René van der Gijp krijgt alsnog goedkeuring voor twee dagjes vrij

Een behoorlijke opluchting voor René van der Gijp. Hij krijgt alsnog goedkeuring voor de twee dagjes vrij die hij heeft opgenomen bij Vandaag Inside. “Ik ben geen botte l*l.”

Jan Uriot en René van der Gijp © RTL, SBS

René van der Gijp nam vorige week een avondje vrij bij Vandaag Inside Oranje vanwege de 23ste verjaardag van zijn zoon en ook deze week is hij er een avondje niet vanwege diens afstudeerfeest. Het leidde tot felle kritiek van Jan Uriot, de 76-jarige sterjournalist van Privé. Hij vindt dat niet genoeg reden om er twee avondjes tussenuit te knijpen, riep hij.

‘O, wat raar’

Wat een belachelijke mening, vindt Johan Derksen. Hij wijst op de bijzondere band die René heeft met zijn zoon sinds het overlijden van zijn moeder en ergert zich aan ‘klootzakken‘ zoals Jan Uriot. En wat vindt Tina Nijkamp ervan? Zij vindt eveneens dat Jan hier echt de plank mee heeft misgeslagen.

Hoe staat Jan er een weekend later in? Nou, hij geeft alsnog zijn goedkeuring voor die dagjes vrij van René, reageert hij in de podcast Strikt Privé. “Het was zo dat jij het even opgooide. Je zei van: ‘René is er vanavond niet.’ Toen zei ik: ‘Waarom niet?’ Toen zei jij: ‘Ja, hij moet bij de verjaardag van zijn 23-jarige zoon zijn.’ Ja, en toen zei ik: ‘O, wat raar.’”

Botte l*l

Jan heeft zich echter niet genoeg gerealiseerd dat René zo’n bijzondere band heeft met zijn zoon, zegt hij nu. “Ik had helemaal de informatie nog niet – en daar kwam jij wel later mee – dat het een emotioneel kantje had. Ik ben geen botte l*l dat ik dat natuurlijk dan niet begrijp. Iedereen begrijpt dat en deze week is hij er ook één dag er niet natuurlijk.”

Mag René deze week ook gewoon een avondje vrij vanwege dat afstuderen van zijn zoon? “Dat vind ik heel terecht, ja.”

Opa Derksen

Het is overigens belachelijk wat Johan hem heeft toegebeten, vindt Jan. “Opa Derksen ging er weer even heel leuk overheen.”

Collega Jordi Versteegden: “Ja, die vond dat mensen niet zomaar een mening mogen geven, terwijl: wat doet hij daar elke avond!”

Jan: “Ja, hij doet niet anders! Aan de andere kant denk ik ook: de gelijkenis met Joe Biden komt ook een beetje bij meneer Derksen op eigenlijk. Biden is een beetje verward, hè, maar meneer Derksen roept al twee jaar lang dat hij niet weet wie ik ben. Dan denk ik: we schrijven voor dezelfde krant. Verdiep je daar eens een keer in!”

Boos op Tina

Zou Jan een uitnodiging om aan te schuiven bij VI accepteren? “Ik zou dat zeker accepteren. Dat zou ik hartstikke leuk vinden.”

Tot slot: “Wat me dan wel weer irriteert… Meneer Derksen vind ik allemaal prima eigenlijk, maar dat Tina Nijkamp dan ook weer haar plasje erover moet doen, dat vind ik dan altijd zoiets van: heb je niet wat anders te schrijven of te zeggen in je podcast? Maar goed, dat is dan Tina.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen