Rutger Castricum krijgt rotklap van Angela de Jong: ‘Slappe hap!’

De reactie van Rutger Castricum op het grensoverschrijdende Taylor Swift-filmpje van zijn omroep PowNed is een ‘slappe hap’, vindt mediacriticus Angela de Jong. “Ook hij is vader!”

Angela de Jong en Rutger Castricum © RTL

PowNed heeft voor verbijstering gezorgd met een misselijkmakende reportage over Taylor Swift-fans. De omroep is naar de Amsterdamse Arena afgereisd voor een grensoverschrijdend item waarin bijvoorbeeld één vrouw werd gepusht tot het laten zien van haar borsten. Waarom? Omdat ze dan een meet-and-greet zou krijgen met Taylor. Bleek een grapje…

Slappe hap

Uiteindelijk zijn Taylor Swift-fans dus gewoon ‘sletjes’, menen ze bij PowNed. Het ANP belde omroepbaas Dominique Weesie dit weekend direct op, maar hij gaf aan dat het filmpje gewoon online blijft staan en dat mensen een klacht kunnen indienen. Uithangbord van de omroep Rutger Castricum? Die was naar eigen zeggen druk met wielrennen.

Pas na aanhoudende ophef heeft PowNed het filmpje maandag verwijderd en Rutger? Die mompelde ’s avonds bij Vandaag Inside Oranje dat het item wel wat ver ging, maar excuses naar de vrouwen in kwestie? Die kwamen er niet. “Een slappe hap”, noemt tv-columniste Angela de Jong het in de AD Mediapodcast.

‘Hij is vader!’

Podcasthost Manuel Venderbos verbaast zich erover. “Hij kan ook, net als Ruud de Wild, daar gewoon keihard afstand van nemen.”

Daar is Angela het mee eens. “Dat viel me enorm van hem tegen. Hij is ook vader van een dochter. Ik had verwacht dat hij zei van: ‘Ja, weet je, dit is gewoon troep, dit moeten we niet willen. Ik heb op hoge poten Dominique gebeld en gezegd dat ik niet bij deze omroep wil horen op het moment dat dit gebeurt.'”

Moeilijk

Waarom doet Rutger dat niet? “Ja, je merkt dan toch weer… Ja, hij vindt het moeilijk om daar wat over te zeggen, om kritiek te hebben op zijn eigen organisatie. Nou ja, dan wordt hij al snel uit de wind gehaald door Johan Derksen die ook weer vindt dat het allemaal weer veel te groot wordt gemaakt ‘en bovendien, dit soort omroepen moeten er ook zijn.'”

“Ik ben heel erg voor een omroep als het oude PowNed in het bestel, maar voor een omroep als dit die vrouwen uitmaakt voor sletten, is er geen plek hoor. Sorry, echt niet. (…) Ruud de Wild was honderdduizend keer daadkrachtiger.”

In zijn maag

Mediajournalist Marcus den Blanken denkt dat Rutger ook heel erg probeert om zijn boezemvriend Dominique Weesie uit de wind te houden. “Ik denk ook dat hij een beetje mee in zijn maag zit, dat hij gewoon heel goed is met Dominique Weesie en dat hij merkte dat Dominique Weesie inderdaad voetbal zat te kijken en het niet zo goed heeft aangepakt.”

Angela: “Ik weet het niet. Als die omroep jou aan het hart gaat, dan vind ik dat jij daar best wel hard van leer mag trekken, omdat dat ook nog iets redt van die omroep, denk ik. En niet dit pappen en nathouden.”

De maat nemen

Normaal gesproken is Angela altijd best lovend over Rutger, maar nu is ze wel even klaar met hem. “Het viel me echt van hem tegen, want daarna gaan ze wel weer het kabinet te maat nemen en de voetballers in het Nederlands elftal en Koeman en weet ik veel, de hele wereld.”

“Maar zichzelf de maat nemen daar aan tafel? Dat vinden ze ontzettend moeilijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen