Genee was gisterenavond, na de historische winst van Oranje op het EK Voetbal, zichtbaar niet gelukkig met de sfeer aan tafel bij Vandaag Inside. “Wat is dit, jongens?!”

Wilfred Genee © SBS

Het Nederlands elftal heeft zich na twintig jaar weer geplaatst voor de halve finales van het EK Voetbal. Een historische prestatie, maar aan tafel bij Vandaag Inside Oranje was er gisterenavond weinig te merken van feestvreugde. Zelfs Wilfred Genee, de presentator van het geheel, was niet blij met de behouden stemming aan tafel.

Geen hout

Al vlak na het begin van de uitzending beginnen René van der Gijp en tafelgast Dick Advocaat over de opstelling van Engeland te praten, terwijl Wilfred vindt dat we wel iets meer mogen stilstaan bij de historische prestatie van Oranje.

Wilfred verbaasd: “O, we zitten opeens al een hele tijd over Engeland te praten. Ik denk dat we heel blij zijn met Oranje, maar ga door. Dit interesseert ons toch geen hout op dit moment? We hebben gewonnen man? Wat is dit? (…) Het is echt een voetbaluitzending dit. Dat maken we ook weer eens mee!”

Nul oranje

Vandaag Inside Oranje mist dit jaar echt sfeer, vindt mediajournalist Marcus den Blanken van het AD. “Er zit gewoon nul oranje aan. Er is gewoon niks bijzonders aan. Ze zitten in de studio, Johan Derksen zit ouderwets te mopperen”, zegt hij in de nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast.

Ze hadden volgens hem beter Hélène Hendriks neer kunnen zetten. “Ik vond eigenlijk het voorprogramma, De Oranjezomer met Hélène, meer oranjegevoel hebben. Dat was met een mooie locatie, dat gebeurde wat. Ik zit nu gewoon naar een reguliere aflevering van VI te kijken die veel te laat wordt uitgezonden. Ik ben een beetje teleurgesteld.”

Geen zin in

Collega Manuel Venderbos wijst erop dat Johan ook meermaals heeft aangegeven niet graag meer over voetbal te praten. “Ja, er zitten mensen bij die helemaal geen zin in hebben in voetbal.”

Angela de Jong, de grote ster van de podcast, mist de locatie-uitzendingen. “Die oude beelden van die krantjes in Scheveningen, in het Kürhaus, en al die malle filmpjes die dat af en toe opleverde, gaf wel een zomers gevoel. Ook voor de niet-voetballiefhebber gebeurde daar toch genoeg waarvan je dacht: nou, toch even kijken wie ze hebben.”

‘Het was cult’

Toen was VI Oranje wél leuk, vindt ook Marcus. “Het was cult, er gebeurde wat, het was leuk. Ik snap: als ik nu naar buiten toe kijk… Ja, je kan geen zomers gevoel hier in Nederland opwekken, maar had even iets meer gedaan dan zo’n verschrikkelijke studio.”

Angela: “Nou, Hélène had toch wel een beetje een zomers gevoel en toen was het ook geen lekker weer in Zeist.”

Marcus: “Ja, daar heb ik echt wel van genoten.”

Angela: “De locatie doet ertoe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou Hélène Hendriks tijdens het EK Voetbal beter zijn geweest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen