René van der Gijp begrijpt RTL niet: ‘Het is te gek voor woorden!’

René van der Gijp begrijpt er niets van dat RTL, maar ook de NPO, de hele zomer geen talkshow programmeert. Zelfs in september doet RTL niet mee. “Het is te gek voor woorden.”

René van der Gijp © SBS

Niet NPO 1 of RTL 4, maar SBS 6 is de belangrijkste zender van Nederland geworden als het aankomt op talkshows. Niet alleen heeft het station met de combinatie Vandaag Inside en De Oranjezomer de best bekeken talkshow in handen, maar ook is die talkshow het hele jaar rond geprogrammeerd. En dat terwijl die van NPO en RTL op hun gat liggen.

Alles coveren

Wilfred Genee vindt het heel apart. “Goed dat wij er nog zijn natuurlijk, want er is eigenlijk verder geen serieuze talkshow op dit moment. Als er nu een ramp uitbreekt dan moeten wij het allemaal coveren, want er is verder niks!”, zegt hij in Vandaag Inside Oranje.

Johan Derksen: “En dat doet niemand beter dan wij, hè?”

‘Echt te gek!’

René van der Gijp vindt het bizar. “Het is te gek voor woorden, vooral omdat je bij RTL vier mensen hebt en bij Op1… Ja, dat ligt nu even stil, maar dan had je er wat sneller in moeten grijpen. Er is natuurlijk 365 dagen per jaar nieuws en niet 250 dagen per jaar.”

Wilfred: “Nee, je kunt het nieuws niet uitzetten zeg maar.”

Johan: “Ze doen drie maanden wat en dan moeten ze weer rust hebben!”

‘De t*ring’

René: “Verleden keer zijn ze zich de tering geschrokken van dat Turkije toen, weet je wel? Dat in Turkije toen die halve staatsgreep aan de gang was. Toen had niemand uitzending. RTL en Op1 niet. Toen hadden ze wel gevraagd, hoorden wij, aan Eva, van: ‘Kun jij niet morgen?’ En die had gezegd: ‘Nee, dat vind ik belachelijk om het nou opeens te doen.’”

Voor tafelgast Wouter de Winther is het ook financieel een aderlating. “Mijn avonden zijn deze maand heel rustig, dus leuk dat ik nog even onderdak hier mag vinden”, grapt hij.

Lage kijkcijfers

Wouter heeft wel begrip voor de beslissing van RTL. “Ik heb wel begrepen dat op die eerste dag dat het EK begon, met die eerste wedstrijd op vrijdag, toen was Renze er nog wel en die cijfers waren zó laag omdat iedereen naar het voetbal keek. Als RTL zijnde kun je dan moeilijk iets verdienen.”

René: “Er moet dus echt iets gebeuren?”

Wouter: “Ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

NPO en RTL hebben deze zomer geen talkshow. Pover?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen