Sywert van Lienden hekelt foto’s plassende Matthijs van Nieuwkerk

Sywert van Lienden, bekend van zijn handel in mondkapjes, vindt het veel te ver gaan dat Privé foto’s heeft afgedrukt van een wildplassende Matthijs van Nieuwkerk. “Triest.”

Matthijs van Nieuwkerk en Sywert van Lienden © NPO

Steeds meer mensen vragen zich af of het anno 2024 nog wel kan: nietsvermoedende BN’ers in hun privétijd laten achtervolgen door paparazzi om die foto’s vervolgens af te drukken in een tijdschrift. Zo is Matthijs van Nieuwkerk, zonder dat hij het zelf wist, gefotografeerd tijdens wildplassen langs de autoweg. Belachelijk, vinden ze bij VI.

Triest niveau

De foto’s van Matthijs en zijn plasje zijn ook op X verschenen en daar is mondkapjeshandelaar Sywert van Lienden behoorlijk pissig over. “Triest om dit te plaatsen”, zegt hij.

Maar die foto’s zijn toch al in Privé verschenen? “So what“, zegt hij aangebrand. “Tenzij je van hetzelfde niveau wilt zijn als de Privé.”

Oftewel: hetzelfde ’trieste’ niveau, zoals Sywert dat vindt.

‘Nóg triester!’

Sywert maakt weinig indruk met zijn reprimande. Zo zegt ene MeOn: “Nederland voor een paar miljoen oplichten vind ik dan weer een stuk triester.”

Enzo: “Dat de intrieste Sywert nog iets triest durft te vinden, dat is pas triest.”

En Wouter: “Hoeveel mondkapjes kun jij tegelijk in je strot proppen? Ik hoor het graag.”

‘Jezus!’

Overigens is Sywert lang niet de enige die vindt dat de Privé een grens heeft overschreden. “Jezus jongens”, zegt journalist Bas Hakker.

Ene Birgit: “Hoe zielig ben je als weekblad om iemand dagelijks te gaan volgen.”

En Zuster: “Ja, nou en. Je zal maar nodig moeten…”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen