Operatie Johan Derksen kost Vandaag Inside veel kijkers: ‘Genekt’

De operatie van Johan Derksen kost zijn programma Vandaag Inside erg veel kijkers. Vanwege zijn herstel begon de uitzending gisteren namelijk nog tíjdens het voetbal op NPO 1.

Vandaag Inside en Johan Derksen © SBS 6

Vandaag Inside Oranje begint tijdens het huidige EK Voetbal normaal gesproken pas als de wedstrijd is afgelopen, maar gisteren werd er tijdens de verlenging van Portugal – Frankrijk alvast gestart op SBS 6. Presentator Wilfred Genee opende de uitzending dus terwijl het voetbal op NPO 1 nog in volle gang was. En dat kost kijkers.

Johan naar bed

Wilfred legt de keuze aan het begin van de uitzending uit. “Ik zie u denken thuis: wat zijn die gasten nou aan het doen? Er wordt gewoon gevoetbald! Waarom gaan ze nou nu al beginnen? Nou, dat heeft te maken met het feit dat Johan vandaag is geopereerd, die moet zo snel mogelijk z’n bed in, dus we moeten gewoon gaan beginnen.”

Dan: “Dames en heren, all the way from Grolloo, daar is hij! Johan Derksen! Ongelooflijk dit! Even om het duidelijk te hebben: in welk jaar leven we, Johan?”

Minder kijkers

Het kost veel kijkers, vertelt tv-autoriteit Tina Nijkamp. “VI Oranje begon in de verlenging, op zich niet zo heel erg, maar werd alsnog toch beetje genekt in de totaalcijfers doordat er strafschoppen kwamen. 498 duizend kijkers kijkers op SBS 6”, schrijft ze op haar analysekanaal.

“Eigenlijk stond het door de strafschoppen bijna hele uitzending tegenover voetbal in plaats van een gedeelte. Maar dus wel 500 duizend kijkers trouwe schare kijkers die altijd VI verkiest boven iets anders.”

Hoe gaat het?

Hoe ging het met Johan? Hij is behandeld aan zijn liesbreuk. “Je went eraan. Ik hoop dat het nu gewoon een keer goed is. De ruggenprik viel me een beetje tegen, ja. Die operatie gaat wel. Het is een operatie van niks, hè? Ik hoorde die mevrouw van de ruggenprik zeggen tegen die man: ‘Hoeveel snijtijd heeft u?’ Dat is ook lekker, hè, als je er zit?”

“Ze zegt: ’30 minuten’, dus de operatie… Nu ik het twee keer achter elkaar meegemaakt heb, doe ik het de volgende keer zelf. Maar je moet vier uur wachten tot die verdoving uit je lijf is en dan lig je daar maar, naar het plafond te staren. Je moet eerst plassen en dan mag je pas weg.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Johan Derksen niet gewoon beter een vervanger kunnen sturen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen