‘Noa Vahle vond doodsaaie-bakvis-sneer Johan Derksen niet leuk’

Noa Vahle vond het niet leuk dat Johan Derksen haar heeft uitgescholden voor doodsaaie bakvis, denkt haar mentor Hélène Hendriks. “Ik denk niet dat ze het heel leuk vond.”

Johan Derksen en Noa Vahle © SBS 6

Noa Vahle zat voorheen om de haverklap in Vandaag Inside, maar toen Johan Derksen haar medio januari uitschold voor doodsaaie bakvis, hebben we haar daar niet meer in de studio gezien. Toen ze al vier maanden wegbleef werden de geruchten steeds hardnekkiger over een ruzie met VI. Ze werd ernaar gevraagd, maar reageerde echt heel vaag.

Is Noa boos?

Inmiddels zit Noa wel weer met items op locatie in VI, maar de warme band is er niet meer. VI-kenner Victor Vlam legt het in de podcast De Communicado’s voor aan haar mentor Hélène Hendriks. “Johan noemde haar saai. Vervolgens is zij ongeveer zes maanden lang niet te zien geweest bij Vandaag Inside. Dat wekt wel speculatie.”

Victor wijst ook op de vage reactie van Noa. “Ze zei iets wat ontwijkend was en jij sprong er direct in met: ‘Ja, ze is gecanceld, hahaha.’ De verslaggever vroeg niet door, maar het wekt wel de vraag op: is er iemand… Ik geloof best dat ze niet gecanceld is, want ze is het nichtje van de baas. Maar was zij boos op Johan? Was Johan boos op haar?”

‘Niet heel leuk’

Wat zit erachter dat Noa daar een half jaar niet te zien was? Hélène: “Nee, dat heeft er niks mee te maken. Ik denk niet dat ze het heel leuk heeft gevonden. Ik bedoel, dat is… Nee, dat heb ik niet met haar besproken, maar dat denk ik.”

“Het is natuurlijk, ja… Maar goed, aan de andere kant: wat ik bijvoorbeeld sterk vind aan Johan, is dat hij áltijd zegt wat hij denkt en wat hij vindt en het maakt niet uit over wie het gaat. Dat vind ik heel sterk. Maar nee, Noa was niet gecanceld. Het was niet relevant om haar op dat moment in de uitzending te hebben.”

‘Het zal zo zijn’

Hélène beweert nu opeens dat Noa alleen op bepaalde momenten in VI zat. “Alleen met toernooien, dat hebben we toen gezien, hè, dan is het relevant en nu is het weer relevant. Maar voor de rest, ja, ze deed geen Eredivisie, hè, bij ESPN, dus dan heeft het ook geen zin om op maandag daar te zitten of op vrijdag daar te zitten. Dus dat is de reden geweest.”

Victor denkt dat Hélène wat verbergt: “Oké, nou ja, het zal zo zijn.”

Hélène: “Ja, soms denken mensen dat er heel veel achter zit, omdat Johan niet zoveel zegt en ‘daarom komt die niet’. Dat was met Merel Ek. Dan ging het even over, volgens mij, zwangerschapsdiscriminatie of iets anders. En dan: ‘Daarom zit ze er niet!’, maar er zit vaak helemaal niet zoveel achter.”

Puzzelboek

Victor vindt dat toch wel iets anders. “Nee, maar er zit wel verschil bij of iemand, laten we zeggen, een week of twee weken of drie weken niet te zien is, en een verschil met iemand die zeg maar een half jaar niet te zien is.”

Hélène: “Nee, maar volgens mij zat Noa er voorheen ook niet zo heel vaak, alleen in de aanloop van Oranje, dus als Oranje speelt.”

Victor: “Maar ze staat bijvoorbeeld wel op de cover van het Vandaag Inside-puzzelboek, dus het geeft wel aan dat ze wordt gezien als een van de gezichten van het programma.”

VI-familie

Voor iemand die bij de familie hoort is Noa er dan opeens wel heel weinig bij. Hélène: “Ja, ze hoort bij de familie inderdaad.”

Victor: “Ja, bijvoorbeeld Raymond Mens staat er niet op.”

Hélène: “Staat Raymond Mens er niet op? Terug dat ding, naar de drukker! Hahaha.”

Het lijkt erop dat Hélène haar pupil in bescherming neemt. Wie is eigenlijk haar VI-bestie? “Merel Ek is wel echt een vriendin van mij. Die is bij De Oranjezomer vorige zomer lekker bij mij gebleven, dus die sliep bij mij. Ook waarschijnlijk omdat zij heel erg gek is op Bobby, mijn hond. Ik hoop niet dat dat de enige reden is trouwens.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen