Tim Hofman krijgt keiharde tik op vingers: ‘Hij misbruikt gps-knop!’

Tim Hofman krijgt een keiharde tik op de vingers omdat hij vanwege een akkefietje in de trein een heel bataljon agenten heeft opgeroepen. “Hij misbruikt die gps-knop gewoon.”

Tim Hofman © YouTube

Tegenwoordig loopt Tim Hofman rond met een gps-knop: als hij erop drukt, dan wordt zijn locatie naar de politie gestuurd en die komen dan direct poolshoogte nemen. De presentator heeft onthuld dat hij die knop laatst heeft gebruikt tijdens een akkefietje in de trein, terwijl hij zich nadrukkelijk niet bedreigd voelde. “Ik was niet bang”, aldus de tv-ster.

F*ck jou

Wat was er dan precies aan de hand? “Twee gasten waren me aan het vernederen voor de hele coupé. Ik werd er schijtziek van”, legde hij uit. “Als ik een klap terug geef ben ik twee weken op het nieuws. Dus ik dacht: krijg de tering maar. Ik drukte die knop in en toen kwam tien man politie.”

Dit is dus misbruik maken van die knop, vindt de geabdiceerde juicekoningin Yvonne Coldeweijer. “Hij voelde zich níet bedreigd, maar hij had zoiets van: f*ck jou, ik druk op dat knopje en toen kwamen er superveel politiemensen. Tien man. Het kan toch niet? Even eerlijk. Is dat knopje daarvoor bedoeld? Om tien agenten daarop af te sturen?”

Knopje

Je kunt het niet maken om zo’n hele politie-eenheid te laten komen, vindt Yvonne. Ze vervolgt in haar podcast: “Die denken dat er een levensbedreigende situatie is, omdat Tim toch bedreigd was met een gun in dat gebouw van NPO of zo? Daarom heeft hij dat knopje gekregen.”

Co-host Mark Koster: “Misschien een beetje overreacting.”

Yvonne: “Nee, dat is misbruik maken daarvan. Toch? Hij zei zelf dat hij zich helemaal niet bedreigd voelde. Hij had zoiets van: fuck jou. Dat kan toch niet?”

In broek poepte

Wellicht was Tim wél echt bang, aldus Yvonne. “Weet je wat ik denk? Dat hij eigenlijk stiekem niet durfde te zeggen dat hij een beetje in zijn broek poepte. Dat hij wél bang was. Snap je? Dat hij wel bang was.”

Mark: “Maar hij heeft een boek geschreven hierover, dat je tegen je eigen angst moet vechten hè.”

Yvonne: “Ja, maar hij zei: ik drukte op de knop omdat ik dacht: f*ck jou – ik voelde me niet bedreigd. Misschien heeft hij legit wel zich wél bedreigd gevoeld. Dat kan hè? Maar zeg dan eerlijk van: ‘Luister, misschien was het helemaal niet nodig, maar ik werd er gewoon een beetje bang van.’ Zeg dat dan, want dan snap ik dat je op die knop drukte.”

Berisping

Bij Yvonne leeft nu de vraag of de politie Tim een tik op de vingers heeft gekregen. “Ja, ik vraag me dan af hoe zich dat afwikkelt.”

“Zeggen die agenten dan: ‘Nou, heb je hiervoor gedrukt?’ Of krijgt hij dan een berisping van: ‘We gaan dit knopje weer even van jou weghalen, want dit gaat niet werken’?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tim Hofman wel zo'n gps-knop nodig heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen