Waarom is Yvonne plots gestopt met juice? ‘Het was de tijdsgeest’

Yvonne Coldeweijer had goud in handen als juicekoningin: met gemak had ze haar sapimperium kunnen uitbreiden tot iets blijvends, maar ze is er tussenuit geknepen. Waarom precies?

Yvonne Coldeweijer © YouTube

Je kunt van mening verschillen over haar methoden, maar het is in elk geval opzienbarend hoe snel Yvonne Coldeweijer zich wist op te klimmen tot misschien wel de invloedrijkste stem in de Nederlandse showmedia. Inmiddels is ze moeder geworden, is ze min of meer gestopt met juicen en is ze een meer standaardinfluencer geworden. Wat is er gebeurd?

Doorkachelen

Mediajournalist Mark Koster vraagt het haar in de podcast Coldeweijer Inc. “Wat je bedoelt met de juice is dat ik eigenlijk ook gewoon door had kunnen kachelen?”, reageert Yvonne daarop.

Ja, beaamt Mark. “Je had ook een paar meiden in dienst kunnen nemen of jongens, je had er ook een redactietje kunnen optuigen. Dan heb je een beetje slechte juice, maar dat pimp je dan een beetje op. Maar dat heb je allemaal niet gedaan. Je had je eigen Shownieuwsje kunnen gaan bakken.”

Tot 65ste

Waarom is Yvonne gestopt? “Ik had dit, zoals Evert, tot mijn 65ste kunnen doen. Ja, en waarom niet? Nou, goed. Ik heb natuurlijk nog mijn Juice Member Club, dus ik blijf het wel doen, maar ik denk dat je ook… Ik vond juice ook wel heel erg een tijdsgeest. Er was heel veel wat daarvoor allemaal normaal was en toen kwam #MeToo.”

Dat veranderde veel, aldus Yvonne. “En toen kwam het exposen van al dat gedrag van deze mensen en dat moest gewoon op tafel komen. In dat gat ben ik gesprongen. BN’ers dachten gewoon dat ze overal mee weg konden komen en dat is nu niet meer zo. Dat is veranderd. Het is geshift en ik zie nu dat zij ook veel meer letten op wat ze doen.”

Familieman

BN’ers letten nu veel meer op hun gedrag, vervolgt ze. “Wat ik gaaf vond is exposen. Welke mensen net doen als ze familyman zijn, maar gewoon echt vuile vieze honden zijn. Dat had ik gewoon als gevoel meegekregen uit mijn eigen ervaring als Keet! en als musicalartiest. Dat knagende gevoel, daar wilde ik gewoon wat mee doen.”

Er valt volgens Yvonne nu veel minder te halen. “Uiteindelijk heb ik dat gedaan en dat is gelukt. Ik zie dat als iets wat ik heb uitgespeeld, bij wijze van spreken.”

Time to move on

Mark vindt dat een bijzondere uitspraak. “Maar je zegt nu wat, hè, voor het eerst.”

Yvonne: “Ja, time to move on, maar ik moet mezelf ook blijven ontwikkelen, Mark.”

Mark: “Als we een kop moeten maken voor dit gesprek, dan zou er boven staan: ‘Ik heb de juice uitgespeeld.’ Dat zeg jij hier nu.”

Yvonne: “Ja, ik ben bij de eindbaas gekomen en ik heb dat level uitgespeeld. Ik heb hem verslagen. Zo zie ik het een beetje.”

Geen interesse

Het speelt volgens Yvonne ook mee dat haar interessegebied gewoon is veranderd, besluit ze. “Uiteindelijk kwam ik erachter, misschien ook omdat ik moeder ben geworden, dat bepaalde dingen mij niet meer zo echt interesseren op dat vlak. Ja, heel eerlijk.”

“Natuurlijk kan ik nog steeds genieten van een scoop, maar nu is het wel weer tijd voor andere dingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Yvonne Coldeweijer met iets anders succesvoller gaat worden dan met juice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen